Obamanomics vs. Reaganomics

Să comparăm modul în care politica economica a lui Ronald Reagan si de recuperare de la recesiune secompara cu politica şi „recuperarea” lui Barack Obama. Pentru a face acest lucru în mod eficient să aruncăm o privire la unele grafice comparind cele două conceptii.

Acest grafic arata modul în care locurile de muncă au evoluat sub Reagan şi Obama după recesie. După cum puteţi vedea, politica lui Reagan a provocat un progres foarte important în crearea de locuri de muncă. Atît de mult, încît iasa din grafic. Sub Obama inca nu am recuperat pierderile de locuri de muncă. De fapt, recuperarea sub Reagan a fost atît de puternică, încît, daca luam în calcul în dolarii de azi şi cu inflatia necesara, o familie de patru persoane ar avea extra $22,776 în PIB şi aproape extra 17 milioane de oameni ar avea locuri de muncă.

.

.
Graficul următor compară creşterea economiei SUA, PIB-ul sau, sub Reagan şi Obama după recesie. După cum puteţi vedea, din nou, recuperarea sub Reagan a fost mult mai vibranta decat „recuperarea” pe care ne-o vinde această administraţie. La fel ca graficul de mai sus recuperarea PIB-ul a fost atît de puternica încît literalmente a iesit din topuri la fel ca şi graficul de mai sus, dar unde recuperarea sub Obama a rămas mult în urmă.

.

.
Aceste două grafice arată contrastul puternic între ceea ce se întîmplă atunci cînd dam mîna libera capitalismului, şi ce se întîmpla atunci cînd îl contracaram. Este clar că politica lui Obama prelungeste efectele recesiunii. Apologeţii Big Guvernament vor spune că Obama nu a putut redresa economia pentru ca a mostenit-o de la George W. Bush. Ultima oară cînd am verificat, încă nu am găsit un clip in care Ronald Reagan a dat vina pe Jimmy Carter pentru mizeria in care i-a lasat economia.

.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s