Frunzele sint proprietatea statului

E toamna. Frunzele isi schimba culorile si vor cadea la pamint adiind usor, facindu-se una cu pamintul. Asta cu exceptia cazului in care o frunza este destul de norocoasa ca sa fie colectata de grupul de Boy Scouts pentru unul din proiectele lor, sau pina cind un reprezentant al guvernului federal al unui parc federal din Washington, DC vine si confisca frunzele spunind ca ele apartin guvernului. Cit de idiot trebuie sa fi ca sa faci astfel de afirmatii?

As the Scouts are walking along a trail, there being tailed by a federal employee park security guard. She follows as the Scouts pick up some of the prettier leaves and put them in their little plastic bags. The security guard is a security and law enforcement professional. Surely you know that, because, as Tom Dashle told us, “You don’t professionalize until you federalize.” Finally our stalwart professional drives up to the Cub Scouts, gets out of her car, and orders the Cub Scouts to open their baggies and dump those leaves right back there on the road. “You can’t take them,” she said. “This is federal property.”

Deci frunzele sint proprietatea statului. Ce poate face guvernul cu niste frunze moarte? Spera ca sa le vinda si sa mai plateasca din datoria de 15 bilioane de dolari? Acesti copii de 6 ani au experimentat pe pielea lor tirania unui paznic federal. Acele frunze care cad si putrezesc nu ranesc cu nimic guvernul federal.

Dar putem trage concluzia ca guvernul este prea mare, in putere si marime, iar libertatea nu mai exista atunci cind iei in considerare faptul ca nu mai poti culege frunze cazute la pamint.

.

Anunțuri

41 de gânduri despre „Frunzele sint proprietatea statului

  • Copiii astia nu s-au oferit sa faca curat, au cules doar niste frunze, pentru colectie. Lui Obama ii place „voluntariatul”. Sint multe scoli care daca nu faci munca de „voluntariat” nu poti absolvi.

 1. Nu se poate… e de o stupiditate fara margini.. Doar nu au plecat cu mobilierul din parc sau cu stilpii de iluminat, nu au taiat copacii… copiii au cules frunze… frunze !!! in fiecare an apar altele…
  si apoi.. cum sa te porti asa cu niste copii ? nu au facut nici o infractiune… sperii copiii degeaba, si o sa ramina cu o imagine negativa despre autoritatile statului…

  • Apar alte frunze, dar nu sunt la fel. La fel ca oamenii si frunzele sunt unice. Drepturi egale.

   Desigur ca fara sa.si dea seama, reprezentantii actualei puteri, fac marturisire de credinta. S-ar infiora saracii daca ar intelege asta.

   🙂

   PS: Sa avem grija de copiii nostri si sa le aratam aceste lucruri prin mici glumite.

   • Eu nu am gasit glumite ca sa le spun copiilor mei si sa arat prostia si abuzul de putere al acestor fel de oameni. 😦 Eu le spun sa fie atente si sa nu isi lase drepturile incalcate fara sa faca nimic.

   • Tot su „sînt” am învățat și eu, pentru că normele limbii române de atunci fuseseră impuse de comuniști.
    Problema este că din 1993 s-au schimbat normele limbii române, revenindu-se la normele din perioada ante- și interbelică. Dacă stăm să ne gândim, așa și este corect, având în vedere că limba română este o limbă romanică. „Sunt” se spune și în română, și în latină. Așa că, dacă tot ne pretindem docți sau autodocți (autodidacți), ar trebui să învățăm să ne exprimăm corect în limba română, că doar suntem români! Sau nu? Părerea mea!

   • Tot in limba latina se spune „ridere” la a rîde, deci corect este „a rîde” nu „a râde”, nu?

    As dori ca sa ştiu sa vorbesc si sa scriu la perfectie, din nefericire profesorii mei au fost plătiţi degeaba. Acum nu am timp sa învăţ doua limbi si materia de liceu de clasa 12-a si pe cea de a 7-a. Plus sa mă ocup de familie si de firma pe care o am. Probabil cind voi ieşi la pensie voi avea mai mult timp.

   • Stimată doamnă, regulile de bază sunt foarte simple, copii pe care eu îi educ le știu, și anume:
    1. se scrie cu „î” la începutul și la sfârșitul cuvintelor (ex.: „începe”, „hotărî” etc.), precum și în cazul cuvintelor compuse cu prefixe (ex.: „neîncepere”, „reîntregit”, „preîntâmpina” etc.);
    2. se scrie cu „â” la mijlocul cuvintelor, cu excepția celor compuse prin derivare cu prefixe amintite mai sus (ex.: „a mânca”, „mână”, „pâine”, „mâine” etc.);
    3. se scrie corect „sunt”, nu „sînt” (citiți și lucrări ante- și interbelice de orice natură și veți vedea că am dreptate).
    Nu e nevoie să așteptați tocmai până la pensie pentru a învăța aceste reguli! Și nici nu trebuie să fii academician!

   • Dupa cum se vede regulile nu sint consistente daca ar fi sa ne relatam la limba Latina, in primul rind. In al 2-lea rind nu sint de acord cu aceste reguli. Exista specialisti care nu accepta noile reguli. In al 3-lea rind nici nu ma intereseaza pentru ca nu imi foloseste la nimic daca scriu cu â sau î.

   • Pe de altă parte, limba română, ca orice altă limbă, este într-o continuă schimbare, într-o continuă înnoire. Presupun că nici limba engleză nu mai seamănă cu cea de acum 100 sau 200 de ani! Dumneavoastră de ce nu vreți să acceptați schimbările lexicale, ortoepice, într-un cuvânt: lingvistice?

   • Am scris cu î timp de 12 ani de scoala. Legatura oficiala cu scoala din Romania nu am. Nu trebuie sa scriu oficial pentru facultate, liceu sau orice altceva ca sa fiu corectata si marcata gresit. Ca scriu intr-o forma sau alta nu are absolut nici o importanta.

 2. Referitor la comentariul legat de Romania.

  Si eu locuiesc in afara tarii. Inteleg acea stare de durere ptr tot ce se intampla in tara, insa cu toate astea imi iubesc tara.

  Eu nu cred ca exista roman care sa nu-si iubeasca tara. Cred mai degraba ca avem o frica si o neputinta de a ajuta tara in care am crescut, tara din care avem radacinile, unde au crescut mosii si stramosii nostri.

  Slava Domnului ca m-am nascut in Romania. Cristina, gandeste-te ce minune de tara avem. Sigur nu ai si in inima ce ai scris mai sus:)

  Doamne ajuta

  • Nu vreau ca sa fiu rea, dar nu vad de ce as iubi Romania. Pentru natura? Exista si alte locuri frumoase, fiecare cu specificul sau. Pentru ce mi-a oferit? Ce mi-a oferit? Mincare pe cartela, imbracaminte de proasta calitate? O educatie proasta? Nici o sansa pentru viitor? Sclavie socialista? A fost un exemplu in ceva?

   Durerea pe care o am este in general pentru ce se intimpla in toata lumea. As vrea ca crestinii sa fie mai interesati in a-si trai viata in public, prin tot ce fac. As vrea sa fie mai interesati in a fi mai implicati, sa fie lumini acolo unde sint, fie in Romania, fie in Finlanda, fie in America.

   Nu ma incalzeste cu nimic de mosii si stramosii nostri si nici ca m-am nascut in Romania. Eu spun slava Domnului ca am venit in SUA, pentru ca am invatat lucruri pe care nu le-as fi invatat in Romania niciodata. Persoana care sint astazi nu as fi fost niciodata in Romania. Asa cum pot sa-mi cresc copiii aici nu as fi putut face-o niciodata in Romania.

   Recunosc ca si in America merg lucrurile din ce in ce mai prost si sper ca sa nu fiu nevoita sa ma intorc in Romania pentru ca in ROmania nu exista punct de referinta. Romania nu poate sa spuna ca se intoarce la Biblie pentru nu a fost niciodata cu fata catre Dumnezeu. Legile tarii sint impotriva legilor date de Dumnezeu. Este foarte frustrant sa traiesti astfel.

   • Doamna Cristina, trebuie să faceți distincție între ȚARĂ și CONDUCEREA ȚĂRII. Nu țara v-a privat de toate lucrurile de care spuneți, ci conducerea ei. Dacă noi am ști să ne exploatăm resursele, cred că am fi printre primele țări din Europa cel puțin. Dar conducătorii le exploatează în folosul lor. Aici e buba! Mulți ar vrea ca relieful țărilor lor să fie așa de bine proporționat: cca. 1/3 munte, cca. 1/3 zonă de deal și podiș și cca. 1/3 câmpie, plus că avem ieșire la mare! Deci avem și munte, și mare. Asta ce înseamnă? potențial turistic dublu față de țările care au doar una dintre ele!
    Cine nu își iubește țara, indiferent că este înăuntrul sau în afara granițelor sale, nu se poate numi creștin! Părerea mea! Cuvântul lui Dumnezeu spune să îți iubești aproapele. Țara este compusă din oameni, și anume din aproapele meu. Deci ca să împlinesc Biblia trebuie să-mi iubesc aproapele. Pentru mine, aproapele sunt toți oamenii: români, americani, francezi, chinezi, arabi etc., toți deopotrivă, laolaltă!
    Mă întreb ce ați face dacă ați trăi, de exemplu, în China, unde nu există nicio biserică evanghelică! Sau ce-ați face dacă în SUA s-ar aproba ca religie oficială islamul în locul creștinismului! Mă întreb și eu…
    Îmi cer scuze dacă am fost un pic mai „tăios”.

   • Cristina, e usor de purtat o discutie pe tema IUBIREA DE TARA cu un om care crede in Dumnezeu. Tu crezi si asta iti arata si iubirea de tara oricat ai incerca sa aduci argumente contra.

    -Dumnezeu nu face greseli.
    -Nimic nu este la intamplare in lumea asta.
    -Nu se misca un fir de par fara voia Domnului.

    Toate astea le stim din Sfanta Scriptura. Si mai departe e usor de mers spre noi. Dumnezeu a vrut ca eu sa ma nasc din acesti parinti, in acest oras, in aceasta tara etc. Daca Domnul credea ca-mi era mai bine sa ma nasc in America, o facea.

    Noi nu stim ce inseamna sa fii roman, si nici nu ne luam in serios acest dar. Avem insa datoria sa ne cunoastem radacinile si sa intelegem macar de ce a vrut Dumnezeu sa fim romani.

    Intrebi la un monent dat ce a facut tara ptr noi. A facut multe, insa eu as intreba si altceva: ce facem noi pentru tara?

    Doamne ajuta

   • Ina, credinta in Dumnezeu nu are nimic de a face cu tara in care traiesti. Daca noi trebuie sa iubim locul unde ne-am nascut si daca trebuie sa stau acolo unde a lasat Dumnezeu sa ma nasc, cum se face ca Avram a fost din Ur, undeva prin Irak, dar Dumnezeu i-a dat tara Canaanului? Cum de Avram nu mai pomeneste nimic de dragostea fata de tara unde s-a nascut?

    Cineva este roman, francez sau german pentru ca s-a nascut intre anumite granite, nu inseamna nimic altceva.

    Faptul ca am fost nascuta in Romania si am trait in perioada comunista m-a facut sa apreciez foarte mult libertatea din America. Poate nu acea de azi, dar din mentalitate, din gindirea oamenilor care au format-o. Oricind poti sa te uiti inapoi si poti sa zici ca vrei ca Constitutia sa fie aplicata. Oricind poti avea pretentii ca economia sa se intoarca la piata libera pentru ca este dovedit ca functioneaza.

    Dar la ce ma pot uita la Romania? La perioada comunista? La cozile la care mi-am petrecut copilaria? La singura banana pe care am avut voie s-o maninc la Craciun? La indoctrinarea din scoli? La perioada monarhista in care libertatea a fost, de asemena, ingradita? Cind a fost libera Romania?

    Pentru mine, tara nu a facut nimic. Sau nu vad ca ar fi facut ceva. Eu pentru tara as putea sa fac un singur lucru: sa-mi vad de familia mea. Noi trebuie sa lucram cinstit, sa nu furam banii altora, sa-mi educ copiii in asa fel ca sa aiba un caracter crestin. Altceva nu prea vad ce as putea face.Ca stau in Romania sau America, datoria mea este aceeasi.

   • Cristina, tara a facut foarte mult pentru fiecare roman. Noi ne impiedicam de tot fastul din jur si nu vrem sa ne uitam in strafundurile noastre, nu vrem sa ne cunoastem. Daca nu ti-ar fi pasat deloc de neamul din care vii, chiar daca cunosti limba romana, nu ai fi folosit-o.

    Avram a avut o misiune data de Dumnezeu. Noua nu ne-a spus Dumnezeu sa plecam din tara, ci am plecat ptr anumite conditii materiale, am plecat ca sa scapam de suferinta. Insa prin suferinta ne mantuim. Nu exista scapare:)

    Doamne ajuta

   • Pe blog scriu in romaneste pentru aceia care nu inteleg engleza, nu pentru ca-mi pasa unde m-am nascut.

    Cit despre mintuire, cred ca noi folosim cuvintele un pic diferit. Eu spun ca nu noi ne mintuim, ci numai Dumnezeu o poate face. Si nu prin suferinta, ci prin singele varsat al lui Isus.

    Dumnezeu sa ne binecuvinteze, ma bucur intotdeauna cind dialogam 🙂

 3. Domnul Dorel, de cite ori pomenesc despre stat mi se spune ca statul sintem noi. Conducatorii sint alesi de noi, sint lasati de noi sa-si faca de cap, ei ne reprezinta pe noi.

  Cine nu își iubește țara, indiferent că este înăuntrul sau în afara granițelor sale, nu se poate numi creștin!

  Nu scrie nici unde in Scriptura ca trebuie sa-ti iubesti locul unde te-ai nascut. Dumnezeu spune sa-ti iubesti aproapele in asa fel incit sa-i spui despre Dumnezeu si sa nu-l lasi sa se duca in iad. Sint suficiente versete in Biblie in care ni se spune sa nu ne asociem cu nebunii, cu cei care batjocoresc Numele lui Dumnezeu, etc. Dar asta nu se limiteaza la o tara anume, ci oriunde ne aflam. In Psalmul 1 ni se spune sa nu ne asezam pe scaunul celor batjocoritori, nu spune sa nu ne asezam pe scaunul celor batjocoritori din tara unde te-ai nascut.

  Daca aproapele este si cel american, cel francez si cel chinez, inseamna ca iubirea de semeni trece dincolo de granitele unui tari.

  Ce este daca se impune religia musulmana in America? In Romania s-a impus ateismul de catre comunisti, de aia multi crestini tot au stat tari in credinta. Nu conteaza daca vine islamul, ateismul sau mormonismul, eu ma rog ca Dumnezeu sa-mi dea putere sa nu ma leapad de numele LUI.

 4. Interesanta discutia asta despre neam. Recunosc, imi iubesc tara, neamul din care vin si chiar tresar cand in afara tarii fiind aud in jur limba romana. E ceva frumos la romani, ceva ce nu mai gasesc la alta natie. Iata ce mi-a venit azi pe mail, in legatura cu neamul:

  „Trebuie să existe oameni care să se sacrifice pentru neam. Altfel va cădea cerul pe noi. Dacă cineva va face bine celorlalţi, răsplata este harul şi bucuria de la Dumnezeu, prigoana şi clevetirea de la oameni.”

  ………………………………

  sursa
  http://acvila30.wordpress.com/2011/12/20/fotografia-zilei-sacrificiu-pentru-neam-a-sacrifice-for-the-nation-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%82/

  sa fie cu folos

  Doamne ajuta

  • Te cred si nu cred ca e nimic gresit sa iti iubesti tara, sa-ti fie dor de ea, etc. Sint multi plecati care au inima legata de tara, printre care si sotul meu. 🙂 Pe mine insa nu ma incalzeste cu nimic ca sint nascuta in Romania.

 5. Banuiesc totusi ca ai amintiri dragi din copilarie, ca ai familie acolo, ca ai vreo legatura cu colindele, cu portul, cu traditia, cu satul romanesc.

  Macar cu Eminescu? 😦

  • Asa cum am scris mai sus, am avut o copilarie nefericita, fara necesitatile de baza. Parintii au murit iar cu familia extinsa nu am tinut legatura. Colindele le cint pentru ca le cintam in biserica. Da, gatesc romaneste, nu pentru ca iubesc Romania, ci pentru ca asa stiu. Dar gatesc si alte feluri de mincare. Apoi, am crescut la oras, satul nu m-a incintat niciodata. Cit despre Eminescu, analizind unele scrieri ale sale, am vazut influentele pagîne si pot sa spun ca nu ma incinta. Un autor poate folosi stiluri literare din cele mai sofisticate, dar daca nu vine dintr-o perspectiva crestina, nu pot sa il trec pe lista favoritilor. Imi aleg autorii in functie de mesajul pe care il transmite prin operele sale.

 6. Eminescu e cu adevarat crestin. Nu are nimic paganesc, ci dincontra.

  Referitor la ce ai spus mai devreme legat de Avram, iata un raspuns mai bine documentat:

  Dumnezeu l-a scos pe Avram din ţara lui ca să îl facă Avraam, tatăl tuturor neamurilor care ţin credinţa lui Dumnezeu şi în loc de ţară să îi dea multe ţări.

  Referitor la neamuri:
  Neamurile rămân în veci dacă au ţinut Credinţa lui Dumnezeu se spune limpede în Apocalipsă la Capitolul 21, versetele 24-27. Iar dacă neamurile sunt ale lui Dumnezeu, cine se leapădă de neam se leapădă de Dumnezeu.

  Deci cum am da-o, daca suntem romani, trebuie sa tinem cu neamul nostru:)

  • Eminescu a fost influentat de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică, de la Heraclit la Platon și de marile sisteme de gîndire ale Romantismului, în special de tratatul lui Arthur Schopenhauer, Lumea ca voință și reprezentare, de idealismul lui Fichte și Schelling sau de categoriile din tratatele lui Immanuel Kant, sau de ideile lui Hegel

   Stii ce filozofii au avut Schopenhauer, Kant si Hegel, nu?

   A fost influențat de teoria metempsihozei sau reîncarnării, care a stat la rădăcina prozei sale neterminate Avatarii faraonului Tla

   Imi pare rau, nu prea vad cum poate fi un adevarat crestin cind a acceptat ideologii pagîne.

   Versetele pe care le-ai amintit nu vorbesc despre neamuri ca strabuni. In Biblie exista 2 categorii: poporul ales, evreii, si neamurile, restul lumii.

   Dumnezeu a facut un legamint special cu poporul evreu. Biblia nu spune nimic de restul oamenilor, neamurile, sa isi iubeasca tara unde s-au nascut. Dimpotriva, spune sa nu ne legam inima de tara de aici de jos, ci de Tara de Sus. Nu scrie niciunde ca trebuie sa tii cu oamenii din tara unde te-ai nascut, ci sa ii iubesti pe toti oamenii, indiferent unde se afla acestia.

   Exista multe versete in Scriptura in care ni se spune sa ne departam si sa-i ocolim pe aceia care lucreaza impotriva lui Dumnezeu. Nu spune niciunde ca trebuie sa tii cu neamul tau, indiferent ce fac.

   Inca nu m-ai convins ca exista vreaun motiv sa tin cu romanii. 🙂

 7. Uite ca datorita unei discutii, ajung sa-l citesc mai indeaproape pe Eminescu.

  Explicatiile tale despre Eminescu, seamana cu cele ale lui Nichifor Crainic. Dar sa citim:

  „A fost Eminescu credincios sau necredincios? Iată o întrebare la care oricine poate pregeta să dea un răspuns categoric. Dacă în opera lui am găsi numai urmele lui Schopenhauer, care trec brutal peste crinul credinţei, strivindu-l, am putea spune cu durere că cel mai mare poet român a fost un necredincios.

  Dar dacă ne-am referi la cele câteva inspiraţii de natură creştină, am afirma cu bucurie că avem a face cu un aderent la credinţa strămoşească. Gândul cercetătorului se află în faţa unui echivoc, care îl opreşte confuz între negaţie şi afirmaţie. În orice casă nu trebuie reeditată aserţiunea simplificatoare a unora, care vor să facă din poet un budist pur şi simplu, adică un om care nu vede dincolo de această lume altceva decât neantul amorţit al Nirvanei.

  Lăsând la o parte vâna lui cum e superba pagină cosmogonică din Scrisoarea I, care e versificarea unui imn din Vedele brahmanice teiste, altceva, deci, decât budismul ateist.”

  merita citita continuarea articolului care contureaza bine opera poetului:

  http://foaienationala.ro/nichifor-crainic-crestinismul-din-poezia-lui-eminescu.html

  Doamne ajuta

  • Inteleg ca Eminescu a cochetat cu multe ideologii pagine. Nu numai cu budismul si prostiile lui Kant si Hegel. A avut si influente de natura crestina. Dar asta nu inseamna ca a fost crestin. Si musulmanii cred in Isus, si budistii, dar asta nu ii face crestini. Crestinismul spune: DOAR ISUS! Nu si Buddah, si Mahomed, si Nirvana, si Kant, si Schopenhauer, si Hegel. Nu, NUMAI ISUS.

   E bine sa-i analizam operele literare, stilul, technicile folosite pentru a transmite anumite ginduri, dar sa nu-l imbratisam ca si crestin.

 8. Eminescu a fost crestin si inca unul marturisitor. Din toti criticii literari de buna credinta care i-au analizat opera, nu exista nici unul care sa arate ca nu ar fi fost crestin. Daca citesti cu atentie articolul lui Nichifor Crainic ai sa vezi ca poezia lui Eminescu nu are nici o legatura cu religiile necrestine.

  Eminescu a marturisit credinta prin scrierile lui. Sa dea Domnul sa fim si noi marturisitori adevarati.

  Craciun fericit

  • Eu am dat citate care arata ca Eminescu a fost influentat de religii pagine. Ca unii se uita doar la poeziile care par crestine este alt lucru. Apoi fiecare are preferinte diferite si trece cu vederea despre ce s-a scris „necrestin” pentru ceea ce s-a scris „crestin”. Unora le plac poeziile lui, fiecare are gusturi diferite.

   Iti doresc un Craciun binecuvintat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s