Cel mai admirabil grup de antreprenori este cel mai putin apreciat

Parintii care isi educa copiii la domiciliu.

In schimb, ei sînt copleşiti cu ridiculizari şi legi intruzive care erodează eficienţa lor ca educatori. De cele mai multe ori, sindicalişti sînt în fruntea celor care arunca cu noroi. O rezoluţie a Asociatiei de Educaţie Naţională este exemplara unei astfel de demagogii:

Asociaţia Educaţiei Naţionale consideră că programele de şcolarizare la domiciliu bazate pe alegerea părinţilor nu pot oferi studenţilor o experienţă completă in educaţie. Atunci cînd are loc şcolarizarea la domiciliu, studenţii înscrişi trebuie să îndeplinească toate cerinţele de stat cu privire la programa, inclusiv luarea şi trecerea evaluărilor pentru a se asigura un progres academic adecvat.Aici

În mod evident, sindicatul profesorilor perpetuează mitul că părinţii sunt prea ignoranti pentru a fi educatori. Chiar mai rău, ei dau de inteles că şcolile de stat, de fapt, oferă o experienţă completă in educaţie pentru toţi elevii.

O critică comună perceputa de către adversarii homeschooling-ului este faptul că şcolile de stat sînt mult mai apte la dezvoltarea aptitudinilor sociale. Pentru ei, copiii educati la domiciliu sînt ţinuţi în captivitate fata de societate şi izolati de viata si experienţele necesare pentru a se socializa. Acest punct de vedere este pur bigotism. Familiile care fac homeschool trăiesc cu credinţa că „lumea este o sală de clasă.”

Mitul socializarii ar trebui să fie expus pentru ceea ce este: o teamă limitata ca viziune, care presupune ca homeschoolerii vor deveni adulţi ciudati social. Cu starea actuală a învăţămîntului de stat, este aceasta cu adevărat ceea ce adversarii homeschool ar trebui să fie îngrijorati?

Îndoctrinarea forţată cu orice fel de sistem de credinţe sau valori ar face o nedreptate gravă la libertatea individuală. Adversarii educatiei la domiciliu chiar cred cu adevarat ca homeschoolerii contribuie la decăderea morală a societăţii?

Educatia la domiciliu este un exemplu inspirator de modul în care entrepreneurismul poate depăşi incompetenţa guvernului.

Aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s