Presedintele Obama ataca libertatea in educatie

Conform Sectiunii 3 al Articolului II Din Constitutia SUA, presedintele trebuie sa se adreseze anual Congresului, prezentind Starea Natiunii, agenda sa legislativa precum si priorităţile sale naţionale pe anul respectiv.

Anul acesta, presedintele Obama nu a prezentat starea adevarata a natiunii. In schimb a discutat lucruri care nu il privesc pe el sau Congresul, din punct de vedere constitutional. Printre propaganda sa privind lupta de clasa Preşedintele Obama a cerut ca statele să solicite ca toţi copiii sa fie obligati sa stea în şcoală până la varsta de 18 ani. Acest lucru nu este responsabilitatea guvernului federal. Fiecare stat are dreptul ca sa hotarasca pentru sine virsta pina cind copiii trebuie sa stea in scoala, nu este treaba guvernului ca sa se amestece in treaba statelor sau a parintilor.

Aceasta marturisire incredibila arata esecul guvernului la fiecare nivel. Eşecul statului, esecul educaţiei, eşecul părintilor. Aceasta este realitatea etatismului. Resursa cea mai preţioasă, viitorul lumii este tineretul iar ei sînt într-o o situaţie proastă care pare imposibila de a o rezolva. Aceasta este motivul pentru care în loc sa se îmbunătăţeasca educaţia, copiii vor fi obligati să rămînă în şcoală. Altfel, vor fi amenzi, vor fi încarcerari sau alte forme de pedeapsa. Deoarece statul este un ciocan mare si sîngeros, atunci cînd ai un ciocan, totul tinde să arate ca un cui.

Acest lucru îi învaţă pe copiii tot ceea ce au nevoie să ştie despre natura statului, nu vom îmbunătăţi educaţia, ci tevom forţa să stai. Daca scoala este atit de buna, cum se face ca trebuie sa fi fortat s-o frecventezi? Cind ceva este foarte bun te folosesti de el din proprie initiativa, nu?

Dacă lui Obama îi pasă atât de mult despre bunăstarea copiilor, el ar trebui să spuna că ceea ce este cu adevărat rău pentru copii este ca părinţii sa fie divorţaţi. Copiii care cresc într-o casa cu un singur parinte este cel mai rău lucru care se poate întîmpla unui copil. Din moment ce ne pasa de copii este nevoie de a trece o lege care interzice părinţilor ca sa divorţeze. Cum credeti că va funcţiona? Oops, se pare că nu va merge, pentru că părinţii voteaza!! Şi noi am dori doar să extindem libertăţile la cei care pot vota. Copiii suferă de Jim Crow.(segregatie)

.

Reclame

8 gânduri despre „Presedintele Obama ataca libertatea in educatie

 1. Mai-mai ca eram gata sa dau „like” articolului tau, pana cand am citit ” ceea ce este cu adevărat rău pentru copii este ca părinţii sa fie divorţaţi. Copiii care cresc într-o casa cu un singur parinte este cel mai rău lucru care se poate întîmpla unui copil. Din moment ce ne pasa de copii este nevoie de a trece o lege care interzice părinţilor ca sa divorţeze. ”
  Niciun parinte (adevarat) nu-si doreste, pentru copiii lui, sa divorteze, te asigur!
  Dar, te intreb, atunci: ce te faci atunci cand intr-o familie doar unul este cu adevarat parinte, iar celalalt actioneaza impotriva familiei? Batai, alcool, violenta fizica si verbala etc.? Este mai bine, mai sanatos si mai normal pentru copii sa traiasca in teroare, batuti de tata, alaturi de mama lor, spre exemplu, sau sa-si gaseasca linistea si sa creasca armonios intr-o familie monoparentala, impreuna numai cu adevaratul parinte?

  • Sint de acord cu tine ca o familie sa fie reusita trebuie ca sa participe ambii parinti. Aici nu era vorba de asa ceva. Am vrut sa scot in evidenta ipocrizia presedintelui, care spune ca ii pasa de copii si vrea sa arate acest lucru prin obligarea lor sa stea in scoala pina la virsta de 18 ani. Dincolo de faptul ca este neconstitutionala propunerea lui, daca este asa de interesat de binele copiilor, de ce nu propune legi ca divortul sa fie ilegal, sau adulterul… sau de ce nu, bataia nevestei? De unde putem trage concluzia ca nu da 2 bani pe binele copiilor, presedintele este beat de putere si vrea sa si-o arate cu orice ocazie poate.

   • OK, acum am inteles acum, multumesc ptr. precizari!
    Dar, declaratia lui Obama este, pana la urma, si un atac impotriva HS, nu-i asa? Sau inteleg eu gresit? Poate ca, totusi, se refera la lupta impotriva abandonului scolar (prin „scolar” intelegand, desigur, si sistemul HS)…?

   • Da, este si un atac impotriva celor care fac hs. Parintele decide cind un copil absolveste liceul, nu presedintele.

    Cit despre abandonul scolar, presedintele nu are autoritatea si nici autorizatia ca sa propuna ceva. De ce se leaga de abandonul scolar si nu se leaga de acei tineri care fac copii fara a fi casatoriti, sau fac avort, sau folosesc droguri, sau orice altceva care distruge viata cuiva?

 2. Credeam ca numai Basescu „se baga unde nu-i fierbe oala”, dar vad ca si preedintele Americii, pe care chiar il credeam ca unul dintre cei mai democrati sefi de state din lume!…

  • In America, democrat inseamna marxist/socialist, asa ca Obama este cel mai mare democrat. Nu stiu nici o lege semnata de el care sa fie constitutionala. Nici nu-ti vine sa crezi in ce hal a ajuns America!!

   • Da, noi (in RO) prin „democrat” intelegem care respecta legile democratiei (adica, altfel spus, intr-un cuvant, libertatea oamenilor), in niciun caz un adept al socialismului/comunismului. Nici nu-mi imaginam ca America ar cocheta cu socialismul (si cand spun America, ma refer, de fapt, la conducatorii ei…)!

   • In general, democratia inseamna tirania majoritatii, unde majoritatea incalca drepturile minoritatii, nu este vorba nicidecit libertate. Democratia duce la tiranie, nu la libertate.

    America cocheteaza cu socialismul de la inceputul secolului XX. Fiecare presedinte a adus SUA mai aproape de socialism, mai ales presedintii democrati. De cind este Obama, SUA se indreapta cu viteza luminii catre tiranie, socialism si nu libertate. Obama a incalcat atitea legi si atitea drepturi ca nici un presedinte pina acum.

    Noi zicem ca am plecat din Romania de raul comunistilor si am dat aici peste exact acelasi lucru. Trist. Daca socialismul se instaureaza si aici nu mai exista tara libera unde sa te muti . 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s