Dezgustator!

.
Steagul american cu imaginea preşedintelui Obama în locul stelelor a fluturat deasupra sediului democrat din Florida, suficient pentru a înfuria veteranii locali, care au numit steagul modificat „o ruşine.”

Oameni au murit purtind si aparind steagul, dar unii nu au nici o problema sa-l pingareasca in acest fel. Nu-si da seama cineva de acolo că aceasta tara este Statele Unite ale Americii şi nu Statele Unite ale lui Obama?

.

Reclame

4 gânduri despre „Dezgustator!

 1. Excese de campanie electorala… Totusi… nu se face. Deci nu e deloc in regula, asta e si parerea mea. E foarte ciudat ce vad. Nici in comunism nu se practica asa ceva. Eu n-am vazut, spre exemplu, asa ceva legat de Ceausescu. Si nici legat de Mao sau Stalin…(Reportajul arata pe cineva care a facut referire la Mao, Stalin). Nici pe steagul partidului si nici pe steagul de atunci al tarii nu aparea asa ceva – poza conducatorului. Sa zicem, in locul stemei, sa fi aparut poza lui Ceausescu – nu era asa ceva. Sau nu stiu eu…. Portretul lui era cu totul altceva – deci era o poza portret si nimic mai mult. Dar nu pe steagul tarii. Foarte, foarte ciudat!
  Si ceea ce e poate si mai ciudat e ca doar veteranii s-au autosesizat. Cel putin asta rezulta din reportaj. M-as fi asteptat sa vad si alti cetateni, nu numai veterani, care sa ia atitudine. De unde ar putea sa rezulte ca la multora putin le pasa. Mai ales ca steagul acesta cu Obama a fost arborat la unul din sediile Partidului Democrat, asa am inteles. Chiar daca e proprietate privata este, totusi, sediul unui partid politic important. Nu era o casa particulara, o proprietate privata oarecare, a unui oarecare cetatean, fan Obama. Inteleg, tot orasul vorbea pe la colturi, asa banuiesc…

  E ceva provocator, fara indoiala. E posibil, ma gandesc, ca lucrul asta sa fi fost pus eventual la cale de adversarii lui Obama din partid. Oameni carora poate ca nu le place politica dusa de Obama. N-ar fi exclus…

  Oricum excesele din campania electorala dauneaza celui care le practica, partidului sau candidatului respectiv. Si-i scad sansele la alegeri. Este mai buna o campanie electorala fara excese de tot soiul. Pentru ca poti avea cele mai bune intentii, dar excesele denatureaza mesajul pe care vrei sa-l transmiti electoratului. Efectul, desigur, e unul negativ si partidul sau candidatul respectiv pot pierde alegerile datorita lor.

  • Este foarte trist ca cetatenii care au trecut atita timp pe acolo, cred ca zbura de un timp, habar nu au ce se intimpla in jurul lor. Asta este scopul educatiei din scolile publice, poate sa zica oricine ce vrea, se vrea indoctrinare si orbire astfel incit statul sa faca ce vrea fara ca cetatenii sa se prinda.

   • Da… foarte ciudat…
    Totusi, si scolile astea publice… Nu se poate sa te indoctrineze chiar asa. Inteligenta oamenilor nu trebuie subestimata. Mai ales ca in acest caz imi pare a fi vorba si de o jignire adusa celor care nu sunt de partea lui Obama. Toata America trebuie sa fie cu Obama? Evident ca nu! Ciudat e ca celalalt partid, Republican, nu a luat o atitudine (acolo, pe plan local. Adica, vreau sa spun, nu trebuia, neaparat, sa faca un scandal monstru. Dar o atitudine puteau sa aiba totusi). Doar veteranii… si ai vazut ca oamenii au facut imediat legatura cu totalitarismul! Deci oamenii nu-s prosti deloc si nici chiar atat de indoctrinati in scolile publice, incat sa fie atat de orbiti si sa nu sesizeze aspectul, nuanta. Eu cred ca s-au prins multi… Insa stii cum e: acea majoritate tacuta (Nixon).

   • Ei, uite ca scolile te pot indoctrina chiar asa. Foarte putini isi dau seama, in cazul asta veteranii, pentru ca ei au luptat sub steagul Americii, deci stiu ce inseamna. Ai auzit sau ai citit ceva despre faptul ca Obama a semna legea martiala chiar pe timp de pace? Vezi pe cineva sa demonstreze in strada? Ca nu li se plateste facultatea si rata la casa, da, dar nu ca li se fura drepturile in halul asta 😦

    http://nation.foxnews.com/president-obama/2012/03/19/obamas-executive-order-authorizes-peacetime-martial-law

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s