Pro sindicat sau impotriva?

Dupa cum se vede, companiile care au angajatii apartinind unui sindicat au pierdut mai multe locuri de munca decit acelea care nu sindicat. De ce? Ajuta sindicatul la ceva? Care este rolul sindicatelor?

.

4 gânduri despre „Pro sindicat sau impotriva?

 1. S-ar parea ca sindicatele sunt bune doar pentru patron nu pentru angajat.
  Pe de alta parte as fi dorit niste date suplimentare despre firmele care lucreza cu munca sindicalizata.De exemplu cum stau cu situatia financiara?Din aia 73% muncitori,cati si-au pierdut locul de munca din cauza sindicatelor si cati si-au pierdut locul de munca datorita falimentului intreprinderilor la care lucrau?

  • Ai atins un punct foarte important. Un om trebuie platit pretul pietii in functie de potentialul sau. Atunci cind un sindicat obliga o companie sa plateasca angajatii mai mult decit face in profit, oare aceasta companie nu va da faliment?

   De aici rezulta intrebarea: care este rolul sindicatelor? Am inteles ca ele trebuie sa existe atunci cind angajatii nu sint platiti in functie de pretul pietei. Dar bugetarii de ce au sindicate? Cei mai multi bugetari au salarii mai mari si mai sigure decit aceia care le platesc salariile. Oare este corect?

   • Asta discutam si eu.Cred ca motivul pentru care acei 73% au ramas fara loc de munca e datorita falimentului intreprinderilor produse de exagerarile sindicalistilor la capitolul pretentii.

   • Acesta poate fi un motiv. Probabil unul important. Dar exista companii care dau faliment si pentru ca nu mai fac fata cerintelor pietii. Dar de ce exista sindicate care reprezinta bugetarii?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s