Obama cheltuie mai mult pe Volt decit PIB-ul Guyana, Belize si Djibouti

General Motors a anuntat ca a suspendat producţia a modelului Chevy Volt şi 1.300 de muncitori vor fi concediaţi.

Doar un alt exemplu bun care arata cit de prost funcţionează o economie centralizată. Sovieticii cred ca rid cu gura pina la urechi.

Reclame

11 gânduri despre „Obama cheltuie mai mult pe Volt decit PIB-ul Guyana, Belize si Djibouti

 1. Pai si ce? Crezi ca n-are sanse sa se redreseze GM? Incetul cu incetul, stii cum se spune, pana se pune pe picioare asa cum trebuie compania. Pe urma lucrurile vor intra in normal. Acuma e in mana statului, din cate inteleg. Ei, se va privatiza mai incolo, cel putin asa imi face impresia. Sper sa se redreseze!

   • De unde stiu… Nu stiu, dar parca-mi spune ceva ca asa se va intampla… Asa se obisnuieste, asa se face. Sunt niste reguli in economie. It’s about economics, that’s all! 🙂

   • @Cristina
    Privatizarea, pai se poate face si in 10 minute!! Hai 15, pana bate secretara trei hartii la calculator. Tu de Bursa ai auzit? Ca numai de Constitutie vorbesti! 😆

    Insa e clar ca nu poate fi preluata acum, datorita situatiei economice. Cine ai vrea sa cumpere masinile? Somerii??? S-a mai redus un pic somajul, dar tot e ridicat. Omul isi gaseste cu greutate de lucru. Cine vrei sa asigure ACUM CONSUMUL?? Ai pus o samanta in pamant – trebuie sa ai rabdare pana creste floarea. Tu vrei sa creasca dintr-o data, intr-o secunda?? Economia are si ea anotimpurile ei. Pe de alta parte, trebuie vazuta si starea sectorului privat, ca nu e totul numai s-o cumperi. Trebuie ca sectorul privat sa inceapa sa creeze locuri de munca si sa asigure stabilitatea MACROECONOMICA!! Cu alte cuvinte, trebuie sa creasca sectorul privat, care e destul de vlaguit de criza. Apoi uite-te la situatia din Europa cum e… Unde vrei sa faci export? Ca Europa e partenerul principal de afaceri al US. De CRIZA DATORIILOR SUVERANE ai auzit? De asta si ziceam ca America sta mai bine, vorba lui Paul Krugman. Si asa si e.

    Asa…, asa se poate face repede privatizarea. Acum e clar ca nu e momentul. Apoi ar fi fost o nenorocire sa intre in faliment intreprinderea asta. Cred ca nu-ti dai seama cat de rau ar fi fost afectata industria americana… Si cu tot Detroit-ul care lucreaza acolo, ce faci? Vrei sa ti-i pui pe toti in cap? Si apoi consumul s-ar fi redus foarte mult. Ce vroiai? Sa ramana intreaga intreprindere in parasire, sa vezi hali parasite p-acolo? Asta inseamna distrugerea capacitatilor de productie sinonim cu DEZASTRUL economic!! Hai ca bani mai poti tipari, dar ca sa refaci capacitati de productie performante stii cat e de greu…? Asta ar fi insemnat subminarea economiei nationale. Or, americanii nu-s chiar atat de prosti… Ca altii…

   • Spune-mi ce companie luata de stat s-a mai privatizat. Spune-mi ce tara care a mers spre socialism s-a intors spre capitalism.

    Regulile in economie spun clar ca daca continui sa cheltui bani pe care nu-i ai nu vei iesi din datorii. Regulile in economie spun clar ca cu cit statul se amesteca in sectorul privat, cu atit sectorul privat se micsoreaza si guvernul creste.

    De ce situatia economica este in halul in care este? Nu pentru ca statul s-a amestecat dincolo de ce-i permite Constitutia? De ce oamenii nu-si gasesc de lucru? Pentru ca guvernul pune taxe mari pe companii, pentru ca obamacare este o cheltuiala enorma pentru o companie si companiile nu se mai extind pentru ca viitorul arata tare sumbru. Nu a cheltuit Obama $1 trillion promitind ca somajul nu va trece de 8%? Cum de este in jur de 15%?

    Cum sa creasca sectorul privat cind guvernul nu-l lasa sa creasca? Fiecare speech al lui Obama arata ca promoveaza lupta de clasa, redistribuirea averilor. De ce ar lucra cineva cind stie ca i se va fura de catre guvern? Tu ai face lucrul asta?

    Si Ford a fost in faliment. Cum se face ca s-a ridicat fara ajutorul guvernului? Cum se face ca ei au stiut cum sa iasa din gaura fara sa fure banii contribuabililor? Dar Chrysler? Si ei au luat bani. De este cumparata de Fiat? Atitia bani luati pentru a iesi din impas, si? Unde-i acum?

    Acesta este principiul capitalismului. Companiile care produc ceva ce se cere pe piata cistiga. Daca o companie nu are cistig trebuie sa se uite la produsul pe care il fabrica, poate schimba felul cum opereaza afacerea, iar daca nu se poate adapta cerintelor pietii, atunci poate este mai bine ca sa dea faliment.

    Pina cind Henry Ford a inceput sa scoata masinile pe banda, cu ce au mers oamenii? Cu carutele. Cind a aparut masina si a fost afordabila, nu crezi ca cei care faceau si reparau carute au dat faliment? Dar aceia care cresteau cai, sau se ingrijeau sa-i potcoveasca? Iti imaginezi citi potcovari si-au pierdut firmele? Ce ar fi fost ca guvernul sa continue sa le dea bani doar ca sa nu ramina halile parasite? Nu vezi cit de absurd este argumentul asta?

   • @cristina
    😆
    Ce spui sunt banalitati. Nu asta e problema. O sa-ti spun care e, dar te las sa te mai gandesti! 😉

    Rata somajului in US a fost estimata in 2011 la 9,09% si la 9,04% in 2012, din totalul fortei de munca, cu tendinta de descrestere in urmatorii ani.

    The whole picture here:
    http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2011/02/weodata/weorept.aspx?sy=2005&ey=2016&scsm=1&ssd=1&sort=country&ds=.&br=1&pr1.x=77&pr1.y=10&c=111&s=NGDP_R%2CNGDP_RPCH%2CNGDP%2CNGDPD%2CNGDP_D%2CNGDPRPC%2CNGDPPC%2CNGDPDPC%2CPPPGDP%2CPPPPC%2CPCPI%2CPCPIPCH%2CPCPIE%2CPCPIEPCH%2CFLIBOR6%2CTM_RPCH%2CTMG_RPCH%2CTX_RPCH%2CTXG_RPCH%2CTXGO%2CTMGO%2CLUR%2CLE%2CLP%2CGGXWDN%2CGGXWDN_NGDP%2CGGXWDG%2CGGXWDG_NGDP%2CNGDP_FY%2CBCA%2CBCA_NGDPD&grp=0&a=

   • Arata ca nu stii despre ce vorbesti. In primul rind, trebuie sa te interesezi cum se calculeaza rata somajului. S-au facut schimbari, care au fost dovedite ca nu reprezinta numarul adevarat.

    Apoi, rata somajului reprezinta doar cei care inca iau cecuri pe somaj. Somajul se da pe timp limitat. Cei care au indeplinit timpul alocat si inca nu si-ai gasit job nu mai sint numarati la rata de somaj. Ei unde sint numarati? Apoi sint altii care lucreaza 4-5 ore pe saptamina, nu destul ca sa faca fata la facturi, poate abia ca sa manince. Ei nu sint trecut la rata somajului, dar oare poti spune ca au un job?

    Sint multe aspecte de luat in considerare. Dupa trilionul cheltuit, de ce e somajul atit de ridicat, daca politica keynesiana spui care atita succes? Unde e succesul omului de rind?

  • Au lucrat la indoctrinare socialista de 5-6 decenii ca sa se asigure ca intotdeauna vor avea un bloc de votanti. Cu atitia oameni pe spatele contribuabililor, statul vrea sa se asigure ca ii tine bine sub papuc.

 2. Pingback: Barack Obama: “The one thing we have not done is we have not launched a war” « Motanul Incaltat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s