Se merita sa mergi la facultate?

Conform acestor oameni, NU.

Ascultati si va minunati citi oameni au terminat o facultate in diferite domenii si nu lucreaza nici unul in domeniul respectiv. Plus, mai au inca bani de platit inapoi din imprumutul care l-au facut….si pe care nici nu intentioneaza ca sa-l plateasca. Cit este asta de corect?

.

Anunțuri

6 gânduri despre „Se merita sa mergi la facultate?

 1. Cu intirziere- ca am fost ocupata pina peste…dar iti doresc o sarbatoare a multumirii binecuvintata. Mai mult chiar, multumesc Domnului pentru tine si pentru prietenia ta, pentru frumusetea caracterului tau si pentru dragostea ce-mi porti si pe care o simt chiar la distanta. Ii multumesc Domnului pentruca lumea asta este mai buna cind e populata cu oameni ca tine. Love you my special lovely „daughter”…

 2. Cit este asta de corect? te referi la cat este de corect sa nu aiba loc de munca sau sa nu plateasca datoria?
  Mi se pare cat se poate de corect sa nu plateasca datoria. Universitatea nu si-a facut datoria fata de ei de a ii forma in oameni capabili sa lucreze in domeniu(sau creeaza prea multe locuri de studiu tocmai din ideea de a obtine profit fara a tine cont de nr. locurilor de munca).

  • Cit este de corect ca dupa ce faci o facultate sa nu-ti platesti datoriile si sa astepti ca altii s-o plateasca pentru tine? Nu inseamna ca faci o facultate pe bani furati? Cit este de corect ca sa furi banii altor oameni?

   Facultatile nu sint responsabile de domeniile in care vrea un om ca sa studieze. Fiecare student este responsabil ca sa-si aleaga o meserie in functie de cererile pietei. Facultatile nu creeaza nici un loc de studiu, ci ofera ceea ce doresc studentii. Studentii au responsabilitatea ca sa invete si sa iasa oameni capabili sa lucreze in domeniu.

   Mi se pare ca responsabilitatile sint inversate de cum ar trebui sa fie.

   • Facultatile nu ar trebui sa ofere ceea ce doresc studentii ci ceea ce are nevoie societatea. E ca si cum i-ai da unui copil toate bomboanele pe care le doreste stiind ca corpul lui are nevoie de altceva pentru a functiona bine. Universitatile nu ar trebui sa fie niste afaceri ci niste institutii responsabile cu formarea cetatenilor ei.
    Iar pe de alta parte daca studentii nu si-au indeplinit responsabilitatea de a invata NU ar trebui sa-i promoveze!!! Dar promoveaza pentru ca facultatiile vor ca ei sa plateasca in continoare!
    Individul nu are in primul rand o responsabilitate fata de institutie ci institutia are o responsabilitate fata de individ. Institutii precum cele de invatamant au fost create pentru individ, nu individul pentru institutii.
    Invatamantul este mai mult decat un produs contracost.
    Si nu poti plange de mila universitatilor americane unde taxele sunt exagerat de mari.

    Craciun Fericit!

   • Unde scrie ca facultatile nu ar trebui sa ofere ceea ce doresc oamenii? Intr-o tara libera oamenii au dreptul ca sa-si aleaga ce meserie vor. Institutiile sint responsabile ca sa ofere educatia necesara pentru meseria pe care o vor oamenii.

    In clipul de mai sus nu spune niciunde ca facultatile nu le-a oferit o educatie buna, de aceea nu lucreaza in domeniul respectiv. Oamenii nu au fost responsabili atunci cind si-au ales meseria si nici interesati ca sa-si gaseasca un loc de munca. Sau trebuie companiile respective sa ii cheme la lucru?

    Nimeni nu spune ca individul are o responsabilitate fata de intstitutie, dar individul este responsabil sa-si aleaga carierea in viata si sa nu dea vina pe altii atunci cind face o alegere proasta.

    Cu totate astea, odata ce oamenii au luat imprumut bani ei trebuie sa-i dea inapoi. Asumarea raspunderii apartine fiecaruia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s