Nu ai voie sa pui sub semnul intrebarii maretia lui Obama

Această poveste foarte tulburătoare este a unei profesoare care discuta cu un elev cu privire la un subiect despre preşedintele Obama şi Mitt Romney pe tema agresiunii. Conversaţia s-a transformat foarte repede in ceva urit.

Ea se foloseşte de poziţia sa de autoritate pentru a înăbuşi orice discuţie. Ea vrea ca subiectul să fie Mitt Romney ca acesta este un bătăuş şi nimic altceva. Daca ea alege ca să aibă o discuţie ca aceasta în clasa ei ea trebuie să permită punctul foarte legitim că preşedintele Obama a recunoscut în cartea sa ca a împins o fată.

Dar profesoarei nu i-a placut. Obiectivul ei a fost de a prezenta un argument unilateral împotriva lui Mitt Romney. Ea a spus ca studentul ar putea fi arestat pentru exprimarea opiniei sale cu privire la subiect.

Ce este poate chiar mai deranjant este faptul că această femeie este o profesoara de studii sociale, care este, evident, ignoranta in privinta subiectului pe care il preda. Mai mult, dacă ascultati acest clip, este clar că aceasta profesoara este cea care a escaladat incidentul. Ea a început să strige la elev pentru ca a adus un punct de vedere opus. Nimic din ceea ce a spus el despre preşedintele Obama a fost lipsit de respect. Copilul a adus un contra-argument şi ea a devenit isterica.

Anunțuri

17 gânduri despre „Nu ai voie sa pui sub semnul intrebarii maretia lui Obama

 1. Cristina, sa-ti spun ceva. Sa stii ca biata profesoara a avut in felul ei dreptate. De fapt, dintr-un anumit punct de vedere si studentul a avut dreptate… De ce sa nu intrebe? Nu e voie sa pui intrebari? Nu-i libertate? Sigur, s-ar pune problema pastrarii disciplinei in clasa, dar totusi…
  Insa profesoara a avut dreptate in felul ei… Sa stii ca au fost oameni care s-au legat de Bush jr., spunand despre el vreo doua, si care au avut de suferit de pe urma asta… Profesoara i-a spus bine ca trebuie sa vorbeasca cu respect pentru ca a vrut sa-l invete de bine…

  M-a amuzat insa discutia!! 😆
  Insa nu prea mi-a placut atmosfera, ca sa zic asa… Cam mirosea a ceausism…

  Daca e libertate de ce sa nu-l critici pe Bush, de ce sa nu critici chiar SUA sau Statul Israel? Daca esti crescut in spiritul libertatii si spui ceea ce gandesti, fara ocolisuri, de ce sa nu poti sa critici sau sa-ti exprimi parerea, oricat de vehementa ar fi? Si cu toate acestea… Iti voi da un exemplu: fostul mare campion mondial la sah, Bobby Fischer! America ar fi trebuit sa se mandreasca cu o asemenea personalitate, nu sa-l surghiuneasca.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Bobby_Fischer
  Uite-te bine la ce declaratii a facut Fischer. Ma refer la cele de natura politica, bineinteles. Mama lui avea descendenta evreiasca…

  A fost un geniu in sah!

  • Si eu sint de acord ca nici un presedinte nu ar trebui injurat sau comparat cu animale 😉 Trebuie un pic de respect. Dar aici se vede bias-ul. Atita timp cit Bush a fost presedinte, l-au facut in toate felurile, si-au batut joc de el cum au vrut. Nimeni nu a mai strigat in clasa atunci, nu? Acum, ca Obama e presedinte, nici nu ai voie sa citezi din cartea lui ca esti considerat ca il injuri?? Profesoara a vrut sa fie discutii libere, si s-a vorbit de bully, Romney e un bully, si atunci copilul a intrebat daca la fel se poate spune si de Obama. Deci nu era vorba ca copilul nu a pastrat disciplina, ci ca si-a permis sa puna sub semnul intrebarii maretia lui Obama.

   PS> Cine a suferit de pe seama faptului ca l-a criticat pe Bush?

   • Am citit. Se pare ca suferea cu capul. Rau de tot. Uite ce scrie in articolul asta: http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2002/12/bobby-fischer-rsquo-s-pathetic-endgame/2634/

    In 1992 Fischer came out of retirement to play Boris Spassky in a $5 million rematch that commemorated the twenty-year anniversary of their meeting in Reykjavík. Aficionados dismissed the match as meaningless, since Fischer was no longer the world champion, and Spassky was then ranked ninety-ninth in the world. But the press had reason to celebrate: Fischer was a big draw; there was the nostalgic superpower angle; and the setting was Yugoslavia. United Nations sanctions had been imposed in an effort to halt the fighting in the country, and Americans were forbidden to do any business there, even in the form of a chess match. Fischer spoke arrogantly to the press about the irrelevance of the sanctions, and practically dared the United States to keep him from playing. Annoyed, Washington decided to make an example of him; the Department of the Treasury issued a cease-and-desist letter to Fischer, stating that if he played chess in Yugoslavia, he would be in violation of Executive Order 12810. The penalty for defying the order was a $250,000 fine, ten years in prison, or both. Fischer appeared untroubled.

    De aici deducem 2 lucruri: in 1992 era presedinte Bush, senior. Argumentul copilului din clip era despre Bush junior. Democratii l-au desenat ca pe o maimuta, ca pe Hitler, i-au spinzurat „papusa” cu fata lui, etc, etc. Deci argumentul tau este invalid.

    Dar sa zicem ca nu conteaza despre care Bush vorbesti, sanctiunile erau impuse de Natiunile Unite, deci daca era sa fie suparat pe cineva, trebuia sa fie suparat pe ei.

    Dar in final, lui Fischer i-a placut sa urasca de dragul urii.

    Da-mi un exemplu in care un copil si-a intrebat profesoara daca Bush, jr. a baut in liceu si el a fost tratat precum copilul din clipul de mai sus.

   • @Cristina
    A zis si despre Bush jr. ca e un criminal. Chiar am citit mai demult ca a zis ca e un criminal si trebuie spanzurat pentru asta!! Citeste ce scrie Wikipedia despre el, daca ai rabdare sa citesti tot…
    Fischer nu era o persoana rea, dupa cum spunea si marele maestru Donner. Si eu am impresia asta… Insa era un tip ciudat, desi genial in sah! Contributia lui in sah este imensa! Dar iata ce spunea Donner:

    „Jan Hein Donner wrote that at the time of Bled 1961, „He idolized Hitler and read everything about him that he could lay his hands on. He also championed a brand of antisemitism that could only be thought up by a mind completely cut off from reality.”[110] Donner writes that he took Fischer to a war museum, which „left a great impression, since he is not an evil person, and afterwards he was more restrained in his remarks—to me, at least.”[110]

    From the 1980s and thereafter, however, Fischer’s comments about Jews were a major theme in his public and private remarks.[278] He openly denied the Holocaust, and argued that the United States is „a farce controlled by dirty, hook-nosed, circumcised Jew bastards.”[279]”

    Insa poate cel mai surprinzator lucru e asta:

    „Fischer drafted a letter to Osama bin Laden, which began:[293][294]

    Dear Mr. Osama bin Laden allow me to introduce myself. I am Bobby Fischer, the World Chess Champion. First of all you should know that I share your hatred of the murderous bandit state of „Israel” and its chief backer the Jew-controlled U.S.A. also know [sic] as the „Jewnited States” or „Israel West.” We also have something else in common: We are both fugitives from the U.S. „justice” system.”

    Foarte interesant este ca el era evreu dupa mama si posibil ca si tatal sau sa fi fost tot evreu, desi el a negat ca ar fi avut radacini evreiesti.

    Revenind acum la chestia cu discutiile libere in clasa… Chestii din astea se petrec peste tot! 😆
    Profesoara a intervenit bine! Dupa parerea mea ea si-a facut datoria. Pentru ca ce vroia sa spuna elevul era altceva! El vroia sa spuna ca Romney, Obama, Bush jr., deci baietii astia, erau cam golanasi la vremea lor… 😆 Ceea ce nu i-a impiedicat sa devina presedinti de tara! Or, scoala te invata sa nu fii golanas. Consecinta logica e intrebarea: oare de ce? 😆 Asa ca ce era sa faca profesoara? Sa spuna ca da, erau cam golanasi, ce sa-i faci? 😆 Evident ca nu putea sa spuna asa! Apoi ea trebuie sa se impuna cumva in fata clasei, ca altfel nu poti sa tii o clasa. Elevii? Baieti destepti, dupa cum se vede! 😆 Le merge mintea! Smecheri mari, ce vorbesti! 😉

   • Am citit ce spune wiki despre Fischer. N-am spus ca nu era om bun, ci ca suferea cu capul. Era obsedat de niste lucruri. Maniac. Articolul citat de mine este de la una din trimiterile de pe wiki.

    Nu, ai inteles gresit conversatia. Profesoara a vrut sa-l vorbeasca de rau pe Romney, cred ca din cauza unui articol aparut cum ca Romney in liceu l-a prins pe un baiat cu parul lung si i l-a taiat. Era discutia ca Romney este un bully. Golan, cum spui tu. Era „bashing Romney time”. Cind copilul a intrebat daca si Obama e un bully, profesoara a luat-o pe ulei, spunind ca nu-i permis sa se vorbeasca asa ceva despre un presedinte. Copilul i-a demonstrat ca argumentul ei este un bull shit, ca atunci cind oamenii l-au vorbit de rau pe Bush, ea nu a reactionat la fel. Si-a aratat bias-ul, ca e ok sa-l vorbesti pe Bush de rau, sau pe Romney, dar nu-i ok sa-l vorbesti pe Obama de rau, ca e ca un Dumnezeu, iar copilul i-a raspuns ca amindoi sint oameni si amindoi trebuie respectati.

   • @Cristina
    In general vorbind, eu nu sunt de acord cu discutiile politice in scoli…
    Uite, spre exemplu, unde poate sa duca politica, si nu in scoli:
    http://www.mediafax.ro/externe/bataie-in-parlamentul-ucrainean-din-cauza-unui-proiect-de-lege-privind-statutul-limbii-ruse-cel-putin-un-deputat-a-ajuns-la-spital-9668059/
    Iti dai seama ce-ar fi daca s-ar intampla asa ceva in scoli de la astfel de la comentarii pe tema cine a fost bully… Obama, Romney, etc..

   • Eu sint pentru discutii politice in clase. Noi vorbim in fiecare zi despre politica 😉 Stii de ce? Pentru ca copiii trebuie invatati cum merg treburile. Trebuie invatati ce trebuie sa faca guvernul si ce nu. Uita-te la romanii si americanii de azi: habar n-au care este rolul guvernului, habar n-au ce sustine cel cu care voteaza. Asta face ca sa anuleze votul celor care se intereseaza si le pasa de tara lor.

    Trebuie sa sti cum sa discuti sa nu se ajunga la bataie, sau la discutiile din clasa din clipul de mai sus. Daca profesoara avea dreptate nu era penalizata. Se pare ca au penalizat-o.

  • Sincera sa fiu, nu exista adjective si mi-e si sila sa le scriu pentru a descrie omul asta. Un narcisist si un megalomaniac de rangul cel mai inalt! Sa se laude in halul asta cind in acelasi timp le taie picioarele militarilor!! O, da, celelalte tari si-au schimbat parerea despre SUA….in rau. America a ajuns de risul lumii din cauza lipsei de conducere. Dezgustator!

  • Obama minte de ingheata apa.Asa comentez eu.Din gura poate sa spuna orice dar la fapte e zero.Pentru OBAMA,daca un om sapa o groapa si un alt om umple groapa la loc conteaza ca amandoi sunt angajati.Ori spune-mi tu ce valoare produci cand sapi o groapa si dupa aia o umpli la loc.

   • Ah, n-ai scris continuarea: dupa ce oamenii sapa groapa si o umple inapoi le ia si putini bani pe care i-au facut, ca sa ii dea celor fara job. Doar banul trebuie sa circule 😉

  • Economic vorbind sunt si evolutii pozitive: s-a mai redus somajul, PIB-ul a mai crescut. Iar tendintele de descrestere, la somaj, si de crestere, la PIB, se mentin… Totusi, dupa cum spun statisticile FMI, in 2017 somajul va fi mai mare (nu cu mult: mai mare cu aprox. 1%) decat procentul din 2007. Datoria publica se va situa pe un palier de crestere lenta. Inflatia se va mentine intre 1,77-1,88%, deci o inflatie mica!!

   • Gresit. Somajul este foarte inalt. Cam la 15-17%. Asta este evolutie pozitiva?

    Daca se intimpla ceva pozitiv in tara asta se intimpla in ciuda lui Obama, nu din cauza lui. El a spus ca vrea ca sa ridice preturile la energie. Vrea sa distruga industriile.

   • Vezi Cristina.Motanul deja are retorica lui Obama.S-o redus somajul.Unul o sapat o groapa,celalat o astupat-o,dar nici unul nu a creat vre-un bun sau serviciu.Dar,ei,mai conteaza?Doar s-a redus somajul.

   • Rapoartele FMI sunt facute prost atunci cand e vorba de SUA.Nici macar cand vine vorba de Romania nu sunt facute bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s