Platforma democratilor vs Platforma republicanilor. Este vreo diferenta?

23 de gânduri despre „Platforma democratilor vs Platforma republicanilor. Este vreo diferenta?

 1. Romney e cunoscut drept serial flipflopper. Sunt destule filme pe youtube in care ne arata ca Romney e pro avort si anti avort in functie de voturi. La fel si in cazul homosexualilor.
  Asa ca nu-l cred.Si apropo.De ce nu arati si celelalte puncte ale platformelor?De exemplu nenea Obama o zis ca nu taie din bugetul armatei iar Romney vrea sa-l creasca cu vreo cateva miliarde. Nu exista diferenta.Daca in locul lui Romney era Ron Paul sau Santorum era altceva.Santorum sigur ar fi antivort si anty gay iar Ron Paul ar fi taiat 100% nu doar 20%.La astia nu exista suspiciune de flipflop.Obama is a comunist and Romney a serial flipflopper.
  Cat despre electorat, electoratul lui nenea Obamby stie doar ca primesc gratis foodstamps.In rest nu cred ca stiu ca Obama nu vrea s a taie din armata si ca daca vine vorba de razboi cu Iranul atat Obamby cat si Romney sunt pe aceeasi unda.Plus, nici unul nu vrea sa respinga tampenia numita PATRIOT ACT.Asa ca intre Romney si Obama nu exista diferenta.
  Sunt big issues si small issues. La small issues diferentele sunt infime(20%? Ca SUA sa aiba efficient recovery iti trebuie 100% cuts ca sa te iei la tranta cu China)La fel si cu homosexualii. Dar la big issues nici unul nu vrea sa distruga patriot act,ori sa reduca cheltuielile sociale.Romney vrea ceva carpeli dar are Romneycare in palmares asa ca….

  • DA, Romney a avut alte pareri cu citiva ani in urma, dar in ultimii ani cam a ajuns la o parere. SA-ti spun un secret: cind am venit in America am fost un fel de libertariana. Eu am crezut ca avortul este pacat, dar nu m-a interesat ce fac altii, am zis ca fiecare cu treaba lui. Ei, de atunci mi-am schimbat parerea. Deci sint o flip-flopper? Nu stiu ce este in inima lui Romney, dar se vede ca el poate sa se schimbe in bine. Obama insa…

   Poti sa-mi dai un link in care arata ca Obama nu vrea sa taie bugetul armatei? Ca Romney vrea sa creasca bugetul armatei sint foarte de acord. Asta este jobul statului, Constitutia ii obliga sa se asigure ca America are o armata bine finantata. Deci nu vad problema. Daca zici ca RP e constitutionalist, nici el nu ar trebui sa fie impotriva, nu?

   Uite ca eu am gasit contrariul:

   http://content.usatoday.com/communities/theoval/post/2012/01/obama-defense-cuts/1#.UHV6tRU0V8E

   http://www.rawstory.com/rs/2011/04/13/obama-wants-400-billion-in-defense-cuts-by-2023/

   Come on, zici ca sti economie. Daca tai 100% din taxe, adica sa nu mai fie nici o taxa iti dai seama ce haos va fi? Cum platesti atitea lucruri necesare? Apoi nu este nici constitutional ca sa nu platesti nici o taxa.

   Asa cum am spus, nu poti face taieturi drastice in nici un domeniu. Departamentul de Educatie a fost proaspat infiintat un an inainte de Reagan si nici el nu l-a putut desfiinta. Crezi ca azi poate deveni cineva presedinte daca ar spune ca ar desfiinta Departamentul de Educatie?? Dupa 33 de ani? Sa fim seriosi!

   • Cristina.Libertarienii sunt pro life.Nu poti fi libertarian si sa iubesti avortul.Libertarieni inseamna ca nu ai dreptul sa te bagi nici in viata fatului.Ron Paul e pro life. Desigur cateva taxe trebuie mentinute dar sunt unele regulations aberante de-a dreptul.Cat despre bugets cuts anuntate de OBAMA alea sunt champaign rhetoric.Mai ti minte in 2008 cand a promis ca scaote SUA din GATT si NAFTA? Cand aia din Canada au intrebat managerii de campanie a lui Obamby au spus:Don’t take it seriously it’s just campaign retoric. Asa ca ma indoiesc.SUA oricum are cea mai mare armata insa problema cheltuielilor e ca 50% sunt doar un fel de contracte de muls.Armata americana ar putea fi dublata si la acelasi cost fara sa fie nevoie de buget aditional.

   • Libertarienii sint un fel de fiecare cum crede el. Ron Paul e pro-life dar nu este deranjat daca un stat voteaza pro-abortion. RP o fi impotriva sclaviei, dar el nu ar fi impotriva daca un stat ar vota pentru a reinstaura sclavia.

    Eu, dimpotriva, sint pro-life dar vreau ca in America avortul sa fie ilegal. RP nu vrea asta.

    Retorica lui Obama nu este doar retorica. Cel putin cu privire la taierea finantarii armatei. Citeste despre sequestration si vei vedea ca de la 1 ianuarie bugetul armatei va fi taiat drastic. Lege data si semnata.

    Corect ca sint unele rectificari care ar putea fi facute ca sa se elimine risipa, dar nu asta este intentia lui Obama. El vrea ca America sa ajunga la nivelul tarilor din lumea a 3-a. Asa ca face tot posibilul sa o distruga.

 2. Vad ca traiesti ca naivitatea ca exista vreo diferenta de substanta intre republicani si democrati – that’s bullshit. Oamenii astia vin din aceleasi scoli, aceeasi educatie, aceleasi universitati, aceleasi country clubs, au aceleasi interese de afaceri, sunt sponsorizati de aceleasi companii, niciunul nu e interesat de pace. Romney si Obama au aceeasi politica externa beligeranta sponsorizata de lobbyul zionist – si Bush si Obama au dus aceasi politica de bailout a parazitilor financiari, n-au facut niciun audit, din contra au practicat quantitative easing. Trebuiau sa puna sistemul in reorganizare juridica, sa faca comisii de investigare, sa pedepseasca si sa reglementeze – asa cum a facut FDR si Ferdinand Pecora. SUA avea nevoie de Glass-Steagall, nu de bailouturi. Asta e valabil si pentru UE. Indiferent care dintre cei doi castiga, cetatenii americani (and the world at large) vor pierde. Mai aplica din cand in cand, principiul AUDI ALTERAM PARTEM – si vei vedea, atat din gura observatorilor domestici cat si externi, realitatea americana. “It’s called the american dream, cause you have to be asleep to believe it,” George Carlin. Cauta-i pe Romney si Obama pe http://www.opensecrets.org/ si vei vedea ca sunt aceleasi interese in spatele lor. They’re owned by Wall-Street, the zionist lobby, OPEC, and the Military Industrial Complex.
  Ron Paul, Democrats and Republicans are the SAME!

  Ron Paul: Both Parties OWNED by Same Elite. Stop the renewal of the Patriot Act

  George Carlin: The Illusion Of Freedom & Choice!

  Tu ce crezi, ca doar ateii nonumanisti au facut genocid in istorie? Din contra, oamenii religiosi si consecvent, religia – credinta INSTITUTIONALIZATA – a pornit totul. Acele vorbe, care cica vin de la Dumnezeu, nu sunt ale lui Dumnezeu, ci ale unor profeti, iar fiecare profet se aseamana cu altul, mai mult decat se deosebeste. Treat your fellow man as you yourself would like to be treated, a fost rostit de Confucius, inaintea lui Hristos. Unii il portretizeaza pe Dumnezeu ca fiind milos si drept, desi textele religioase arata dorinta lui de razboi, cucerire, si cruzimea pedepselor. Oare, Dumnezeu – Creatorul, principiul ce subsuma intreg universul are calitatile meschine ale unei fiinte atat de imperfecte si finite ca omul? Singura asemanare dintre om si Dumnezeu, este aceea ca omul este o forta/vointa creativa constienta in cadrul creatiei. Omul, la fel ca natura, deriva din Dumnezeu, dar nu este Dumnezeu. Religia in sine nu e nimic altceva decat un establishment fizica, ce doreste sa-si extinta influenta, puterea si averea – este un set de reguli arbitrare, create de oameni, nu de Dumnezeu, este o adunatura de superstitii si idolatrii, printre care, totusi, se afla si pilde progresiste, care fac apel la spiritul legii si tin spiritul mai presus de litera, si interpretarile fanatice/inguste ad literam. Nu inteleg de ce virtutea si cunoasterea trebuie sa fie mutual respingatoare, din contra sunt complementare. Legea trebuie sa asigure pace si liniste, nu sa intre in uterul femeii. Fringe grupurile din SUA, la fel ca si cele din alte tari, sunt doar grupuri de farisei, ce nu dau 2 bani de problemele oamenilor.
  George Carlin: Pro Life, Abortion, And The Sanctity Of Life

  Wake UP!!!

   • Nu, doamna. N-am nicio preferinta pentru ecologisti; pe mine m-au interesat vorbele ei. Spunea cu subiect si predicat de ce un third party nu poate in mod plauzibil – legal, financiar si matematic sa castige alegerile – datorita sistemului electoral profund antidemocratic si antipluralist, facut pentru a fi controlat doar de plutocrati. Ron Paul e adeptul teoriei economice austriene – asta nu-i „socialist/comunist” de loc. De ce nu-ti place? Pentru ca nu sprijina politica externa imperialista americana? Sau pentru ca vrea sa taie din ajutorul extern? Dumneata vad ca esti incitata de showuri, minciuni si postere. Ori ca e magar, sau elefant, aceleasi interese sunt in spatele lor si nu-i deosebeste nimic. Daca avortul si drepturile homosexualilor ti se par esenta problemelor lumii, a foametei, a razboaielor, a conflictelor segregationiste si sectariene, atunci te uiti prea mult la Fox News. Incearca sa te informezi din cat mai multe surse si apoi sa le coroborezi, sa vezi which is which. Vorba’ lu’ Socrate, „There is only one evil, ignorance, and only one good, knowledge.”
    Iti recomand “A Little Matter of Genocide: Holocaust and Denial in the Americas 1492 to the Present” de Ward Churchill. Daca tot ai o ura personala pt „socialism”, fa bine si analizeaza fapte nu vorbe – faptele tuturor, nu doar a celor precum, Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot et all.

   • Predicatul si subiectul conteaza atunci cind promoveaza ideologia marxista. Imi place ca partide ca astea nu au sanse sa ajunga la putere. De fapt au ajuns, prin partidul democrat.

    Confunzi 2 lucruri despre RP. Sint de acord ca este bun in economie. In general agreez cu ce spune in domeniul economiei. Dar atit. In rest nu prea sint de acord..

    Nu este vorba despre informare. Tu iti iei informatiile de la Krugman, eu de la Levin. Ideea aici este ca tu esti de acord cu socialismul, eu vreau libertate. Nu stiu cum iti place de RP si de Krugman, cei doi au idei diferite. Sau iti place economia lui Krugman si politica lui RP?

    Fapte? Sa analizez fapte? Pai le analizez, Si am ajuns la concluzia ca Obama Must Go.

   • Ah, m-am saturat de name-calling. Nazista, fanatica, etc, etc. Discuta ideea, te rog. Cum poti fi de acord cu RP si sa-ti placa socialismul? Socialismul este un cancer pentru societate si nu voi fi niciodata de acord cu aceasta ideologie.

 3. Nu vad de ce-i un mai mare cancer, ca oricare alt sistem. Vrei sa-ti produc ditamai posturile cu crimele capitalismului? Am timp, sa stii. In istorie nu exista good guys si bad guys. Atat lagarul capitalist cat si lagarul comunist, ca si cel nazist/fascist au facut crime odioase. Matale generalizezi ca un ateu indcotrinat, ca un credincios indoctrinat. Ce treaba are RP in sine? Apar niste oameni, care-s intrebati niste lucruri, si aceastia raspund. Bring facts to the contrary, no retorica de 2 lei pe care v-a lasat-o CIA-ul cu vanatoarea de vrajitoare rosii. De jure si de facto, republicanii si democratii se aseamana mai mult decat se diferentiaza. Stii macar de unde vine stanga si dreapta? In dreapta regelui stateau aristocratii, iar in stanga lui the commoners. Istoria nu-i nimic altceva decat grupuri elitiste incercand sa-si apere si sa-si extina dominatia. De cand omul a descoperit agricultura, si a putut aduna surplus pentru zile negre – si-a diversificat activitatile zilnice. A inceput sa se apuce de alte munci, a putut sa reflecte, sa gandeasca, si sa-si puna intrebari vis-a-vis de cer, mare, pamant, viata si existenta. A aparut clasa religioasa – s-a pretins ca detinatoare de unic si absolut adevar, si a tinut masele in ignoranta si-n superstitite. Unii au incercat sa-i ridice pe oamenii de rand, putini au reusit, majoritatea dintre ei au fost maziliti. A aparut aristocratia, rule by divine right, apoi alta clasa s-a ridicat, cea a burgherilor. Aceasta din urma a inceput sa crediteze aristocratia, a acumulat avere si pamanturi – au aparut revolte, au vrut si ei drepturi, o viata mai bune, dreptate, autodeterminare. Au fost asupriti, ba de inchzitie, ba de fortele seculare, apoi de cele revolutionare – vezi de blood bath that was the French Revolution, orchestrated in part by british imperial intrigues. Get your head out of the propaganda and start seeing the world and the human race for what it truly is.

  • Socialismul este un cancer pentru ca a subjugat omul. Capitalismul, de acord, imperfect, este cel care a adus cea mai multa libertate unui om. Asa cum si tu recunosti, capitalismul nu este acelasi lucru cu corporatismul.

   Da, vad ce se intimpla, eu sint la fel de indoctrinata ca si tine. Stii cum? Noi doi avem puncte diferite de plecare. Eu nu te voi convinge de ale mele, tu nu ma vei convinge de ale tale. Cel putin nu insulta pe aceia care nu-ti accepta ideile.

 4. deci tu ( zic „tu” in general) ca persoana cu convingeri /idei republicane nu te uiti decit la un singur canal de stiri? pe bune??? atunci, pe premiza, asta liberalii se uita numai la CNN si atita. Deci sunt la fel de indoctrinati ca ailalti…….nu?
  Doar pt ca o persoana are anumite convingeri ( oricare ar fi ele) nu inseamna ca citeste/asculta un singur lucru.
  Cum altfel ar ajunge la convingerile ei, daca nu a citit/ascultat mai multe ziare/tv/radio , etc etc?
  Tocmai asta imi place mie la Cristina, ca e chiar bine informata , din mai multe surse, nu numai una singura. NU poti judeca o persoana fara sa o cunosti mai bine. TU citesti blogul ei, care e corespunzator cu convingerile ei , deci nu o poti judeca doar pe baza asta. Pt ca sa ajunga la aceste convingeri a trebuit sa fie informata din mai multe parti.

 5. Mentalitatea ta este un reductionista. Folosesti eufemisme cand vine vorba de politica pe care tu o preferi, chiar daca faptele acesteia sunt crime, dar folosesti malfemisme cand vine vorba politicile pe care nu le placi – din varii motive. Dupa parerea ta, tot ce nu-i lassez-faire e socialism/comunism abject. Cum am promis, uite acilea:

  Uite exemplu de „jurnalism american”, premiat ca „outstanding”

  O “mica” lista cu dictatori sprijiniti de SUA
  Exemple de dictatori din America Latina:

  1-Maximiliano Hernandez Martinez din El Salvador

  2-Fulgencio Bautista din Cuba

  3-Rafael Leonidas Trujillo Din Republica Dominicana

  4-Humberto Branco din Brazilia

  5-Hugo Banzer din Bolivia

  6-Anastacio Somoza Sr si Jr din Nicaragua

  7-Jorge Rafael Videla din Argentina

  8-Efrain Rios Mont din Guatemala

  9-Roberto Suazo Cordova din Honduras

  10-Francois & Jean Claude Duvalier din Haiti

  11-Alfredo Stroessner din Paraguay

  12-Augusto Pinochet din Chile

  13-Manuel Noriega din Panama (pana cand nu va mai fi de folos)

  14-Vinicio Cerezo din Guatemala

  15-Alfredo Cristiani din El Salvador

  Dictatori, mai indepartati de meleagurile americane, sprijiniti de SUA:

  1-Chaing Kai-Shek din Taiwan

  2-Ngo Dinh Diem din Vietnamul de Sud (pana cand nu a mai fost de folos)

  3-Park Chung Hee din Coreea de Sud

  4-Ferdinand Marco din Filipine

  5-Mohammed Zia Ul-Haq din Pakistan

  6-Hassanal Bolkiah din Brunei

  7-Sitiveni Rabuka din Fiji

  8-Suharto din Indonezia

  7-Halie Selassie din Etiopa

  8-Ian Smith din Rhodesia (Africa)

  9-P.W. Botha din Africa de Sud

  10-Samuel Doe din Liberia

  11-Mobuto din Zair

  12-Mohammed Reza Pahlevi din Iran

  13-Hussan II din Morocco

  14-Antonio de Oliviera Salazar din Portugalia

  15-George Papadopoulos din Grecia

  16-Turgut Ozal din Turcia

  17-Zine El Abidine Ben Ali din Morocco

  18-Hosni Mubarak din Egipt

  19-Monarhia Al-Saud din Arabia “Saudita”

  20-Abdullah bin Al Hussain din Iordan

  21-Ali Abdullah Saleh din Yemen

  22-Familia Al- Khalifa din Bahrain

  In his many books, scholar/activist Ward Churchill documented genocide in America. In “A Little Matter of Genocide: Holocaust and Denial in the Americas 1492 to the Present,” he wrote:

  “After four centuries of systematic slaughter from 1492 – 1892, the US Census Bureau concluded that there were fewer than a quarter-million indigenous people surviving in America, reduced to at most 3% of their original numbers.”

  Slavery is part of the 500 years of African holocaust. The United States of America created one of the largest markets for slaves in history, perhaps 50 million dying during the horrific Middle Passage to America out of 100 million or more human beings sold like cattle.

  Deaths were higher in Africa itself due to the process of capturing and transporting people to the ships. Survivors faced life as American slaves.

  Howard Zinn called American slavery “the most cruel form in history: the frenzy for limitless profit that comes from capitalistic agriculture; the reduction of the slave to less than human status by the use of racial hatred, with that relentless clarity based on color, where white was master, black was slave.”

  Zinn described “a complex web of historical threads to ensnare blacks for slavery in America:”

  poor settlers needing labor
  the profit motive
  racism
  status and
  human exploitation to get them
  elements still affecting wage slaves and others, today, in

  agriculture
  domestic service
  restaurant and hotel work
  sweatshop factories
  prostitution and sex services
  and on US offshore military bases employing forced labor under horrific conditions.

  President Cleveland called for an investigation into the overthrow of the Kingdom of Hawai’i in 1893 which was supported by the landing of U.S. Marines. This investigation was conducted by former Congressman James Henderson Blount.

  Blount concluded in his report on July 17, 1893, “United States diplomatic and military representatives had abused their authority and were responsible for the change in government.”

  President Cleveland stated, “Substantial wrong has thus been done which a due regard for our national character as well as the rights of the injured people requires we should endeavor to repair the monarchy.”

  Cleveland further stated in his 1893 State of the Union Address that, “Upon the facts developed it seemed to me the only honorable course for our Government to pursue was to undo the wrong that had been done by those representing us and to restore as far as practicable the status existing at the time of our forcible intervention.”

  One hundred years later, the U.S. Congress passed Public Law 103-150, otherwise known as the Apology Resolution, signed by President Bill Clinton on November 23, 1993. The resolution apologized for the U.S. Government’s role in supporting the 1893 overthrow of the Kingdom of Hawaii.

  Native Hawaiian population last stood at 80,137 during the latest census, which is about 6.6% of the population. Only 5 years after the overthrow of the Kingdom of Hawaii, in 1898, President William McKinley

  created a pretext for war with Spain
  forced the Spanish government to cede the Philippines
  occupied the Philippines
  fought a dirty war
  slaughtered hundreds of thousands of Filipinos.
  Theodore Roosevelt succeeded him, continued the carnage, and won a Nobel Peace Prize.

  WW II Terror Bombings
  Geneva and other international laws prohibit terror bombings that target civilians. The Laws of War: Laws and Customs of War on Land (1907 Hague IV Convention’s Article 25 states: “The attack or bombardment, by whatever means, of towns, villages, dwellings, or building which are undefended is prohibited.”

  The Fourth Geneva Convention protects civilians in time of war, prohibiting violence of any type against them and requiring treatment for the sick and wounded. The 1945 Nuremberg Principles forbid “crimes against peace, war crimes and crimes against humanity.” These include

  “inhumane acts committed against any civilian population,
  before or during the war,”
  including indiscriminate killing and
  “wanton destruction of cities, towns, or villages
  devastation not justified by military necessity.”
  For example, consider America and Britain’s carpet-fire-bombing of Dresden. In less than 14 hours Allied Forces dropped 700,000 phosphorous bombs on 1.2 million people, killing as many as 100,000.

  City center temperatures reached 1,600 degrees centigrade.

  Dresden had no military importance. Destroying it was morally indefensible, as was fire-bombing Tokyo.

  WWII was effectively over, Japan was trying to surrender but the United States refused to listen. On February 24, 1945, one square mile of Tokyo was destroyed before the major March 6 attack demolishing 16 square miles, killing around 100,000 in the firestorm, injuring many more, and leaving over a million homeless.

  Five dozen other Japanese cities were also firebombed at a time most of the country’s structures were wooden and easily consumed.

  The United States dropped the nuclear weapon “Little Boy” on the city of Hiroshima on Monday, August 6, 1945, followed by the detonation of “Fat Man” over Nagasaki on August 9.

  By December, their combined death tolls topped 200,000, but they rose in succeeding months, years and decades.

  Millions of North Korean and Southeast Asian civilians were slaughtered in unprovoked US acts of war to install client regimes.

  Korean expert Bruce Cumings explained: “the extraordinary destructiveness of the United States air campaigns against North Korea, from the widespread and continuous use of firebombing, to threats to use nuclear and chemical weapons, and the destruction of huge North Korean dams in the final states of war. (The) air war leveled North Korea and killed millions of civilians. (There was no escape, and by) 1952 just about everything in northern and central Korea has been completely leveled. What was left of the population survived in caves.”

  Of the North Korea’s 22 major cities, 18 were half or more obliterated with the large industrial ones 75 – 100% destroyed and villages reduced to: “low, wide mounds of violent ashes.”

  Like Korea, bombings of Vietnam were excessive and indiscriminate, dropping eight million tons from 1965 – 1973, threefold WW II’s tonnage, amounting to 300 tons for every Vietnamese man, woman and child.

  As in Korea, napalm and other incendiary devices were used, plus terror weapons like anti-personnel cluster bombs that spew thousands of metal pellets, indiscriminately hitting everyone in their path.

  From 1961 – 1971, dioxin-containing defoliant Agent Orange was used, mainly in South Vietnam, Cambodia and Laos. Millions of gallons were sprayed.

  Dioxin is:

  one of the most toxic known substances
  a potent carcinogenic
  human immune system suppressant
  accumulates in adipose tissue and the liver
  alters living cell genetic structures
  causes congenital disorders
  birth defects and contributes to the diseases
  cancer and
  type two diabetes.

  In 1970, Operation Tailwind used sarin nerve gas in Laos, causing many unnecessary deaths. In 1998, former Joint Chiefs Chairman, Admiral Thomas Moorer, confirmed its use on CNN.

  The war also included Cambodia and Laos, killing around 600,000 civilians and destroying dozens of towns, villages and hamlets with secret bombings and terror weapons.

  It was genocide by any definition.

  Operation Desert Storm began on January 17, 1991, a criminal, gratuitous mass slaughter and destruction of essential to life facilities, including: power plants and dams;
  water purification facilities;
  sewage treatment and disposal systems;
  telephone and other communications;
  hospitals;
  schools and mosques;
  around 20,000 homes, apartments and other dwellings;
  irrigation sites;
  food processing, storage and distribution facilities;
  hotels and retail establishments;
  transportation infrastructure;
  oil wells, pipelines, refineries and storage tanks;
  chemical plants, factories and other commercial operations;
  government buildings and historical sites; and
  civilian shelters targeting of innocent men, women and children.

  As many as 200,000 were killed according to independent estimates. Twelve years of genocidal sanctions followed, killing as many as 1.7 million, two-thirds of them children under age five.
  (From 2003 – 2009, another 2.5 million or more died.)

  For two and a half months, about 3,000 sorties dropped thousands of tons of ordnance plus hundreds of ground-launched cruise missiles on the Federal Republic of Yugoslavia – Serbia-Kosovo. As in the Gulf War

  virtually all vital infrastructure was targeted as well as
  factories,
  other businesses, commercial and government buildings
  schools
  hospitals
  churches and
  historical landmarks.

  All were destroyed or heavily damaged.

  As in Korea, Southeast Asia, and Iraq, it was genocide as defined under the terms of the Geneva Convention. After revisiting Iraq, Afghanistan was next.

  Marjah is the latest Afghan offensive, a PR stunt to save face for absolute failure, except for the human death toll. From 2001 – 2007, UN Population Division data estimated 3.2 million deaths, including 700,000 children under age five.

  Through 2009, around 4.5 million have died in Afghanistan from causes including

  deprivation
  disease
  starvation
  neglect
  with no end of war in sight.

  The United States of America Afghan genocide adds to the genocide in Korea, Southeast Asia, Yugoslavia and Iraq.

  Noam Chomsky: „The U.S. and Its Allies Will Do Anything to Prevent Democracy in the Arab World”

  Beyond The Cloak Of Deception – Politics Religion Economics In The Price System
  http://archive.org/stream/BeyondTheCloakOfDeception-PoliticsReligionEconomicsInThePrice/Skip20R20Sievert20Book#page/n1/mode/2up
  Have a nice day. Imi pare rau ca SUA a preluat rolulul Imperiului Britanic. Imi pare rau ca nu traiesti intr-o republica, sau democratie, ci intr-o dictatura a plutocratiei/intr-o oligarhie. Dar asta inseamna capitalismul in esenta lui – the rule of capital, he who has capital may rule, he who doesn’t is ruled. Daca nu era pentru petrodolari, SUA s-ar fi scaldat de mult in inflatie si saracie, dupa perioada asa zisei service economy/post-indsutrial America. Everything got outsourced. The Military Industrial Complex is keeping your dollar tied to petrol transactions and consequently that’s bankrupting your country – at least the US has its own currency, unlike Greece and all the other Eurozone members. Continua sa-i blamezi pe verzi pentru starea tarii tale, sunt sigur ca ei ( si nu elefantul sau magarul) au carmuit tara timp de atatea decenii.

 6. Nu spun ca tot ce a facut SUA a fost corect. Nu cred ca exista o astfel de tara in lume.

  Pentru mine exista 2 categorii: libertate si tiranie. Ca tirania vrei s-o numesti anarhie, monarhie, oligarhie, etatism, nu ma intereseaza. Atita timp cit omul nu este liber ca sa-si traiasca viata cum vrea nu voi fi de acord cu ideologia respectiva.

  • Vorbesti de tiranie, dar in schimb ii venerezi pe cei 1%, precum faceau credulii tiranului Zeus, pana ce Prometeu a furat focul de la zei si l-a impartasit oamenilor – pentru a-i ridica dintre bestii si fiare, din frig si ignornanta. Nu mai suntem in epoca primitiva, in care orice om era liber sa faca ce vrea. NU EXISTA LIBERTATE! Fie ca mori din liberul tau arbitru, din tirania statului, din tirania vecinului, sau din tirania naturii – mori oricum. Life is a zero sum game. „None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free.” Ideologia ta n-are nimic de-a face cu libertatea, are de-a face doar cu social darwinism.

   • Faptul ca nu sint invidioasa ca unii oameni au bani nu inseamna ca-i venerez. Ce-mi dai aici cu povesti? Zeus? Prometeu? Astea fac parte din mitologii, nu din real life! Gresesti, protestez vehement impotriva darwinismului social. Eu cred ca Dumnezeu ne-a creat cu anumite drepturi care sint incalcate de dusmanii libertatii. Krugman, comunistii, socialistii, etatistii, Obama, FDR, Wilson, LBJ, democratii, progresistii, green party, toti vor ca sa incalce drepturile omului date de Dumnezeu. Niciodata nu ma vei convinge de contrariul.

    By the way, asta nu a spus-o la Foxnews.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s