Care este diferenţa dintre un cetăţean american şi un cetăţean global?

Suna ca o intrebare simpla: care este diferenţa între un cetăţean american şi un cetăţean global? Pentru a indentifica diferenţa trebuie să înţelegem mai întîi definiţia cuvîntului CETATEAN:

1: Un locuitor al unui oraş sau sat, în special cu drepturile şi privilegiile unui om liber
2 a: un membru al unui stat
b: o persoana nativa sau naturalizată care datorează credinţă faţă de un guvern şi are dreptul la protecţie din partea acestuia
3: Un civil care se distinge de un angajat al statului.

Se pare ca este destul de clar. De aici putem pune intrebarea urmatoare: exista un guvern mondial? În cazul în care răspunsul la întrebare este „nu”, atunci un cetăţean global este la fel de real ca si un unicorn. Deci, de ce sînt atît de multe şcoli publice care se îngrijesc ca copiii nostri sa devina cetăţeni globali? Dacă nu există nici un guvern mondial la care oamenii să depuna un jurămînt, dacă nu există drepturi sau privilegii care pot fi acordate atunci cînd cineva se angajeaza să devina un cetăţean global, de ce sînt miliarde de dolari cheltuite în şcolile publice pentru a promova o entitate mitica si ideologica?

Singurul răspuns posibil este următorul. Există forţe care lucreaza la instituirea unui guvern global. Singura modalitate de a obţine acceptarea la nivel mondial al unui astfel de concept este de a îndoctrina tinerii să creadă un singur guvern mondial este ceva mai de dorit şi mai superior naţionalismului şi suveranitatea ţărilor individuale. Un cetăţean la nivel mondial, ne spun organizaţii cum ar fi Bacalaureatul International, este mult mai grijuliu, plin de compasiune şi deschis la alte ideologii decit un om simplu cu care te intilnesti pe strada. Un cetăţean mondial (amintiţi-vă, nu un lucru real) este interconectat şi vrea să facă lumea un loc mai bun. Unui cetăţean global ii pasa de „schimbările climatice”, este empatic, dispus să ia măsuri şi vrea ca toată lumea sa nu mai traiasca in frica.

Deci, ce organizaţie există, în prezent, pe planeta Pămînt, care are potentialul sa-si exercite puterea atît de mult incit regulamentele şi tratatele sale submineaza toate celelalte forme de cetăţenie şi de guvernamînt, în special ale cetăţenilor Statelor Unite ale Americii? Naţiunile Unite, desigur. Dacă cetăţenii din SUA şi din alte 142 ţări se ridică si isi dispreţuiesc ţara lor de origine şi îmbrăţişeaza deschis cetăţenia globala, termen lipsit de sens, de ce si-ar apăra patria lor? Daca tinerii noştri sînt învăţaţi că Constituţia Statelor Unite este „de modă veche” şi că SUA este imperialista, în timp ce ONU este formata pentru menţinerea păcii, prezentat din nou şi din nou ca ceva rău faţă de ceva bun, ce i-ar retine pe americani ca pur şi simplu sa predea cheile libertatilor la ONU?

Acum adevărul. Cetăţenia americană este reala. Cetăţenia globală nu este nimic mai mult decît o fantezie. Ca cetatean american ai drepturile pe care părinţii fondatori le-au identificat ca fiind inalienabile şi acordate de către Creatorul nostru, nu de planeta Pămînt, şi nu de către un colectiv de dictatori şi tirani.

Conceptul de cetăţean global este o noţiune panteista si socialista. Constitutia SUA a format cea mai perfecta forma de guvernamînt de pe Pamînt.

Screw the UN

Reclame

8 gânduri despre „Care este diferenţa dintre un cetăţean american şi un cetăţean global?

 1. Competitia e descurajata Cristina.Iar ONU incurajeaza tot felul de intelectuali de stanga ca sa arate ororile competitiei,cum ea distruge arta si frumosul,de aceea e nevoie de un guvern mondial ca sa protjeze astfel de lucruri.Si romani asa zisi evanghelici de-ai nostrii promoveaza agenda lor. Iata ce spunea cel despre are ti-am vorbit in articolul anterior,Teofil Stanciu:”Copiii care știu să deseneze frumos, să cânte, copiii pasionați de citit sunt priviți chiorâș, ca niște viitori ratați.”

  Acuma cineva ar trebui sa-i spuna lui Stanciu ca arhitectii si inginerii(adica aia care deseneaza frumos) nu sunt nicedecum niste ratati ci sunt chiar bine vazuti si bine platiti daca-si fac treaba.La fel si cantaretii care canta bine.Piata o sa-i aprecieze.

  • Eu nu stiu in ce sat traieste tipul, dar se pare ca intr-unul de vreo 50 de persoane. Cred ca este foarte confuz in definitii. Eu nu am auzit pe nimeni aici care sa se uite chioris la copiii care stiu sa deseneze frumos sau sa cinte. Eu cred ca are alte sechele.

 2. Socialistii exagereaza.Probabil ca o fi niste derbedei care sa urasca copiii care deseneaza frumos dar sa arunci anatema asupra unei populatii e o dovada ca ai niste probleme grave la cap.

 3. nu exista notiunea de cetatean global.alta gogorita propagandistica.

  ‘Deci, ce organizaţie există, în prezent, pe planeta Pămînt, care are potentialul sa-si exercite puterea atît de mult incit regulamentele şi tratatele sale submineaza toate celelalte forme de cetăţenie şi de guvernamînt, în special ale cetăţenilor Statelor Unite ale Americii? Naţiunile Unite,’

  fatuco…esti dusa rau cu pluta…sper ca nu traiesti in Romania…avem oameni destepti aici

  • Exact asta am spus si eu, nu exista cetatean global. Dar se pare ca cei care se ocupa cu propaganda ONU nu stiu lucrul asta si asa spun saracilor copii din scolile din America.

   Poate ca ar fi bine sa va mai informati despre afacerile ONU. ONU este o organizatie criminala care ar trebui sa fie stirpita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s