Regimul Obama – in numere.
Asta este ceea ce ne-au dat democratii. 😦

.

Reclame

12 gânduri despre „Regimul Obama – in numere

  • Alea doua mandate Bush au urmari pe care n-ai cum sa nu le contorizezi. Acuma, daca arunci vina pe cineva care a avut un mandat (trei ani pana acum), in comparatie cu cele doua ale republicanilor, that’s your choice. Dar e ideologic, nu logic.

   • Sa nu lasi dovezile sa te influenteze. Nu stiu cine e un ideolog aici, cel care vede numerele sau cel care nu vrea sa le vada ? Cine a semnat cecurile de a ajuns datoria la 15 trilioane? Cine a triplat deficitul? Cine a semnat Obamacare? Cine distruge joburile? Compara rata somajului….Sa fim seriosi, cred ca logica ta nu functioneaza.

   • Numerele is nasoale, da’ nu avem precedent cu care sa le comparam. Perioada de recesiune, doua razboaie mari, plus alte interventii militare mai mici, un deficit urias, a carui limita a fost crescuta de nspe mii de ori in mandatul Bush, scaderi de taxe pt cei mai bogati americani, tot in mandatul Bush, apoi prelungite de Obama, un plan pentru crearea de joburi care nu trece decat pe bucati minuscule de congresul republican si exemplele pot continua. Nu uita ca Bush a fost primul care a oferit un program de stimulare financiara.

   • Cum sa nu avem precedent cu ce sa le comparam? Mai exista vreun presedinte care a cheltuit atit de mult din GDP ca Obama? Mai exista vreun presedinte care a triplat deficitul? Daca aduni cit au cheltuit Washington pina la Bush, impreuna nu au facut-o atit cit a cheltuit Obama.

    Nu stiu cine ti-a dat tie jobul, dar iti garantez ca mie nu mi l-a dat vreun homeless. Eu sint satula sa aud de „tax cuts for the rich”. Stii de ce? Pai cui vrei sa taie taxele? Celor care nu platesc taxe?? Chestia cu ia de la bogati si da la saraci e marxista si eu nu sint de acord. Ori taxezi pe toti egali, ori nu taxezi pe niciunul. De unde si pina unde crede cineva ca i se cuvine ceva pentru care nu a muncit?

    Stimulus-ul respectiv nu a fost pentru crearea de joburi, guvernul nu poate crea joburi. Banii respectivi au fost pay back la liderii de sindicat care l-au ajutat sa fie ales. De exemplu: Solyandra 🙂 GM & Chrysler 🙂 NEA 🙂 etc.

    Nu Bush a oferit programul de stimulare. Uiti ca presedintele nu poate sa treaca legi de unul singur (unlike Obama, care trece cu ordine executive peste Constitutie), ci totul trebuie sa vina de la Congres. Cine a condus Congresul ultimii 2 ani ai lui Bush? Reid si Pelosi. Democratii. Ei au venit cu ideea. Da, Bush are vina lui in multe, dar nici democratii nu au fost usa de biserica.

 1. Spune-mi atunci ce a facut bine Obama, critici am tot vazut aici pe blog.
  De ce nu publici numerele pozitive, pe care republicanii ar trebui sa le ridice in slavi, din domeniul imigratiei, armelor si asa mai departe.
  Sa-ti raspund la intrebari.
  In privinta taxelor cred ca sunt doua viziuni diferite si n-are sens sa ne agitam, ca asa e scena politica. In doua culori. Dar sa-l acuzi pe Obama de greseli economice fara sa iei in considerare perioada dificila in care ne aflam mi se pare iresponsabil.
  Vrei sa spui ca cele doua razboaie pornite de Bush sunt mai putin costisitoare decat ce? Stimulus plan? Obamacare, care inca nu intra in vigoare in totalitate? Ca sa stim despre ce vorbim…
  Si cum se face ca un crestin, pe asta n-am inteles-o niciodata, e mai suparat pe masuri sociale decat pe razboaie?
  Tu esti crestina, dar scrii numai de homosexuali, socialism si Obama cel rau. Si despre ONU. Chiar nu e nimic mai strigator la cer in tara aia? Dar nimic?
  Din punctul meu de vedere, chiar si o privire din elicopter a situatiei actuale ar trebui sa-i enerveze pe crestini. Uita-te la ce vrei, de la agricultura, la armata. De la mediu la drepturile omului. Eu sunt agnostic si tot mai infioara ce se intampla.
  Si nu tine de democrati sau republicani, chiar daca tu esti republicana iar eu liberal.

  • Ce a facut bine Obama… nu s-a opus la omorirea lui bin Laden sau a piratilor. Desi a schilodit armata cu legile sale proaste, cel putin i-a lasat sa ne mai scape de niste teroristi.

   Iau perioada dificila in considerare. Daca eu am datorie pe cartea de credit, iar la un moment dat mi-am pierdut jobul, stii ce NU fac? Nu continui sa cheltui bani pe care nici nu-i am si nici nu am cum sa-i platesc inapoi. Cind perioada este dificila, nu cheltui triplu, ci stringi cureaua.

   Cele 2 razboaie incepute de Bush sint continuate de Obama, plus a inceput si altele. Ce cauta americanii in Libia? Obamacare intra in vigoare incetul cu incetul. Cind companiile se uita ce urmeaza isi dau seama de cheltuieli, chiar si CBO a recunoscut ca Obamacare adauga la deficit big time.

   Stii de ce sint suparata pe cheltuieli pentru programe sociale si nu pe cheltuieli pentru armata? Pentru fa functia legitima a statului este sa apere cetatenii de atacurile straine, dar nu este functia legitima a statului sa dezvolte si sa aplice programe sociale.

   Este foarte strigator la cer ca in America se renunta la principiile crestine pe care a fost fondata tara asta. Printre astea intra homosexualii, socialismul, ONU si ceea ce face Obama. Mai stii si altceva, ca vreau sa scriu si despre acele lucruri? De cind s-a bagat guvernul in agriculura, (alta functie neligitima) agricultura merge rau.

   De fapt in orice si-a bagat guvernul nasul, in afara de puterile date de Constitutie, acea industrie merge rau. Daca tu esti agnostic, nu te deranjeaza ca legea este incalcata? Pe mine, ca crestin, da.

 2. Uite, eu nu vorbeam despre guvern ci despre marile corporatii. Asta nu pricep eu, cum de pe tine, crestina, te infurie ce face un guvern si nu o corporatie? Sau ce nu face un guvern pentru a ingradi puterea corporatiilor. Putem lua ce exemplu doresti, de la industria alimentara, retail, divertisment, armata etc. si o sa gasim in fiecare caz cel putin o problema strigatoare la cer.
  De ce crestinii nu iau pozitie impotriva acestor corporatii? (OK, acum poate ca o fac si sunt neserios ca nu mentionez, dar asa cum nu stiam daca cei care au iesit dupa moartea lui Bin Laden in strada erau crestini, tot asa nu stiu daca cei din miscarea OWS si alte Occupy-uri sunt) Nu crezi ca traim intr-o lume cu prea multa violenta impotriva animalelor (KFC), conditii de munca insuportabile si salarii mediocre (Disney, de exemplu, ca e primul care mi-a venit in minte)? Iar lista ar putea continua…
  Si asta fara a lua in discutie politica, unde interesele speciale (de ambele culori, si progresive si conservatoare) pun sume imense in joc pentru a distruge ceea ce, macar in esenta, e extrem de bun, democratia. Si cred ca amandoi suntem de acord ca democratia e buna.
  Da, ma deranjeaza daca legea e stalcita sau incalcata, dar in acelasi timp ma deranjeaza sa apara legi noi a caror singur scop e sa limiteze drepturi civile. De la probleme de vot, homosexualitate sau avorturi (despre care inteleg ca esti impotriva si n-are sens sa insistam), pana la drepturile imigrantilor sau libera expresie.
  (Stiu ca sunt foarte off-topic, dar asta e o curiozitate de-a mea. Ce-i atat de crestin in a sta pasiv in fata corporatiilor?)

  • Nu sintem de acord ca democratia e buna 🙂 De la democratie la tiranie este un singur pas. Democratia este tirania majoritatii, unde drepturile minoritatii sint incalcate.

   Ma deranjeaza foarte tare corporatismul. Ma deranjeaza foarte tare ca guvernul este in pat cu corporatiile mari care profita de capitalism ca sa acapereze putere si sa influenteze legile.

   Mie imi place piata libera. Daca KFC are un product care nu se cere pe piata, nu este nevoie de guvern ca sa introduca o lege si sa inchida KFC, acesta isi va inchide singur usile. Dar daca mie imi place KFC si maninc acolo o data pe saptamina, de unde are guvernul puterea sa ma opreasca sa maninc acolo? Ca si crestina, eu cred ca Dumnezeu ne-a dat animalele sa ne folosim de ele. Iar puiul de la KFC este foarte gustos.

   Conditii de munca insuportabile? Cauta alt job! Daca guvernul nu s-ar baga in sectorul privat, acesta s-ar reglementa singur. Companiile si-ar permite sa atraga muncitori cit mai calificati si ar putea oferi conditii avantajoase.

   In fata corporatiilor nu poti face altceva decit sa nu le cumperi produsele sau serviciile. Ceea ce si fac, atita cit imi sta in putinta, mai trebuie sa si maninc, nu? Ai vreo solutie ce putem face?

   Sa luam KFC, de exemplu. Ce fel de drepturi imi incalca KFC? Nu pot vota? Nu pot face avort? Nu pot fi gay? Nu ma pot exprima liber din cauza lor?

   Sa fim seriosi. Guvernul este cel care incalca cel mai mult drepturile omului. Guvernul este cel care incalca legea suprema a tarii.

   Ce fel de cetatean nu poate vota? Cine nu poate fi gay sau obtine un avort? Problema apare cind guvernul obliga pe alti cetateni sa plateasca pentru avort. Sau obliga sa accepte homosexualitatea. Cu ce autoritate vine guvernul si ma obliga ca eu sa platesc pentru avortul vecinei mele? Cu ce autoritate vine si-mi spune ca eu trebuie sa-mi invat copiii ca stilul de viata homosexual este normal? Cu ce drept ma obliga sa accept asigurarea medicala de stat? Cu ce drept se baga guvernul in viata mea privata?

   Daca te uiti la puterile constitutionale ale unui presedinte vei vedea ca sint foarte multe lucruri care se fac de catre presedinti si care nu exista in Constitutie. Eu vreau sa ne intoarcem la Constitutie, la lege. Eu vreau ca si majoritatea si minoritatea sa aiba aceleasi drepturi. Si pe mine ma deranjeaza de cite ori mi se incalca drepturile.

 3. Vezi Food inc. Citeste Eating animals a lui Safran Foer. Mai sunt si altele, desigur. Vezi acolo ce drepturi incalca corporatiile din domeniul alimentar si cum distrug lumea asta in care traim. Cred ca pamantul asta pe care ne ducem viata e minunat, dar e folosit aiurea de marile corporatii, cu permisiunea guvernului.
  Probabil ca puiul de la KFC e delicios, n-am incercat niciodata, dar conteaza pt tine, crestin, ca acele pasari sufera mai mult decat ar fi nevoie pt ca tu sa te bucuri de ele? Violenta conteaza? Sau cruzimea?
  http://www.kentuckyfriedcruelty.com/
  Conditii de munca insuportabile. Spui sa-si caute alt job. Dar stim amandoi cat de greu gasesti un loc de munca si cat de greu e sa renunti la el atunci cand ai o familie de intretinut. Si atunci cand esti imigrant, probabil. Mie mi se pare ca astfel de situatii merita mai multa atentie si mai multa compasiune.
  Nu spuneam ca statul sa intervina si sa inchida KFC, de exemplu. Sugeram reglementari mai dure, astfel incat suferinta sa nu fie o modalitate de a capitaliza profit. Acelasi principiu se aplica peste tot, de la big oil, la retail. Guvernele sunt bune pentru pot avea grija de cetateni. Doar ca nu o fac. Si, ca sa inchei si discutia asta, intrebarea mea pt tine e de ce tu, crestina, dar si socially aware, nu scrii despre aceste nedreptati?
  Adica, nu pare mai grav ca mediul e distrus de companii uriase care urmaresc doar profitul, asa cum s-a intamplat cu BP, decat ca o angajata a statului a obligat niste copii sa puna frunzele uscate la loc?
  Nu-i mai grav ca razboaaiele sunt continuate la nesfarsit pt ca exista interese financiare acolo decat ca, nu stiu unde, un homosexual a facut nu stiu ce? Nu-i mai periculoasa puterea corporatiilor, majoritare din punct de vedere financiar, ca ele controleaza o parte grosolana din bani, decat ce fac diferite minoritati, fie ele sexuale, religioase, etnice sau de alt fel?
  P.S. Care-i alternativa ta la democratie?

  • Ai vazut vreodat vreun documentar in care arata cum animalele sint mincate de alte animale? Cind leul ataca ghizela, oare o face fara cruzime si fara suferinta? Pasarile alea de la KFC nu sufera mai mult decit sufera caprioara mincata de leu sau de tigru.

   Asa cum am spus, gasesti greu de lucru pentru ca guvernul da legi cu privire la sectorul privat pe care nu are autoritatea sa le dea. Nu exista doar joburile la Disney. In orasul ala mare sint o gramada de alte companii care au angajati. Si eu am lucrat pentru o companie unde s-a facut discriminare, unde polonezii erau mai bine vazuti decit oricine altcineva. Am avut 2 posibilitati. Ori imi caut alta companie pentru care sa lucrez, ori imi deschid eu o firma. Am ales a 2-a optiune. Asa ca am trecut pe acolo si stiu.

   In primul rind, statul nu are voie sa faca reglementari cu privire la sectorul privat. Daca exista destui oameni pe care ii intereseaza suferinta animalelor, acestia pot boicota KFC. De exemplu eu nu cumpar Pepsi pentru politica lor, nu fac contract de telefon cu compania AT&T, sau nu cumpar de la Home Depot. Verifica compania GE si vei vedea ca a facut miliarde in profit si nu a platit un cent in taxe. De ce? Pentru ca CEO al lui GE este czarul lui Obama. Cind guvernul alege cistigatorii si invinsii, el reglementeaza pe unii si celorlati le da mina libera. N-am nevoie de reglementarile guvernului, eu, ca si consumator fac business cu cine vreau.

   Vad ca te intereseaza tare mult de suferinta puilor de la KFC, dar pun pariu ca nu ai nimic impotriva suferintei pe care o simte un copil care urmeaza sa fie avortat. Atunci cind nu se mai vor face avorturi, voi inceta si eu sa maninc carne de la animale care sint omorite cu cruzime ca eu sa ma bucur de ele. Pentru mine un copil este mai important decit o gaina.

   Daca citesti despre BP vei vedea ca agentii guvernului i-a controlat si i-a gasit foarte safe, in asa fel incit au vrut sa le dea o diploma de onoare cu citeva saptamini inainte de a se intimpla accidentul. Tot reglementarile guvernului au facut accidentul respectiv posibil. Nu ii lasa sa drill unde vor companiile, ci unde le spune guvernul. Sint atitea locuri unde ar putea fora in siguranta, fara a prejudicia mediul, dar ca de obicei, guvernul are un cuvint de spus.

   Poti cauta peste tot, verifica toate industriile private si vezi care merge bine de cind guvernul a intervenit.

   Fiecare lucru este grav. De aceea am spus, daca ne intoarcem la Constitutie mai exista o sansa de civilizatie. Ca si crestin, cred ca intoarcerea noastra la Dumnezeu este foarte importanta.

   PS. Republica constitutionala cu o Constitutie care recunoaste drepturile omului si da guvernului o putere limitata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s