Prabusirea fundatiilor

Evolutia este popularizata şi prezentata ca adevăr ştiinţific şi mulţi creştini au adăugat evolutia la credinţa lor biblica în Dumnezeu ca si Creator. Astfel, în timp ce mulţi creştini recunosc faptul că Dumnezeu a creat, ei cred că El a folosit procesul evolutiei pentru a aduce toate lucrurile în fiinţă, numita de obicei „evolutia teista”. Acest lucru a dus la o confuzie pe scară largă, cauzînd sa puna sub semnul întrebarii declaraţiile clare ale Bibliei. Creştinii nu mai sînt siguri de ceea ce este adevăr şi ce nu este. Prea mulţi creştini nu îsi dau seama de importanţa fundamentală a problemei creaţie/evoluţie.

Există o legătură între originea universului şi problemele care afectează societatea, cum ar fi căsătoria, îmbrăcămintea, avortul, devianta sexuală, autoritatea părintească, etc. Cum ştim care ar trebui sa fie convingerile noastre în legătură cu aceste aspecte?

Ps 11:3 întreabă: „Si cînd se surpa temeliile, ce ar putea sa mai facă cel neprihănit?” Este important să înţelegem că societatea depinde de fundamentele morale. Printr-un acord reciproc, omul, intr-o societate ordonata şi civilizata, stabileşte limite pentru comportamentele sale. Cu toate acestea, atunci cînd astfel de obligaţii sînt repudiate, iar legea se prăbuşeşte împreună cu ordinea pe care o aduce, ce opţiune mai are omul care caută pacea? Ori de cîte ori fundamentele societăţii sînt subminate, ce au făcut oamenii buni şi drepţi pentru a preveni prăbuşirea sa iminentă? Acele naţiuni care renunţa la cunoştinţele fundamentale ale lui Isus Hristos ca şi Creator, întreaga structură a societăţii va suporta consecintele.

Dacă distrugi bazele a ceva, acea structura se va prabusi. Dacă cineva vrea să distruga creştinismul, va distruge bazele stabilite în cartea Genezei. Nu este de mirare că Satan ataca cartea Genezei mai mult decît oricare altă carte?

Doctrina biblică a originii, aşa cum figurează în Cartea Genezei, este fundamentală pentru toate celelalte doctrine ale Scripturii. Respinge sau submineaza doctrina biblică despre origini, şi restul Bibliei este compromis. Fiecare doctrina biblică, în mod direct sau indirect, în cele din urmă îsi are baza în cartea Genezei.

Geneza este singura carte care oferă o explicatie despre originea tuturor entităţilor de bază ale vieţii şi universului: originea vieţii, a omului, a guvernului, a căsătoriei, a culturii, a naţiunilor, al mortii, al poporului ales, al păcatului,al sistemului solar … lista este aproape nesfîrsita. Sensul tuturor acestor lucruri este dependent de originea lor.

Dacă eşti creştin, ai spune că tu crezi în căsătorie, pentru că este undeva în Biblie, Pavel a spus ceva despre asa ceva, că adulterul este păcat. Dacă nu eşti creştin, de ce eşti căsătorit? De ce nu locuiesti doar cu cineva fără a te obosi să te căsătoresti? Si de ce sa nu stai cu 6 bărbaţi / femei?

Creştinii au standarde despre ce este bine şi rău pentru că ei acceptă că există un Creator. El are autoritate directa asupra creaţiei Sale. El are dreptul de a stabili normele si legile. Necrestinii nu au nici o baza pentru ceea ce cred.

.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s