Israel, Natiunile Unite si palestinienii

Joi, 29 Noiembrie, o rezoluție palestiniana a schimbat statutul de observator ONU, de la o „entitate” la un „non-stat membru”, recunoscînd implicit statul suveran al Palestinei.

Din 188 tari care au votat, 138 au votat pentru si 9 tari au votat impotriva. Din cele 41 de tari care s-au abtinut a fost si Romania. Lasi, ca de obicei. Voturile „nu” au fost ale Israelului, Statelor Unite, Canada, Republica Ceha, Panama, Marshall Islands, Micronesia, Nauru si Palau.

Acum, palestinienii vor fi fericiti si nu vor mai ataca Israelul, nu? Caci pina acum, Israelul era cel care i-a impiedicat sa devina un stat, asa-i? Gresit!!

Pe data de 29 Noiembrie 1947, Adunarea Generală a Natiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care recomandă adoptarea și punerea în aplicare a unui plan – Rezoluția 181.

Prima parte a Planului conținea prevederi care se ocupa cu terminarea Mandatului Britanic, Partitia si Independenta. Mandatul va fi terminat cît mai curînd posibil și Regatul Unit se va retrage din Palestina nu mai tîrziu de 1 august 1948. Noile state (Palestina si Israel) vor veni în existență la două luni după retragere, dar nu mai tîrziu de 1 Octombrie 1948. Planul a căutat să abordeze obiective contradictorii și pretențiile celor două mișcări concurente: naționalismul arab și naționalismul evreiesc (sionismul).

Partea a doua a Planului a inclus o descriere detaliată a limitelor propuse pentru fiecare stat. Planul a fost acceptat de către liderii comunității evreiești din Palestina, prin intermediul Agenției evreiești. Planul a fost respins de către liderii comunității arabe, inclusiv Comitetul Palestinian Superior Arab , care au susținut respingerea Planului de către statele Ligii Arabe.

Deci tarile arabe au fost impotriva formarea statului palestinian, nu Israelul! Daca ele acceptau aceasta Rezolutie de Partitie azi exista un stat palestinian. Nu numai atit, nici o tara araba nu doreste ca sa ii lase pe acesti palestinieni sa vina in tarile lor.

.

Editare: Atit de mult este interesat ONU pentru rezolvarea problemelor intre palestinieni si Israel ca ei spera pentru formarea UNUI SINGUR STAT!! Dovada mesajul de pe Twitter:

.

Anunțuri

3 gânduri despre „Israel, Natiunile Unite si palestinienii

 1. Din cate am inteles Ehud Olmert si-a exprimat suportul pentru aceasta masura:
  http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_General_Assembly_resolution_67/19
  Uite ce se arata:

  „The resolution was proposed by Palestine’s representative at the United Nations.[1] Though strongly contested by the government of Israel, former Prime Minister Ehud Olmert expressed support for the measure.[2] […]
  However, former Prime Minister Ehud Olmert wrote: „I believe that the Palestinian request from the United Nations is congruent with the basic concept of the two-state solution. Therefore, I see no reason to oppose it. Once the United Nations will lay the foundation for this idea, we in Israel will have to engage in a serious process of negotiations, in order to agree on specific borders based on the 1967 lines, and resolve the other issues. It is time to give a hand to, and encourage, the moderate forces amongst the Palestinians. Abu-Mazen [sic] and Salam Fayyad need our help. It’s time to give it.”[9]”

  • Si ne intereseaza ce zice Olmert pentru ca….?????

   Ceea ce am vrut sa spun aici este ca arabii ataca Israelul pe motiv ca Israelul nu le da voie sa devina stat. Adevarul este ca arabii vor sa distruga statul Israel si sa-l faca Palestina pentru ca cei care locuiesc acum acolo sint oamenii refuzati de restul tarilor arabe. Nimeni nu-i vrea pe asa zisii palestinieni. Israelul tot cedeaza la paminturi, ca sa faca pace, si unde s-a ajuns? E pace in Gaza? Cum arata Gaza? Cit pamint trebuie sa cedeze Israelul ca sa faca pace? Dupa arabi – totul. Arabii nu da drept Israelul de existenta. Dupa cite se vede nici ONU. Si stii ce e trist? Ca Romania iarasi nu sta pe picioarele ei, este lasa, s-a abtinut de la vot, ca n-a vrut sa supere nici pe SUA nici pe tarile europene care au votat pentru.

   • Pentru ca si acolo urmeaza alegeri. Dar, pe de alta parte, exista si printre palestinieni forte moderate, asa cum arata si Olmert. Deci nu se poate spune despre toti palestinienii ca nu ar da drept de existenta Israelului. Ca Olmert vorbea de negocieri? Dar asa e in politica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s