John Maynard Keynes, inamicul ascuns al libertății umane

Nici o singură persoană nu merită mai multa vina pentru starea noastră financiara, pentru lipsa economiilor personale și naționale, precum și gradul de îndatorare decît John Maynard Keynes; și nici un grup mai sfidator decît economiștii nebuni ca Paul Krugman și Robert Reich, care continuă să îmbratiseze ideile sale discreditate.

Ideile lui Keynes au fost eronate, dar erorile sale au fost intenționate și au avut ca obiectiv erodarea libertății noastre politice și economice. Prin urmare, ideile lui trebuie combătute.

Teoriile lui Keynes și politica sa are sens numai în legătură cu caracterul său. Scopul său principal în viață a fost distrugerea capitalismului și metoda lui a fost să distrugă valoarea banilor, sa distruga economiile private, precum și orchestrarea preluarii tuturor investițiilor de către stat. Pentru a atinge acest obiectiv el s-a folosit de metoda fabiana de înșelăciune și subterfugii. Keynes a fost un membru activ in societatea fabiana.

Keynes pervertitul

În 1967 lumea a fost uimita de publicarea scrisorilor între Lytton Strachey și Keynes. Dovezi de necontestat în corespondența privată a acestora indică faptul că Keynes a fost un deviat sexual. Ce-a fost mai socant a fost faptul că aceste practici au fost extinse la un grup destul de mare. Homosexualitatea, sado-masochismul, lesbianismul, precum și intentia deliberată de corupere a tinerilor a fost practica stabilita a acestui grup mare și influent, care a stabilit în cele din urmă tonul politic și cultural pentru imperiul Britanic.

Keynes a fost un mincinos cronic și un escroc

„Tînărul Keynes nu a afișat nici un interes în economie; interesul său dominant a fost filozofia. De fapt, el si-a luat diploma de licență de la Cambridge, fără a lua un singur curs de economie. Nu numai că acesta nu a avut o diplomă în economie, dar singurul curs de economie pe care Keynes l-a avut vreodata a fost un curs de un singur semestru cu Alfred Marshall „[Sursa:Murry Rothbard, Keynes- Omul, p.14 ]. Marshall a fost consilier economic al fabienilor și a vorbit împotriva „inegalitatii”. (a se vedea Joseph Schumpeter, Istoria Analizei Economice, p.. 765). Keynes a comis fraude împotriva lui von Mises și lui Pigou. [Murry Rothbard -Keynes, Omul, p.12]

Keynes, chiar și la 55 de ani, a pledat imoralitatea ca o filozofie de viață

Am respins în întregime morala obișnuita, convențiile și înțelepciunea tradițională. Am fost, cu alte cuvinte, în sensul strict al termenului, immoral. (Eseuri în Biografie: Scrierile adunate de John Maynard Keynes Vol. X. Londra: Macmillan, [1951]: 142-43)

Keynes a fost un socialist

Versiunea lui Keynes a socialismului a fost diferită de a lui Marx, dar a avut multe elemente în comun. Nu numai ca a vrut ca băncile centrale sa nu fie bazate pe standardul de aur – pentru ca banii sa fie devalorizati – dar el a avut această idee (împreună cu Marx), că exista un set inteligent de oameni care ar putea sa ne conduca pe restul dintre noi. Keynes a încercat întotdeauna să dea impresia că nu predica socialismul, dar asta a fost in concordanta cu strategia Fabianilor socialisti. Ceea ce el de fapt a vrut sa cladeasca, este un șablon teoretic pentru o economie la comandă. El a vrut ca guvernul să aibă autoritatea de egalizare a producției și a cererii, în condițiile în care numai guvernul are capital pentru a investi.

Fascinația lui Keynes cu inegalitatea și „clasele” în societate

Faptul ca Keynes a fost în favoarea egalității este evidentă chiar și în Teoria generală (p.372) unde scrie: “The outstanding faults of the economic society in which we live are its … arbitrary and inequitable distribution of wealth and incomes.” [ De notat cum el numește rezultatele sistemului de piață – de bună voie alegere – ca „arbitrar”]. Keynes, așa cum a fost si Marx, a fost condus de gelozia împotriva bogaților. Nu se pot distinge între aceste opinii ale lui Keynes și lui Marx, în Manifestul Comunist. Keynes a avut o puternica stare de spirit socialista, axata pe analiza de clasă, și inexacta în mai multe moduri.

În 1917, la vârsta de 30 de ani, el a scris mamei sale despre pasiunea lui pentru comunism: „Gindurile mele de Crăciun sunt ca o prelungire a războiului, cum au evoluat lucrurile probabil ca inseamna dispariția ordinii sociale cum am cunoscut-o pină acum. Cu putine regrete cred că sint singurul caruia nu-i pare rău. Eliminarea bogaților va fi mai degrabă un lucru bun și asa si merita. Ei bine …singurul mod in care as putea sa fiu este să fiu un bolșevic optimist, și cum zac în pat în dimineața asta reflectez cu o doza bună de satisfacție că, deoarece conducătorii noștri sint incompetenti, o anumita eră a unui anumit tip special de civilizație este foarte aproape pe cale de disparitie.”

Cartea lui Keynes, End of Laissez-Faire, a fost cea mai pronunțată aparare a socialismului. În această carte, Keynes declară cu curaj: In fact, we already have in these cases many of the faults as well as the advantages of State Socialism. Nevertheless we see here, I think, a natural line of evolution. The battle of Socialism against unlimited private profit is being won in detail hour by hour.

Margaret Cole, o engleză revolutionara fabiana, a declarat:”Noi, socialiștii ne-am folosit de Keynes și URSS ca pietre de încercare, pe care ne-am testat conceptele.” Keynes și Marx au fost văzuti ca din aceeași bucată de cei care știau despre ce invata socialismul (circa 1923).

Influenta lui Keynes asupra politicilor economice ale lui Hitler

Socialiștii fabiani și keynesienii au sprijinit în mod activ URSS și pe cei doi dictatori fasciști principali – Hitler și Mussolini. De asemenea, de retinut faptul că Keynes a conceput moneda Rusiei – în calitatea sa oficială în Regatul Unit al Trezoreriei. Oficialii sovietici au fost exuberanti în multumirea lor fata de Keynes pentru proiectarea primei monede sovietice pentru ei.

Cele mai pure expresii ale economiei keynesiene la lucru este activitatea Băncii FMI / Banca Mondială. Poate că unii dintre voi nu știu acest lucru, dar Keynes si Harry Dexter White (care, din nou, a fost în mod clar un agent sovietic, dar care spre deosebire de Alger Hiss a murit înainte de a putea fi adus la judecată), a creat atit FMI cit și Banca Mondială. Aceste instituții dau fonduri pentru proiecte de lucrări în întreaga lume, in special tarilor în curs de dezvoltare, prin intermediul agențiilor de administrație locală. Reprezentantii locali fac rost de bani, ii dau susținătorilor lor, ei construiesc ceva, apoi banii se termină. Ce se întimplă atunci, în mod constant, este că guvernul nu mai poate plăti creditele înapoi. FMI apoi le spune ca sa se foloseasca de inflație pentru a-si plăti datoriile, apoi le mai împrumuta bani, începând ciclul din nou. Acest proces a permis Băncii Mondiale de a se insera în detalii foarte intime ale economiilor naționale. FMI a favorizat dictatura, a recompensat elitele, și a sărăcit pe mulți. Zimbabwe ar fi un exemplu bun din multele care exista.

Pe scurt, aș sugera ca activitatii lui Keynes ar trebui să se acorde aceeași critica aspra pe care o acordam analizelor scrierilor lui Hitler: un sociopat cu obiective mortale pentru societate. Multi keynesieni din guvern si mediul academic ar putea crede cu adevărat că Keynes a fost pentru „salvarea capitalismului”. Ei au fost păcăliți in stil mare, dar ei trebuie să fie considerati prosti, nu răi. Nu de acestia trebuie sa ne ferim, ci de socialiștii inteligenti ca si Keynes.

Aici. Si aici.

2 gânduri despre „John Maynard Keynes, inamicul ascuns al libertății umane

 1. Spui de FMI…
  http://en.wikipedia.org/wiki/Washington_consensus
  Pai, si cu asta cum e…? Asta e politica FMI.

  „Subsequently to Williamson’s minting of the phrase, and despite his emphatic opposition, the term Washington Consensus has come to be used fairly widely in a second, broader sense, to refer to a more general orientation towards a strongly market-based approach (sometimes described, typically pejoratively, as market fundamentalism or neoliberalism).”

  si uite si aici:

  „The Argentine economic crisis of 1999–2002 is often held out as an example of the economic devastation said by some to have been wrought by application of the Washington Consensus. „

  Si apoi ce spui:

  „Aceste instituții (FMI si Banca Mondiala) dau fonduri pentru proiecte de lucrări în întreaga lume, in special tarilor în curs de dezvoltare, prin intermediul agențiilor de administrație locală. Reprezentantii locali fac rost de bani, ii dau susținătorilor lor, ei construiesc ceva, apoi banii se termină. Ce se întimplă atunci, în mod constant, este că guvernul nu mai poate plăti creditele înapoi. FMI apoi le spune ca sa se foloseasca de inflație pentru a-si plăti datoriile, apoi le mai împrumuta bani, începând ciclul din nou”

  nu prea e asa, chiar deloc, cel putin in perioada actuala, contemporana.

  • Doar la asta ai de comentat? Vedem foarte bine cum se fac jocuri de cuvinte….

   Keynes a fost un socialist/etatist homosexual/pedofil care a vrut sa distruga piata libera. Nu exista nici un exemplu bun in care politica keynesiana a adus succes. Apoi sa inveti economie de la o persoana care n-are nici o autoritate recunoscuta in economie este foarte arogant. Interesul lui a fost socialismul, nu refacerea vreunei economii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s