Cit costa educarea unui copil

De citi bani este nevoie pentru a educa un copil?

Din cauza economiei proaste, tot mai multi oameni isi pierd locul de munca iar altii trebuie sa sufere scaderi la salariu. Profesorii insa, nu sint dispusi sa faca nici un sacrificiu. In medie, un profesor cistiga aproximativ $60,000 pe an, plus beneficii, care aduc valoarea salariului la $100,000 – $120,000 pe an, cu mult mai mult de cit familia mea a cistigat anul trecut. Din punctul meu de vedere, acesti profesori sint platiti destul de mult si nu vad de ce ar trebui ca sa ii platesc si mai mult.

Guvernul cheltuie miliarde de dolari la capitolul educatie. Cit de mult le-ar mai trebui ca sa spuna ca ar fi destul? Daca le dam toti bani, ar spune ca va fi suficient?

Deci cit costa educatia unui copil in America? Depinde unde stai:

New York plateste maxim in jur de $14,000 pe elev.
Washington cheltuie cam $10,000 pe elev
Michigan, statul unde locuiesc eu, in medie $10,000.
Apoi mai exist eu si altii ca mine, care am cheltuit $350 pentru amindoi copii.

Canada a cheltuit $10,678 pe copil in 2008.

Ma uit la aceste cifre sint uimita. Cu atitia bani cheltuiti pentru elevi, cum se poate ca scolile fac o treaba atit de proasta in educarea lor? Dar sint banii o problema chiar asa de mare? Sau faptul ca scolile publice detin monopolul este problema? Pentru cei mai multi, scoala publica este singura optiune, de aceea nu exista nici un stimulent competitiv.

.

Reclame

7 gânduri despre „Cit costa educarea unui copil

    • In cheltuielile pe cap de copil intra nu numai manualele, dar si costul mentinerii şcolilor si a profesorilor. Salariile, asigurarile de sănătate, pensiile lor sint incluse. Curentul electric, gazul, mobilierul, etc. intra in cost.

      De aceea trebuie înţeles ca atunci cind se cere mai mulţi bani pentru educaţie, aceştia nu se duc la educarea mai buna a copiilor, ci li se mareste pensia profesorilor, se cumpara alte banci in clase, se betoneaza curtea, etc. ceea ce nu prea are legătura cu educatia copiilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s