De ce trebuie ca parintii sa-si educe copiii acasa?

.
Israel Wayne: Prin educatia acasa inteleg ca parintii sa-si invete si sa-si instruiasca copiii ca sa-L cunoasca, sa-L iubeasca si sa-L serveasca pe Dumnezeu si sa iubeasca si sa serveasca oamenii din jurul lor. Parintii ar face acest lucru in contextul din Deuteronom 6, care spune sa-ti inveti copiii cind te vei culca si cind te vei scula, cind vei fi acasa si cind vei pleca.

Motivul principal pentru care Dumnezeu vrea ca parintii sa-si educe copiii este pentru ca sa-L cunoasca pe El si sa fie echipati ca sa ia cunostintele despre El si sa le transmita in dragoste si in folosul lui Dumnezeu si imparatiei Lui.

Noi vrem sa fim in stare ca sa cream o cultura in care copiii nostri sint invatati sa aiba frica de Domnul si sa valorifice legile universului creat de Dumnezeu pentru a ajuta alti oameni, asa cum Dumnezeu ne-a poruncit.

.

24 de gânduri despre „De ce trebuie ca parintii sa-si educe copiii acasa?

 1. Nu este rau sa faci scoala acasa cand ai profesori buni pentru orice materie. cunosc si eu un asemenea caz unde copiii fac scoala acasa si sunt dezamagit total.

  • La scoala sint profesori buni la orice materie?? Nu. Deci conform acestei logici, nu mai trebuie sa dam copiii la scoala.

   Apoi, scoala acasa nu inseamna matematica si fizica. Astea sint secundare. Asa cum spune persona din video, datoria parintilor nu este ca sa le preadea matematica si fizica. Datoria parintilor este sa-si creasca copiii conform principiilor biblice.

   Apoi, nu scrie niciunde ca parintele trebuie ca sa stie fiecare materie, parintele poate gasi profesori buni la orice materie. Diferenta este ca parintele alege ce profesor considera el ca e bun, nu ce considera guvernul ca e bun.

   • Rodica,
    Pe tine te stiu o persoana rezonabila…chiar nu inteleg de ce vb ironic….Eu nu am atacat ideea de a face homeschooling, am protestat insinuarea ca daca copiii nu sunt educati acasa prin homeschooling automat sunt considerati needucati, iar parintii ca unii nepasatori…Asta este o aberatie cat se poate de nefolositoare si chiar fanatica…
    Vrei si tu sa spui si tu ca toti parintii care nu.fac homeschooling sunt nepasatori si au copii needucati?? Sau ca toti care sunt educati acasa sunt bine educati?….De cand pana cand si de unde pana unde? 🙂

   • Cristina,
    Nu e buna comparatia deloca :). Cand noi spunem ca TREBUIE sa ne educam copiii acasa, devenim si noi ca cei care zic ca NU TREBUIE si care lupta sa interzica acest lucru.. Ambele extreme sunt nerezonabile si starnesc ura si contraverse nefolositoare.

   • Da, sa spui ca copiii trebuiesc educati prin ‘homeschooling only’ este la fel de fanatic ca si statul nazist german care spune ca trebuie educat la scoala publica. 🙂

   • Asa spui tu, dar asta nu face acest lucru ca sa fie adevarat.

    Nu vorbesc numai despre homeschooling, ci despre datoria si responsabilitatea parintilor de a-si creste copiii.Asta face pe un parinte fanatic?

 2. Da, vorbim despre homeschooling. Parintii au datoria ca sa se ingrijeasca de copiii lor. Cum face asta fanatism? Deci daca ai grija de copiii tai esti numit fanatic? Daca implinesti Scriptura cit poti posibil esti fanatic?

  Atunci cum nu esti fanatic? Sa nu asculti de Dumnezeu?

  • Anca, trebuie sa sti ca Val, impreuna cu citva cunoscuti de ai lui ne-au facut naziste si fanatice pentru ca ne pasa de copiii nostri. Cind am cerut versete care sa arate ca nu avem dreptate au decurs la name-calling. De unde pot sa deduc ca nu sint interesati de ce zice Dumnezeu atunci cind ei nu au de cistigat.

 3. lasa mai, sa fim noi astia cu homeschooling-ul nazisti, da copiii nostrii sa fie ingrijiti si educati. 😛
  La urma urmei, ce-i pasa lui ( si altora) ce fac eu cu copiii mei??? Fiecare isi educa copiii cum considera mai bine. Daca pt aia sunt nazista..ok atunci. Io sa fiu sanatoasa.

  si totusi, poate mi se explica si mie treaba asta, citez de mai sus : ” Da, sa spui ca copiii trebuiesc educati prin ‘homeschooling only’ este la fel de fanatic ca si statul nazist german care spune ca trebuie educat la scoala publica.”
  Deci homeschool nu, scoala publica nu. Ambele afirmatii sunt naziste/fanatica…..Atunci? cum ramine? Nu-i mai educam deloc? cresc ca buruienile?? Nu se cam bate cap in cap afirmatia asta??
  Asa-mi place,cand unii sedau mari si tari si fac afirmatii pompoase, fara sa gindeasca ce spun de fapt…..

  • Anca, pina acum nu am intilnit pe nimeni care vorbeste de homeschool (in afara de aceia care il practica) sa stie despre ce vorbeste. Adica fiecare care comenteaza de homeschool o face din ignoranta, din presupuneri gresite, habar nu au. Ca si cum eu i-as da indicatii unui neurochirurg cum sa faca o operatie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s