Piine de casa

Nicole a gasit o reteta usoara de facut piine si a vrut sa o incerce.

Intr-un castron a pus 4 cani faina:

.

.

A adaugat o lingurita sare si o lingurita drojdie uscata:

.

.

Le-a amestecat impreuna:

.

.

A adaugat 2 cani cu apa:

.

.

Apoi a amestecat totul impreuna:

.

.

A acoperit castronul cu celofan si l-a lasat peste noapte, cam 12-18 ore:

.

.

Dupa 12 ore asa arata aluatul:

.

.

A separat aluatul in doua si la una a adaugat 1/3 cana brinza (ceddar):

.

.
Le-a acoperit cu celofan:

.

.
Se incalzeste cuptorul la 230°C (450°F) si se baga doua oale de fonta (cast iron) GOALE pentru a se incalzi, timp de 30 minute:

.

.
Dupa 30 de minute se scot (grija, sint fierbinti!) si se pun cele 2 bucati de aluat:

.

Se acopera si se dau la cuptor pentru inca 30 minute. Cind sint gata asa arata:

.

.
Nu trebuie framintat. Nicole, de 11 ani, a facut piine „din joaca”, dar a iesit tare gustoasa🙂

.

6 gânduri despre „Piine de casa

  1. Multumesc de vizita , Cristina ! Imi place blogul tau🙂
    Stiu ca , nu numai in America , tot mai putini oameni nu cred in Dumnezeu si ca , in ultimii 10-15 ani , America a regresat…Asta apropos de ce mi-ai scris pe blog.
    Numai bine !🙂

  2. Sa incercati si piinea traditionala romaneasca, cu maia , nu cu drojdie. Eu o framant maxim 5min… Mie mi-a adus aminte de gustul copilariei, cum facea mamaia o data pe sapt. un cuptor de piine si avea pt restul saptamanii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s