„Comunismul, o monstruoasa umilinta”

Vă mai aduceți aminte că în comunism erau aproape cu desăvârșire interzise produsele sau tehnologiile imperialiste? Vă amintiți că nu se permiteau decât lucruri fabricate în interiorul blocului comunist? Vă amintiți ce aventură era să îți cumperi un televizor color? Asta în timp ce în Germania le găseai la coșul de gunoi? Vă amintiți ce saga era să îți achiziționezi o Dacia? Asta în timp ce în Austria în unele familii existau și câte trei autoturisme? Vă amintiți ce bucurie era să pleci cu trenul la „țară”? Știai când pleci, dar nimeni nu putea spune exact când ajungi la destinație. Puteai fie să îngheți ca un eschimos, fie să turbezi de cald. Și asta în timp ce Vestul punea pe șine TGV-ul. Vă mai amintiți ce minune era în familie atunci când primeai „bomboane cubaneze”, banane, portocale? Vă mai amintiți că o cutie de Pepsi făcea „semizeu” în fața blocului? Vă mai amintiți de coada la varză și de legumele care urma să le murăm? De sacii de cartofi cumpărați toamna? De zecile de borcane de zacuscă? Credeți toate astea veneau din pasiunea gospodinelor pentru gătit? Nu! Acestea veneau din sărăcie, din lipsa alimentelor! TOATE ACESTEA REPREZINTĂ O UMILINȚĂ MONSTRUOASĂ!

O descriere trista a ceea ce a fost comunismul si cum multi inca ii duc dorul. Aici.

.

Reclame

14 gânduri despre „„Comunismul, o monstruoasa umilinta”

 1. dupa ww2 nu cumva burghejii americani, la imparteala, ne-au dat la rusi, la comunizm? nu crezi ca decalaju intre romani si cei din west a pornit de la planu marshal? vorba romanului: pentru unii muma, pentru altii ciuma…
  si mai circula o vorba: anapaucher si cu dej au bagat spaima-n burghejj… ce etnie avea anapaucher? pe vichipedia scrie…

  • Maricel, care burghezi americani? Nu stii ca in America nu exista clase sociale, doar in Europa au fost?

   Apoi planul Marshall a fost un ajutor pentru toate tarile care au luptat impotriva comunismului, ca Grecia sau Turcia pe vremea aceea, plus vestul Europei. De ce nu s-au opus si romanii comunismului daca au vrut bani de la americani? Sau ei au vrut si cu closca grasa si cu puii mari, nu?

   Ce are etnia lui Pauker cu ce a facut pentru Romania? Daca Hitler a fost austriac, inseamna ca toti austriecii sint criminali?

   Plinge-te ca dupa 2o de la caderea lui Ceausescu, romanilor inca le place comunismul, in loc sa invete sa traiasca in libertate! Si chiar si tu, in Canada, nu-ti lasi ideile socialiste deoparte, ci continui sa le imbratisezi. Nu te saturi de ele?

 2. romanii au fost alaturi de ‘itler …
  asa am invatat la istorie !
  una la mana ! de planu’ marshal nu-mi amintesc sa fi beneficiat romanii. de aici a rezultat decalaju economic.
  eu nu am idei socialiste, si am avut chiar ceva probleme din cauza asta da nu ma miorlai ca altii ! iar capitalismu de dupa ceausescu nu difera cu nimic de comunismu’ lu ceausescu.
  trei banane in vitrina nu inseamna capitalism. mai cere informatii de la sfatuitorii tai …
  si daca nu-mi place ceva, aeea e demagogia …
  deci revin: cum s-a facut impartirea europei dupa ww2?
  au stabilit ceva romanii? au fost intrebati?
  DACA AR SPUNE CINEVA ADEVARUL …
  dar vezi, toti il ocolesc.
  asa ca dca nu ai CURAJ sa spui adevaruri, nu-mi mai spune nimic.nu vreau sa ma lungesc in discutii interminabile , fara folos si neconstructive. eu nu am fost pecerist si nu agrez discutiile de vorbe!!
  romania a fost plasata unde a fost, a trecut prin ce a trecut si acum acolo e raiul pe pamant. esti multumita? acum sunt banane si pepsi – http://saccsiv.wordpress.com/2011/06/06/terifiant-pepsi-foloseste-potentiatori-de-aroma-pe-baza-de-celule-din-fetusi-avortati/ – la discretie.

  • Am foarte mare CURAJ sa spun ceea ce stiu! Romanii sint niste oportunisti! Se indoaie cum bate vintul. Cind au fost cu Hitler, cind au fost cu Stalin.

   Romanii nu au beneficiat de planul Marxhall pentru ca nu au luptat impotriva comunismului, ci L-A IMBRATISAT cu toata puterea. Asa ca normal ca banii din Marshall Plan nu au fost pentru ei, plus Stalis s-a opus la tot ce a venit din occident, iar lingaii de romani, au executat ce a spus Stalin.

   Cum nu ai idei socialiste cind mai ieri erai de acord cu redistribuirea de avere? Aia nu e socialism?

   Ce a venit dupa ceausescu nu este capitalism, mai cere informatii de la sfatuitorii tai.

   Daca Romania e raiul pe pamint muta-te acolo!

   De ce sa fiu multumita?

   • la pargrafu’ 1 ai zis bine si e valabil si azi! aici ai o firimitura de dreptate!

    la paragrafu 2 ai dreptate pe jumate: nu toti romanii au imbratisat comunismul! nici eu nici familia mea. asa ca nu fac partea din categoria celor care au executat ce a spus stalin al vostru !!!

    comunism este la voi cat vrei, nici nu stiu cu ce sa incep. si mi-ar trebui vreo 3 zile ca sa termin.

    cat despre avere, daca seful vostru asa vrea, poate sa o faca. nu ma deranjeaza chiar de loc. nu ma bag, nu ma amestec, in treburile voastre interne. acu’ sa nu-mi spui ca l-am citat pe tovarasul nicolae ceausescu, fost secretar general al partidului comunist roman, fost presedinte al republicii socialiste romania. nu am facut politica, nu am facut parte din structurile de putere decizionale; din contra, din cauza ca faceam parte din secte religioase – asta era aticheta, daca nu stii – amavut de suferit enorm, si eu si familia. da am indurat totu’ pana in 89!

    de romania, imi pare rau ca nu te-ai prins, sau nu ai inteles, ori te faci ca nu intelegi – ti-am data o replica la bananele si pepsiuuuuu de care pomeneai in espunerea ta – vezi sfarsituuu!! – adica am spus exact ce ai spus si tu: cu 2 banane si un pepsi nu se face capitalism. in rest chiar romanie e mai faina decat orice loc de pe pamant – pacat ca e locuita !!!

    ar fi multe de spus da patrateluuu asta pentru comentarii e prea mic, e umilitor de mic …

   • daca urmaresti blogul asta vezi ca sint de acord ca America devine din ce in ce mai socialista. Trebuie sa semanam cu Canada, nu? Asa ca Stalin e prima data al canadienilor, dupa aceea al americanilor.

    Nu era vorba numai de banane si pepsi, ci de orice altceva aveai nevoie. Normal ca nu se face capitalism cu 3 banane, ci prima data trebuie sa inteleaga oamenii ce e ala capitalism. Dar cu ideile socialiste de atitia ani…putini cunosc acest concept.

    Nu toti romanii au imbratisat comunismul, pentru ca altfel nu existau inchisorile, canalul sau fenomenul Pitesti. Dar nici nu au facut mare lucru. Cam au plecat capul si au tacut chitic. Putini au fost cei are au incercat sa stea drept cu pusca in fata comunistilor.

 3. vrei sa-ti trimit poza cu stalin ciurcil si prezidentuuu vostruu?

  despre capitalism pot sa-ti explic eu.
  tu n-ai habar. iar despre socialism nu ar trebui sa mai amintesti inainte de a-l defini din toate punctele de vedere. vorba lu’ eminescu – e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune !

  iar romanii n-au stat drept ca nu aveau pusti – ma refer la arme – cum aveti voi. asteptau sa vina americanii da s-au cam pakalit. ha ha ha – ras prezidential.

  • Stiu ca exista astfel de poze. Si ce arata asta? Stalin e al rusilor, nu americanii l-au ales.

   Explica-mi despre capitalism. Ia sa vad ce sti.

   SOCIALÍSM s. n. 1. Ansamblul doctrinelor social-politice care urmăresc reformarea societăților umane prin desființarea proprietății private asupra mijloacelor de producție și de schimb și punerea acestora sub controlul statului. 2. (În teoria marxistă) Orânduire socială bazată pe exercitarea puterii politice de către clasa muncitoare aliată cu celelalte clase și categorii sociale muncitoare, pe proprietatea socială asupra mijloacelor de producție și pe realizarea retribuției potrivit principiului „de la fiecare după capacități, fiecăruia după munca depusă”

   E bine acum ca am definit? Eu nu sint de acord nici cu prima idee nici cu cea dea doua. Nu vreau sa exista asa ceva in America, dar cu tristete trebuie sa spun ca socialismul si-a intins tentaculele peste tot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s