Ziua Constitutiei

Cu 224 de ani in urma, 39 de oameni au semnat Constituia Americii, un document care a ajutat la formarea celei mai libere tari din lume.

Re-postez ceea ce am scris cu ceva timp in urma:

Legatura dintre Constitutia Americii si Biblie

Statele Unite ale Americii au fost contituite pe 3 documente fundamentale: Declaratia de Independenta, Constitutia si Bill of Rights (Drepturile omului). Luate impreuna, aceste documente stau la baza legilor tarii, principiilor si a patrimoniului tarii. Distrugerea acestor principii duce la distrugerea tarii. Din pacate, azi se intimpla exact acest lucru.

Distrugerea principiilor fondatoare ale Americii pot fi vazute prin respingerea intentionata a Bibliei ca sursa autoritatii divine. America a facut mai mult decit excluderea lui Dumnezeu si a Bibliei din scoli. A exclus Biblia si pe Dumnezeu din politica, comert si chiar si din viata de zi cu zi. Trebuie sa ne miram atunci ca aceste documente sint eliminate? La urma urmei, aceste documente sint bazate pe Dumnezeu si pe Biblie.

Declaratia de Independenta spune: “[Oamenii] sint inzestrati de Creator cu anumite drepturi inalienabile, printre care dreptul la viata, libertate si cautarea fericirii.” Aceste drepturi sint “evidente” prin “legea naturii si a lui Dumnezeu”. Unde in Biblie se poate gasi asa ceva? Legile naturii sint aratate in Romani 2:14-16, Creatorul – dadatorul vietii in Geneza 2:7, Dumnezeu da libertate, nu guvernul este gasit in Galateni 5:1 iar dreptul de “cautarea fericirii” este dat de Dumnezeu in Eclesiastul 3:13.

Multi au vrut sa stie de unde au luat fondatorii Americii ideile pentru Constitutie. Universitatea din Houston a efectuat un studiu in care au examinat 15,000 de documente si scrieri din acea epoca. Cercetatorii au izolat 3154 citate directe facute de parintii fondatori. 34% din citate au venit direct din Biblie, alte 60% au venit indirect din Biblie, din surse ca Montesquieu, Blackstone si Locke. Acestia au fost oameni care au utilizat Biblia pentru a ajunge la propriile concluzii.

Forma constitutionala de guvernare a Americii, prima din lume de acest fel, formata din 3 “ramuri” egale: legislativa, executiva si judecatoreasca este luata direct din Isaia 33:22.

Fiecare amendament din Bill of Rights are fundatie biblica. Primul amendament recunoaste dreptul libertatii de exprimare, de religie, de intilnire. Documentele stabilesc ca guvernul este conceput pentru “a asigura aceste drepturi”. Cel de-al 2-lea amendament, isi gaseste originea in Luca 11:21 si in Luca 22:35,36. Amendamentul 4 vine din Deuteronom 24:10,11 si amendamentul 8 vine din Deuteronom 15:2,3. Din nou, aceste principii sint “evidente” adevaruri care provin de la “legile naturii si Dumnezeul acestei naturi”.
De aceea, in cazul in care cetatenii, in special cei crestini, permit politicienilor sa ignore sau sa incalce aceste documente, acestia le dau permisiunea sa distruga baza si fundatia Americii. Cetatenii crestini ar trebui sa ceara liderilor nu doar sa vorbeasca ca niste crestini, dar sa si guverneze ca si crestini. Asta inseamna ca liderii politici sa fie trasi la raspundere daca incalca principiile biblice gasite in Declaratia de Independenta, Constitutie si Bill of Rights.

Liderii de azi ignora total si incalca legile si principiile continute in documentele fondatoare. Ca atare, acestia vor distruge aceasta republica. Dar nu e vina lor, e a noastra!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s