Evreii ocupa pamint arab?

Dacă esti atit de sigur că Palestina, ca tara, are trecut istoric, mă aştept să fi în măsură să răspunzi la citeva întrebări despre Palestina, ca tara:

1. Cind a fost fondată şi de către cine?

2. Care i-au fost frontierele?

3. Care a fost capitala sa?

4. Care au fost principalele orase?

5. Care a fost baza economiei sale?

6. Care i-a fost forma de guvernare?

7. Poti să dai numele a cel puţin unui lider palestinian înainte de Arafat?

8. A fost Palestina vreodată recunoscută de către o ţară a cărei existenţă, in trecut sau acum, nu lasă loc de interpretare?

9. Care a fost limba ţării Palestina?

10. Care a fost religia predominantă a ţării Palestina?

11. Care a fost numele monedei sale? Alege orice dată în istorie şi spune care a fost rata de schimb aproximativă a unităţii monetare palestiniene faţă de dolarul american, marca germană, lira GB, yenul japonez, yuanul chinezesc la acea dată.

12. Şi, în sfârşit, deoarece nu există o astfel de ţară astăzi, ce a provocat decesul său şi cind a avut loc?

Daca deplingi decaderea unei natiuni mindre…spune-mi te rog cind a fost aceasta natiune mindra, si ce motiv a avut sa fie mindra?

Daca persoanele care se numesc azi „palestinieni”, si care nu sint decit arabi veniti de peste tot, sau dati afara din lumea araba, de ce nu au incercat sa devina independenti pina cind nu au suferit infringerea in Razboiul de 6 Zile?

Sper să eviti tentaţia de a conecta „palestinienii” cu filistenii biblici: înlocuind etimologia cu istoria nu merge.

Primita prin email de la Rodica. Thanks 🙂

19 gânduri despre „Evreii ocupa pamint arab?

  1. Chiar daca nu a existat o formatiune statala in acceptiunea ta, evreii i-au gasit pe arabi acolo si nu invers deci ar fi trebuit sa le acorde respect pentru asta nu sa puna ghiuleaua pe ei. Cand vor intelege ca ei sunt invadatorii si ca trebuie sa duca o politica constructiva, conflictul din acea zona va scadea in intensitate.

    • Nu este adevarat, arabii nu au fost acolo inaintea evreilor, pentru ca arabii se trag din Ishmael, care a fost frate vitreg cu Isac, stramosul evreilor. Avram, tatal lor a cumparat locul acela si l-a dat mostenire lui Isac si neamului sau.

      Dar sa ne uitam si pe cealalta parte. Arabii au vrut Fisia Gaza, spunind ca doar atunci vor face pace. Israelul le-a dat-o si astazi este un cuib de teroristi. Conflictul din zona aceea este intotdeauna din cauza arabilor, care ataca orasele si populatia evreilor. Cind pacea este intrerupta, este din cauza arabilor. Asa ca, ar fi corect sa se spuna, ca daca arabii ar sta cuminti acolo unde se afla, ar exista pace in zona aceea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s