Care este scopul educatiei publice?

Nici nu a inceput bine scoala ca putreziciunea iasa la suprafata.

∙ Un grup în Brookline, Massachusetts, se zbate pentru interzicerea declamarii „Pledge of Allegiance” in şcoală pe motiv că acesta recitare este „ne-american” şi ca s-ar putea să promoveze agresarea elevilor care refuză să o spuna;

∙ Un elev din Fort Worth, Texas, a fost suspendat pentru exprimarea in privat unui alt student, că convingerile sale creştine l-au învăţat că homosexualitatea este greşită. Profesorul, auzind comentariul privat, l-a trimis la biroul directorului pentru acţiune disciplinară – nu pentru ca a vorbit in clasa, ci pentru ca se opune homosexualităţii;

∙ O mamă în Sierra Sands Unified School District in California, a aflat de la fiicele ei de grădiniţă şi de clasa a treia ca un angajat la cantina şcolii, de sex masculin, a venit la muncă îmbrăcat si machiat ca o femeie, cu un maieu prin care se vedea un sutien. Scoala a susţinut, ca e cu „mâinile legate”, deoarece, în timp ce ţinuta în cauză nu ar fi permisa studenţilor, aceasta nu poate limita un travestit sa se imbrace astfel la locul de muncă, chiar dacă un astfel de comportament perturba mediul de invatare.

∙ Părinţii din California lupta sa anuleze legea SB48, care cere scolilor sa preda istoria şi lecţii sociale care sărbătoresc realizările persoanelor gay şi ca homosexualitatea, bisexualitatea, şi transgenderism sa le fie prezentate copiilor într-o lumină pozitivă.

∙ O şcoala din Monroe Township în Williamstown, New Jersey, a cerut scuze parintilor pentru introducerea unor cărţi pe lista sa de lectură care a inclus descrieri grafice de sex intre lesbiene şi orgii homosexuale, precum şi utilizarea de droguri recreaţionale.

∙ Elevii scolilor publice din New York vor sta obligatoriu in clase de educaţia sexuală, informaţii despre comportamentul sexual, probleme legate de homosexualitate, identitate sexuala, precum şi chestionarea sexuala.

∙ Între timp, în ciuda progresului slab la subiectele de bază necesare pentru a fi luate în considerare, elevii din Districtul Columbia, de clasele a 5-a, a 8-a şi a 10-a vor fi primii din tara care vor da primul test standardizat de educatie sexuala.

Aproape ca se poate spune ca oamenii care se ocupă de învăţămîntul şcolar public în această ţară folosesc în mod deliberat şcolile pentru a-si atinge obiectivele lor de inginerie socială pentru îndoctrinarea tinerilor cu un sistem de convingeri politice de stînga.

Oh, stati putin!!!! Asta este exact ceea ce fac!!!

.

Anunțuri

9 gânduri despre „Care este scopul educatiei publice?

 1. La noi e o vorba preluata de la unul dintre mascaricii nationali: „traim in Romania si asta ne mananca tot timpul” … se pare ca e valabila pentru orice tara/zona a pamantului.

  (Daca editati articolul cu „bullets” se evidentiaza mai bine cazurile.)

  Spor in toate!

 2. Mă întreb în ce constă acel test standardizat de educație sexuală…Doamne, ce-a ajuns omenirea! Bine că în România încă nu se întâmplă acest lucru! Totuși, nu cred că suntem departe…
  „Scopul educaţiei este nimicirea mărginirii egoiste a individului şi supunerea lui la raţiunea lucrurilor.” – spunea Titu Maiorescu. Se mai poate aplica, oare, vremurilor contemporane??? Pe de altă parte H. L. Mencken afirmă: „Scopul educaţiei publice nu este deloc de a răspândi cunoaşterea, ci pur şi simplu de a reduce cât mai mulţi indivizi la acelaşi nivel sigur, de a dezvolta cetăţeni standard, de a reprima opoziţia şi originalitatea.” Care este adevărul???

  • Pentru fiecare educatia inseamna ceva diferit. Parintii au dreptul de a stabili pentru copiii lor ce inseamna educatia. Eu cred ca mai degraba sint de acord cu definitia lui Mencken decit Maiorescu, desi influenta lui Nietzsche asupra lui Mencken ma face sa ma intreb care ar fi contextul citatului respectiv.

  • > „Scopul educaţiei este nimicirea mărginirii egoiste a individului şi supunerea lui la raţiunea lucrurilor.” <

   O astfel de educatie primesti in Biserica.

   In schimb, rezultatul a cateva decenii de educatie atee in scoala de stat este o populatie de un egoism sinistru. Marginirea egoista a indivizilor a fost amplificata la maximum. Asta o fi fost scopul scolarizarii obligatorii?

   • Acela care a adus scolarizarea obligatorie in America, Horace Mann, a spus ca scopul pentru care vrea ca sa faca scolarizarea obligatorie este pentru a eradica crestinismul din societate.

    Daca ne uitam la societatea de astazi, ma intreb daca nu se vad foarte bine roadele. Care tara cu scolarizare fortata a devenit mai crestina?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s