10 motive pentru a nu face homeschool

De ce ti-ai trimite copiii la scoala in loc sa faci homeschool? Iata 10 motive:

1. Dezvoltarea unor indeletniciri. Scolile de stat fac o treaba foarte buna in a-i invata pe copii sa stea jos si sa taca in timp ce profesorul este implicat in controlul grupului si anumite sarcini administrative fara valoare. Capacitatea de a sta pe scaun si de a nu face nimic este o abilitate care va fi la mare cerere pe piata de viitor.

2. Nu am capacitatea necesara pentru a-mi educa copilul. Orice este important in viata poate fi predat numai de catre cei instruiti corespunzator si au certificate acreditate.

3. Aspectul financiar. Fara clinicile medicale din scoli, cum ne-am putea permite sa-i aprovizionam pe copiii nostri cu prezervative si anticonceptionale?

4. Scopuri 2020. Vreau copiii mei sa invete corect toate lucrurile. Avind in vedere cit de repede se schimba istoria, vreau sa ma asigur ca sint la curent cu cea mai moderna versiune.

5. Beneficii in programare. Avind acelasi program ca toti ceilalti este foarte important. Atunci cind mergem in concedii trebuie sa ne petrecem timpul stind la cozi interminabile, in loc sa ne pierdem timpul bucurindu-ne liberi de plimbari si distractii.

6. Prietenii apropriate. imi place faptul ca copiii mei petrec atiti de mult din timpul lor cu oameni care nu fac parte din familia lor. Prefer ca ei sa-si faca prieteni in afara familiei decit in cadrul ei.

7. Separarea dintre biserica si stat. Atita tip cit tinem biserica si statul separat, copiii mei vor fi mai mult timp sub controlul statului si mai putin timp sub influenta daunatoare a bisericii.

8. Socializarea. Cel mai bun mod de a da copiilor abilitatile sociale de care vor avea nevoie ca adulti, este sa-i punem in clasa cu copii de virsta lor. Pe linga asta, cea mai buna influenta asupra copilului il are colegul de banca.

9. Marimea clasei. Invatarea nu poate avea loc in grupuri de mai putin de 20 de elevi. Nu exista alt mod de a dezvolta intr-o persoana dragostea adevarata pentru invatare decit de a-l obliga sa invete la acelasi pas cu alti 30 de copii.

10. Ritmul invatarii. Vreau ca copilul mei sa stie cum sa invete in ritmul propriu. Daca un copil nu poate tine pasul cu clasa, merita ca el sa fie lasat reptent sau gorigent. Iar daca vreun copil invata prea repede, el trebuie sa invete sa incetineasca. pe linga toate astea, cine ii da dreptul copilului ca el sa decida ce vrea sa invete, in loc sa accepte ca guvernul este acela care trebuie sa decida? Orice lucru invatat la momentul nepotrivit s-ar putea la fel de bine sa fie lasat neinvatat.

.

Reclame

13 gânduri despre „10 motive pentru a nu face homeschool

 1. Dragut. M-a amuzat mult pct. 6 si mai ales 7.
  Adevarul e ca scoala pare a avea o agenda secreta, nu mai inspira deloc incredere. Parintii ar trebui sa se gandeasca mai serios la problema educatiei. Riscurile sunt mari si ei sunt singurii raspunzatori.

  • In momentul cind scoala a devenit obligatorie, sau de cind statul stabileste standardele, scoala are o agenda. Dar nu este secreta. Pacat ca parintii nu sint dispusi sa vada 😦

 2. Cel putin Cartile de educatie civica sunt din pucntul meu de vedere periculoase intrucat ele incurajeaza lenea.In manual,un copil care munceste acasa este descris ca fiind exploatat parintele lui fiind incriminat drept un exploatator.Parintele este cel responsabil pentru buna crestere al copilului.Scoala trebuie sa-l invete doar stinte reale.In momentul in care scoala se baga si incearca sa dicteze cum sa se imbrace copilul sau ce samanace(atribute ale parintilor) atunci se comit abuzuri.
  Adevarul e ca cine are bani de o scoala privata ar putea face o afacere buna .:D

  • De ce pleci de la premisa ca scoala este cea care trebuie sa-l invete pe copil „stinte reale”? Daca nu sintem de acord ca scoala sa spuna copiilor ce sa manince sau cu ce sa se imbrace, de ce sintem de acord ca scoala sa-i invete? Socialismul nu este un bufet sa alegem ce ne dorim. Daca lasam statul sa ni-i educe, trebuie sa tacem din gura cind ni se spune cum sa ne imbracam sau ce sa mincam. De ce una si nu alta?

   Din perspectiva legilor naturii si ale lui Dumnezeu, parintele este acela care trebuie sa IMBRACE, HRANEASCA si sa EDUCE copilul.

   • Findca la capitolul stinte reale parintii sunt mai putin pregatiti.Not everybody knows calculus.

   • Si? Nici toata lumea nu stie biologie, sau chimie sau fizica. Dar cineva tot stie. Datoria parintilor este sa aleaga profesorii care le reprezinta punctele de vedere. Ca si crestin, ori gasesc alt parinte crestin care stie calculus si facem schimb, el/ea imi invata copiii calculus si eu ii invat copiii ei/lui materia care o stiu eu, ori ne intelegem mai multi parinti sa punem bani impreuna si sa platim un profesor care ii va invata materia din perspectiva crestina.

    Dar nu neaparat crestina. Stiu foarte multi parinti atei care vor sa-si invete copiii astfel, deci isi vor alege profesori atei la materiile la care ei nu sint pregatiti.

    Stii care este diferenta? Parintele care face homeschool este „in charge” in educatia copilului sau, cel care are copiii in scolile publice nu este.

   • Ma, ma refeream daca socialismul a introdus libertinajul -sexual- (care, apropos, in filmele comuniste absenta cu desavarsire)…sau capitalismul l-a introdus?

   • De ce sa ne oprim la socialism/capitalism??

    Hai sa ne uitam la spartani. 🙂

    Chestia este ca nu o anumita putere politica sau economica a introdus acest libertinaj. Omul l-a introdus, si oriunde gasesti oameni, gasesti lucruri imperfecte.

   • Nu!
    Afirmatia ta e vida de continut… normal ca omul l-a introdus, deoarece nu era sa il introduca extraterestrii sau animalele!
    Omul l-a introdus pt ca un sistem politic care i-a dat putere i-a permis sa il introduca! Acel sistem politic care acorda libertate maxima initiativei personale.

   • Omul nu este perfect, deci nu conteaza sub ce fel de sistem politic traieste, acesta nu face lucruri perfecte. Ca in libertate le face pe fata si in robie le face pe ascus nu conteaza, tot le face.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s