Declaratia de Independenta vs Declaratia Universala a drepturilor omului

La 4 Iulie, 1776, cele 13 Colonii ale Noului Continent American s-au unit si au declarat:

Noi considerăm aceste adevăruri evidente, că toți oamenii sînt creati egali, că ei sînt înzestrați de Creator cu anumite Drepturi inalienabile, că printre acestea sunt viața, libertatea și căutarea fericirii. Că, pentru a asigura aceste drepturi, sînt instituite guverne printre oameni, puterile lor izvorînd doar din consimțămîntul celor guvernați, Că atunci cînd orice formă de guvernare devine distructivă acestor scopuri, este dreptul poporului de a o modifica sau elimina, și să instituie o nouă guvernare, stabilindu-i fundația pe astfel de principii și organizîndu-i puterile în asemenea formă, încît să le pară lor cel mai probabil că produc siguranță și fericire

La 10 decembrie 1948, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat şi proclamat „Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.” Adunarea apoi a invitat toate ţările membre să publice textul Declaraţiei „pentru a determina ca aceasta să fie difuzata, afişata, citita şi comentata în principal în şcoli şi alte instituţii de învăţămînt, fără distincţie de statutul politic al ţărilor sau teritoriilor „.

Considerind ca recunoasterea demnitatii inerente tuturor membrilor familiei umane si a drepturilor lor egale si inalienabile constituie fundamentul libertatii, dreptatii si pacii in lume,

Considerind ca ignorarea si dispretuirea drepturilor omului au dus la acte de barbarie care revolta constiinta omenirii si ca faurirea unei lumi in care fiintele umane se vor bucura de libertatea cuvintului si a convingerilor si vor fi eliberate de teama si mizerie a fost proclamata drept cea mai inalta aspiratie a oamenilor,

Considerind ca este esential ca drepturile omului sa fie ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul sa nu fie silit sa recurga, ca solutie extrema, la revolta impotriva tiraniei si asupririi…

Considerind ca in Carta popoarele Organizatiei Natiunilor Unite au proclamat din nou credinta lor in drepturile fundamentale ale omului, in demnitatea si in valoarea persoanei umane, drepturi egale pentru barbati si femei si ca au hotarit sa favorizeze progresul social si imbunatatirea conditiilor de viata in cadrul unei libertati mai mari,

Considerind ca statele membre s-au angajat sa promoveze in colaborare cu Organizatia Natiunilor Unite respectul universal si efectiv fata de drepturile omului si libertatile fundamentale

Prin urmare, ADUNAREA GENERALA proclamă prezenta DECLARAŢIE UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI, ca un standard comun de realizare pentru toate popoarele si toate natiunile, pentru ca toate persoanele şi toate organele societăţii, avînd această Declaraţie permanent în minte, ca prin învatatura si educatia sa să promoveze respectul pentru aceste drepturi şi libertăţi şi prin măsuri progresive, naţionale şi internaţionale, pentru a asigura recunoasterea si aplicarea lor universala si efectiva, atît în ​​sînul popoarelor statelor membre, cît şi între popoarele din teritoriile aflate sub jurisdicţia lor. ” Sa ne uitam la cîteva:

Dreptul la proprietate

În cadrul sistemului american, persoanele fizice decid în direct punctul de vedere al vieţii lor. Această teorie presupune că drepturile unui individ sînt inerente naturii sale, drepturile omului sînt inalienabile, că fiecare persoană este independenta, şi că dreptatea trebuie să fie distribuita în mod egal. Proprietatea privată începe cu fiecare persoană fizică, se extinde la gîndurile sale, se exprima prin expresie, şi rezulta în ceea ce creează. În cazul în care un agent de forţă îi neagă folosirea proprietăţii sale, el îi neagă libertatea necesară pentru a-si trai viaţa asa cum doreste. George Washington a spus, „proprietatea privată şi libertatea sînt inseparabile.”
Pe de altă parte, în cadrul teoriei politice din spatele globalismului contemporan promovat de ONU, permisiunea de a avea şi de a folosi proprietatea privata este obţinuta prin intermediul aprobarii guvernamentale. Acest lucru se datorează faptului că daca se crede ca guvernele acorda drepturi omului, guvernele le pot lua înapoi.

Egalitate în fata Justiţiei vs Justitie sociala

Sistemul judiciar american care protejează drepturile individuale se bazează pe principiul „egal în fata legii” si permite adevărata diversitate – respect pentru independenţa şi drepturile inalienabile ale individului şi toleranţa reală pentru individualitate. Egalitate în fata justitiei pune stop tiraniei majoritatii.
Declaraţia ONU prezintă un sistem al drepturilor omului care operează în mod concertat prin urmărirea „dreptăţii sociale”, lege formulata pentru a obţine obiectivele sociale guvernamentale în detrimentul libertăţii individuale. Adica daca ceva serveste interesele guvernului, guvernul poate restrînge libertatea individului.

Drepturile individuale vs drepturile comunitare

În conformitate cu Declaraţia de Independenţă, scopul guvernului este de a proteja drepturile inalienabile naturale ale fiecărui individ.
În conformitate cu Declaraţia ONU a Drepturilor Omului, scopul guvernului este de a controla individul pentru binele comunităţii globale. Articolul 29 prevede: Orice persoana are indatoriri fata de colectivitate, deoarece numai in cadrul acesteia este posibila dezvoltarea libera si deplina a personalitatii sale.
In exercitarea drepturilor si libertatilor sale, fiecare om nu este supus decit numai ingradirilor stabilite prin lege, exclusiv in scopul de a asigura cuvenita recunoastere si respectare a drepturilor si libertatilor altora si ca sa fie satisfacute justele cerinte ale moralei, ordinii publice si bunastarii generale intr-o societate democratica.
Aceste drepturi si libertati nu vor putea fi in nici un caz exercitate contrar scopurilor si principiilor Organizatiei Natiunilor Unite.

Adica, Declaraţia de Independenţă recunoaste ca omul se naste cu drepturi şi guvernul există pentru a le proteja, tu şi produsul muncii tale îti aparţine. În conformitate cu Declaraţia Organizaţiei Naţiunilor Unite, guvernul aproba, restrînge sau retrage drepturile tale în funcţie de nevoile sale. Tu si produsul muncii tale aparţin comunităţii.

.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s