Cum capitalismul ne face mai bogati

Daca asculti unii politicieni, ai crede ca beneficiile capitalismului sînt numai pentru cei de pe Wall Street. Dar avantajele capitalismului au dovedit de-a lungul istoriei ca beneficiaza întreaga societate. Inima capitalismului este detinerea de proprietate privată. Fără o piata libera, persoanele fizice nu ar fi în măsură să aibă posibilitatea de a detine resurse economice proprii şi de a concura pe piaţă. Capitalismul oferă bunuri şi servicii de valoare, recompenseaza oamenii harnici şi iniţiativele bune, creează un nivel de trai ridicat pentru toţi, micsorează diferenţa dintre persoanele sarace şi bogate şi oferă posibilitatea de realizare a viselor si a dorintelor.

Cei de la Fondul pentru Studii Americane au intrebat: „Cît de mult ar trebui cineva să te plăteasca ca să renunţi la internet pentru tot restul vietii tale?”

Nu este surprinzator ca majoritatea respondenţilor nu au putut pune un preţ pe valoarea internetului. Mai mult de 77 la suta dintre americani folosesc internetul şi cu accesul la internet costînd foarte putin, utilizarea internetului este de aşteptat să crească.

Tara aceasta a fost fondata pe capitalism, unde oamenii au privilegiul sa-si cîstige propria bogatie. Aceasta este antiteza socialismului, unde guvernul controlează şi sugrumă creşterea economică prin intermediul legislaţiei greoaie şi prin impozite.

Libertatea firmelor si a companiilor a produs un stil de viata extraordinar. Chiar şi în această economie slabă, ne bucuram de niste privilegii care nu au fost disponibile celor mai bogaţi din lume doar cu cîteva decenii în urmă. Cu acces la ceva de genul internetului, ceva care valoreaza mai mult decît o figura monetara, am putea fi mai bogati decît ne dăm seama.

.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s