Educația la domiciliu: ultimul loc al libertatii

Statul poate calca in picioare libertatea noastră de exprimare, de conștiință și religie; poate demola bisericile noastre… Dar toate acestea sînt actiuni externe – reglementarea cuvintelor și faptelor. Frecventarea forțată a școlii, pe de altă parte, atacă partea interna. Scopul este de a controla gîndurile generației următoare. Atîta timp cît caminul rămîne neatins, un sanctuar în mijlocul haosului, încă există un ultim vestigiu de libertate.

Dar sanctuarul este încălcat în momentul în care statul forțează copilul sa mearga la școală – o amenințare atît de mare încît o familie riscă să își piardă sufletul său. Deși baza rămîne, acum este invadata de propaganda de stat. Deși părinții îsi pot învăța în continuare copilul lor în functie de valorile lor, o fac în timp ce copilul este îndoctrinat cu o perspectiva opusă a ceea ce cred ei, în timpul celor mai bune ore ale zilei. Deși ei sînt parinti pe plan biologic, tatăl și mama sînt acum doar niste bone, persoane care doar supravegheaza copiii.

Pur și simplu, libertatea nu poate exista în cazul în care statul uzurpă autoritatea parintilor asupra educației. Sub un astfel de regim, libertatea este orwelliana. Iluzia de libertate ar putea persista atîta timp cît valorile statului corespund cu cele ale părinților, dar realitatea se va vedea atunci cînd cele doua vor intra în conflict.

Cititi tot articolul aici. Este foarte greu ca sa gindesti afara din cutia impusa de stat. Am fost conditionati ca sa gîndim îngraditi de regulile si valorile statului. Daca vrem ca sa fim liberi, trebuie sa darîmam zidurile care ne îngradesc gîndirea.

.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s