De ce au fost in greva profesorii din Chicago?

Profesorii din Chicago cîstiga în medie cam $ 71-76,000 pe an și au refuzat o creștere de salariu de 16%, adica de $ 11,360. Noul contract stipula ca cresterile de salariu sa fie în functie de performante. Nu le-a placut si au facut greva.

Deci de aici putem trage concluzia ca profesorii nu sînt interesati de educatia copiilor, ci de buzunarul lor. Ceea ce este si mai interesant este ca 40% din profesorii din Chicago cîstiga destui bani ca sa-si trimita copiii la scoli private. Acesti profesori nici macar nu au încredere în scolile publice în care predau, îsi dau seama de educatia substandard oferita de ei, astfel încît îsi trimit copiii la scoli private. Dar sînt parinti care îsi trimit copiii la scoala ca sa primeasca o educatie adecvata. Cine este pacalit aici?

Politicienii care sint impotriva alegerii scolilor sint ipocriti. Președintele Obama, Nancy Pelosi (a fost a doua pe lista sa devina presedinte), Jesse Jackson, Hillary Clinton si Al Gore isi trimit sau si-au trimis copiii la scoli private. Daca spun ca scolile publice sint atit de bune, de ce nu isi trimit copiii acolo?

Anunțuri

14 gânduri despre „De ce au fost in greva profesorii din Chicago?

 1. Cristina, ti-ai raspuns singura la intrebarea din final: pentru ca sunt ipocriti! Ceea ce este bun pentru populatie(dupa spusele lor), nu este bun pentru odraslele personale! Mi-e o scarba….

 2. Cam prin 1978 daca am retinut bine a fost un caz cunoscut in SUA. O femeie a dat in judecata statul pentru ca fiul ei, absolvent de liceu, nu stia sa scrie si sa citeasca. In momentul in care a fost in instanta, judecatorul efectiv nu a stiut sa spuna rolul scolilor. Ei au mari probleme, nu cred ca e etic sa te implici in situatia interna a altui stat.

   • Ma refer ca nu este corect, e ca si cum tu ca om te implici in viata altei familii. Noi am incercat sa ne castigam independenta pentru a gandi NOI pentru NOI, nu ALTII pentru NOI. Nu cred ca trebuie sa schimbam noi,romanii, lucruri in SUA, Canda,Australia sau in ceea ce nu ne apartine.

   • Ai scris citeva articole la care am comentat despre America si americani. Deci nu am inteles de ce tu ai voie sa vorbesti despre ce se intimpla in America si eu nu.

    Apoi, atunci cind vezi ca se intimpla ceva gresit, conteaza in ce tara se intimpla? Este important sa ai niste standarde pe care stai si sa expui ceva ce nu se face corect, nu? Daca vorbim despre sclavie, de exemplu, aratam cazuri din intreaga lume. Cred ca ce este drept si corect nu tine de granite. De acord?

 3. Da, dar acolo spune ca sindicatul a vazut treaba ca o amenintare la adresa locurilor de munca ale profesorilor…. Deci nu e vorba numai de o evaluare a profesorilor pentru a obtine mariri de salariu. Bine, trebuie vazut ce scrie in contractul acela. Inteleg ca presedinta de sindicat, Karen Lewis a spus ca 6000 de profesori, aproape 30% din membrii de sindicat, s-ar putea sa fie concediati. Logic: in cazul acesta sindicatul a luat atitudine! Deci e vorba de asta, nu numai de drepturile privind, spre exemplu, beneficiile in ceea ce priveste sanatatea. Mi-a placut solidaritatea de care au dat dovada sindicalistii. Eu cred ca au facut bine pentru ca nu e deloc momentul pentru asa ceva… Adancirea somajului nu poate aduce decat pagube mari, atat sociale cat si economice. Mai ales acum.

  • Pai daca esti profesor bun nu ar trebui sa-ti fie frica ca te da afara. Parca tot aud de lozinca profesorilor ca ei si-au ales meseria asta pentru ca le pasa de copii. Dupa cite se pare, lor le pasa de buzunarul lor, nu de copii. Daca le-ar pasa de copii, ar fi primii care ar striga sus si tare ca sa concedieze profesorii care si-au gresit meseria, nu?

   Ca unul caruia ii place socialismul te cred ca nu esti de acord ca cineva sa fie data afara, chiar daca nu are rezultate. Eu vreau sa-i intrebi pe parintii ai carui copii au astfel de profesori daca lor le convine sa-si trimita copiii la scoala stiind ca profesorul doarme la ore in loc sa-si faca meseria.

   De aceea merg lucrurile atit de prost, pentru ca nu cautam rezultete bune, dar angajam toti lenesii, ca pe vremea lui ceausescu, doar sa spunem ca somajul e de 0%. Cu ce ajuta un copil care vrea sa mearga mai departe la facultate acest lucru?

   • Eu nu judec pe nimeni: acolo e un sindicat care judeca si care cunoaste mai bine problemele, cum stau, de fapt, lucrurile…

   • Normal, tu din Romania nu ai de unde sa sti cum merg lucrurile, poate doar din auzite, si cine stie prin ce filtre liberale.

    Nu este corect in primul rind ca sa existe sindicat pentru sectorul public. In al doile rind, nu este corect ca profesorii sa isi dea salarii mai mari decit au cei care le platesc salariile. Profesorii sint angajatii contribuabililor, deci ei trebuie sa ceara aprobarea contribuabililor daca vor salarii mai mari si beneficii mai bune, nu se poate ca angajatii sa oblige patronul sa-i plateasca mai mult. In plus chiar in ciuda faptului ca faci o treaba proasta la locul de munca!

    Unde s-a mai auzit ca un angajat sa nu poata fi dat afara ca face o treaba proasta, in plus, sa-i fie chiar ridicata valoarea salariului??

    Da, sindicatul isi cunoaste problemele. Problema lor e ca nu vor sa faca treaba dar sa fie platiti dublu decit aceia din sectorul privat. Citeste despre ce s-a intimplat in Wisconsin, dupa ce le-a taiat venele sindicatului ce bine a mers statul, chiar si eu au trebuit sa recunoasca.

   • Bine, asta e parerea ta. Dar actiunea sindicatului nu a fost ilegala. E corect sa existe un sindicat pentru sectorul public, de ce nu? Chestiunea este ca actiunilor lor sa fie legale si sa fie legal constituiti. Unui sindicat n-ai cum sa-i reprosezi ca este al angajatilor din sectorul public. Asa cum unuia care lucreaza in sectorul privat i se pot incalca drepturile, asa si unuia care lucreaza in sectorul public i se pot incalca drepturile. Singurul lucru, aspect pe care poti sa i-l reprosezi este daca ceva nu e in regula din punct de vedere legal. In realitate si aici sunt multe nuante si implicatii din punct de vedere politic si economic, desigur. Daca, spre exemplu, un sindicat al muncitorilor ar avea legatura cu crima organizata, spre exemplu spalare de bani, lucrul asta intra sub incidenta legii si poti sa-i reprosezi acelui sindicat, sau liderului de sindicat, dupa caz, lucrul asta. In rest, n-ai ce sa-i reprosezi. Dar daca un patron ii reproseaza unui lucrator ca face o treaba buna sau o treaba proasta, poate e si chiar asa, dar poate ascunde si alte intentii, murdare, din partea lui. Dar cand e vorba de disponibilizari in masa! Deci, daca e sa judecam drept, nu trebuie sa privim lucrurile numai din perspectiva patronului sau angajatorului, oricare ar fi el, chiar si statul. Cresterea calitatii in actul de productie nu se realizeaza in felul acesta. In cazul de fata, imi face impresia ca ei vor nu numai reducerea posturilor de profesori, dar si reducerea numarului de elevi din scolile publice.

   • Nu este numai parerea mea. Este parerea multor oameni care se ocupa cu asa ceva.

    Care este rolul sindicatului? În primul rind, sindicatul negociaza salariile cu managementul. Și în al doilea, ei apără membrii atunci cind ei sint maltratati de către un șef răzbunător.

    Pentru cine lucreaza cei din sectorul public, cine le este seful care le incalca drepturile? Statul nu are bani pina cind nu ia de la contribuabili. Deci contribuabilii sint „seful” Deci cei din sectorul public trebuie sa intrebe contribuabilul daca le aproba marirea de salariu.

    Apoi, cum poate contribuabilul sa le incalce drepturile? Daca contribuabilul plateste profesorii, in cazul asta, prin faptul ca profesorii nu-si fac jobul, profesorii incalca drepturile contribuabililior, pentru ca obliga pe contribuabili sa le plateasca salariile fara ca ei sa-si faca treaba.

    Ca sa spui ca sindicatele de guvern sint pentru oamenii care luceaza in guvern este un oximoron. Adica ei se asigura ca guvernul nu incalca drepturile guvernului? Sau cum?

    Profesorii vor cit mai multi copii in scolile lor, pentru ca primesc finantare in functie de citi copii au in clase. Sindicatul nu da 2 bani pe educatia copiilor.

 4. Stiu ca intelegi engleza. Uite aici explicat mai clar cum e cu sindicatul sectorului public:

  Unions are a check against profiteers, but there are no profits in government, therefore there should be no unionization of government workers. Public servants in all positions should be compensated according to what the next best person would do the job for. And changes in that compensation can only come from one place. If wages in the private sector rose, so then would government income, from increased use of services and increased consumption. Those increased private sector wages would entice public sector employees to leave for private sector work. The government would need to maintain a workforce to perform its basic tasks, so with the increased revenue from a more robust private economy, they could afford to compete with the private sector and maintain a workforce at market rates. If wages begin to slide in the private sector, then the wages of public servants could and should come down. That’s all. Wages should not go up just because. Government operates on a budget, not on cash flow, so only a cost savings in one area of government can afford an increased expenditure in another area, there is no profit margin to share in.

  When it comes to government workers, there is no negotiation to be had. There is no greedy boss taking an unfair share, the boss is the people. The cost of running the government should only be as high as absolutely necessary for the safety and sanitation of the population. There is nothing a union can do. There is no money to negotiate for. Any increase in government worker’s salaries that a union might be able to negotiate, comes directly from the taxes paid by those workers, along with the rest of the population. The only winners in that senseless arrangement are the union bosses that, of course, take their salary from the margin. Where are the unions to protect us from unscrupulous union bosses?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s