Educarea generatiilor pentru Hristos – Psalm 78

Nu vom ascunde de copiii lor; ci vom vesti neamului de oameni care va veni laudele Domnului, puterea Lui, si minunile pe care le-a facut. El a pus o marturie in Iacov, a dat o lege in Israel, si a poruncit parintilor nostri sa-si invete in ea copiii, ca sa fie cunoscuta de cei ce vor veni dupa ei, de copiii care se vor naste, si care, cind se vor face mari, sa vorbeasca despre ea copiilor lor; pentru ca acestia sa-si puna increderea in Dumnezeu, sa nu uite lucrarile lui Dumnezeu, si sa pazeasca poruncile Lui. Psalm 78:4-7

Scopul educatiei este de a perpetua credinţa şi legămîntul cu Dumnezeu pentru ca copiii noştri să înveţe să le transmită copiilor lor, de la generaţie la generaţie.

Educatia trebuie centrata pe Hristos echipind copiii ca sa-L serveasca pe Hristos, implinind astfel scopul lui Dumnezeu cu privire la viata lor. Planul lui Dumnezeu privind educatia generatiilor viitoare este ca generatiile trebuie sa gindeasca, sa actioneze si sa traiasca in conformitate cu adevarul lui Dumnezeu.

Părinţii şi profesorii trebuie incurajati ca educe cu sirguinta generatiile viitoare in scopul de a sti identitatea lor in Hristos, de a creste in maturitate spirituala, pentru a fi vase de cinste, sfintite, in mina Olarului.

Obiectivul final este de a dezvolta ucenici maturi ai lui Isus Hristos, ale caror vieti dau slavă lui Dumnezeu, deoarece acestea au la baza pe Hristos şi ascultarea de poruncile Lui (Matei 28:19-20).

.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s