Stiu parintii cine le educa copiii?

Prietenul Presedintelui Obama si descris de sine însusi comunist, Bill Ayers a fost invitat ca sa vorbeasca la Universitatea New York pentru a discuta despre modul în care democratii ar putea modela America dupa placul lor: prin accesul la școli.

Ayers este renumit pentru ca în 1969 a fondat grupul revolutionar comunist numit „Weather Underground”, un grup care a bombardat clădiri publice, inclusiv comisariatele de poliție, Pentagonul, și Capitoliul SUA pentru a provoca tulburări sociale. Ayers a format o școală unde nu există note într-un efort de a descuraja concurența. El a vorbit și a scris frecvent despre educație și a asistat fostul primar din Chicago, Richard Daley, în reconfigurarea școlilor din oraș.

Din 1994-2002, Obama și Ayers au fost împreună in consiliul de administrație al organizatiei Chicago Annenberg Challenge (CAC), o organizație implicata în educatie, pe care Ayers a ajutat la formarea ei. În mod ironic, în ciuda trecutului său radical si violent care a incitat tineretul din întreaga țară ca sa-i „ucida pe bogați,” si chiar și pe ” proprii părinți”,” Bill Ayers a devenit un profesor foarte apreciat în învățămînt. Ayres serveste ca vice-presedinte al diviziei de curriculumuri al Asociatiei Americane de Cercetare Educațională. Ayers a scris și a editat mai bine de o duzină de cărți despre educație precum si articole la Harvard Educational Review și Cambridge Journal of Education, pentru a numi doar cîteva.

Organizatia Annernberg Challenge a prevăzut nu sa îmbunătățeasca cunostintele de matematica sau citire, ci mai degrabă să radicalizeze școlile din Chicago. Ayers fost profesor la Universitatea din Chicago, iar acum merge din facultate in facultate ca sa influenteze mintile tinere pentru ca sa lupte impotriva capitalismului. Ayers a afirmat ca se trezeste in fiecare dimineata si se gindeste cum sa faca ca sa puna capat capitalismului.

Sol Stern a scris în City Journal: „Sa-l numesti pe Bill Ayers un reformator in educatie este ca si cum l-ai numi pe Stalin un reformator in agricultura.”

La Universitatea din New York, Ayers oferă sfaturi cu privire la modul in care se poate schimba țara. „Daca vrem să vină schimbarea am face bine să nu uitam puterea de acces pe care o avem” spune Ayers. „Noi avem acces absolut in comunitate, la școală, in cartier, pe strada, in sala de clasă, la locul de muncă, magazin.”

.

.
Saptamina trecuta, Bill Ayers le spune studentilor de la Universitatea din Oregon ca trebuie sa se organizeze pentru a aduce „justitie sociala”. Justiție socială nu este nimic mai mult decît înrobirea celor productiv de catre cei lenesi si trîndavi. El a vorbit despre sfîrșitul Americii, o lume nouă, și care ar trebui sa fie rolul Americii. Ayers a spus ca este o provocare importanta pentru noua generatie ca

sa găseasca o modalitate de a gîndi altfel despre ceea ce înseamnă muncă, să gîndească diferit despre ce înseamna ca sa fii cetățean, să gîndeasca diferit despre ceea ce înseamnă să fii un „cetățean al lumii.”

E o rușine că generațiile mai tinere cad pradă acestei invataturi, ca sînt atît de ignoranți cu privire la evenimentele istorice pentru ca sint scoase din cărți astfel încît acestia să-i urmeze orbește ca niste oi. Deci, istoria se repetă din nou, la fel ca în zilele lui Hitler, Stalin și Mao. Și da, numarul persoanelor ucise este uluitor, și va fi din nou, în cazul în care aceste persoane sînt lasate să înainteze.

Un terorist, un comunist, un om care ar trebui sa fie dupa gratii este lasat liber ca sa influenteze mintea copiilor nostri.

.

42 de gânduri despre „Stiu parintii cine le educa copiii?

  • Au pus bombe si la casa unui judecator si a explodat in timp ce dormea.

   Stii care faza este tare? Ca oameni ca astia sint promovati pe post de mentor pentru viitoarea generatie!!!

   De ce parintii isi dau copiii în lagărele de reeducare socialista trece dincolo de puterea mea de intelegere!!!

   • In ce privinta? Pai, uite, spre exemplu… Weather Underground unde a aparut oare? 😀 . In Oregon?? In California? In North Carolina? In New York? Nu cumva la Ann Arbor, campusul Universitatii din Michigan? 😀
    Care oras crezi ca a devenit resedinta SDS (Students for a Democratic Society)? Nu cumva Chicago…? 😀 Nu e oare ciudat ca din aceasta Zona s-a pornit un adevarat razboi de gherila ce s-a extins mai apoi si in multe alte locuri din US…? Dar asta e numai un exemplu.

   • Nu conteaza unde s-a format. Conteaza ce se intimpla azi. Universitati ca cele din Oregon si New York isi deschid usile unui terorist/comunist ca Ayers.

    Parintii ce fac? Sint chiar atit de neinteresati de cine le invata copiii? Se pare ca da.

   • Are importanta unde s-a format. Pentru ca Zona Marilor Lacuri este una deosebita. Spre exemplu, Chicago nu e ca Portland. Ai putea spune, spre exemplu, ca Oregon are afinitati comuniste – uite-te la statele surori:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Oregon
    – People’s Republic of China, Fujian Province – 1984
    Daca te uiti la Illinois nu gasesti asa ceva. In Oregon n-am prea auzit lucruri care sa te lase cu gura cascata, precum in Michigan: General Motors a dat faliment! Sau ca rata criminalitatii sa creasca in perioade de crize economice, precum in Chicago. Si pentru ca sa fie (cat de cat) liniste in oras trebuie ajutoare sociale de tot felul pentru populatia nevoiasa, ca si cum ar fi vorba de un pact social (cel putin asta e impresia mea). This is very interesting…

   • Uite un alt exemplu interesant: de ce un fenomen precum celebrul sindicat condus de Jimmy Hoffa nu s-a petrecut in, sa zicem…, Vermont?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Hoffa
    A fost un film despre el. Interesant este ca impotriva lui a fost Robert Kennedy, deci un membru marcant al Partidului Democrat! Din film reiesea ca pe republicani nici nu-i prea interesa problema. Un sindicat cu legaturi cu Mafia, dar uite ce fel de legaturi: nu ca puterea sindicatului sa slabeasca, ci ca puterea sindicatului sa creasca foarte mult. Robert Kennedy, adversar declarat al lui Hoffa, s-a zbatut mult sa-l prinda. S-au facut presiuni asupra lui Hoffa sa se dea la fund, sa paraseasca conducerea sindicatului. Din film reiesea ca Hoover nu prea era de acord cu R. Kennedy… De ce oare…? Nu oare pentru faptul ca sindicatul fiind puternic si bogat, apara bine interesele muncitorilor si el avea liniste in zona: nu miscari sociale, nu o crestere mare a criminalitatii…? Interesant, nu?

   • Tot in Michigan a luat fiinta Partidul Republican 😉 Si?

    Te lasa cu gura cascata faptul ca GM a dat faliment? De ce? Nu a murit nimeni. Oregon are lege privind suicidul asistat.

    O femeie, Barbara Wagner, a fost diagnosticata cu cancer. Sistemul de sanatate, de stat, a spus ca nu-i acopera tratamentul, dar ii acopera injectia mortala pe care doctorul i-o poate face, ca sa se omoare. Faptul asta nu te lasa cu gura cascata?

    Cit despre legatura dintre ajutoarele sociale si rata criminalitatii, se pare ca nu exista. Chiar tu ai remarcat rata crescuta a criminalitatii din Detroit. Deci, dupa logica ta, daca rata criminalitatii e mare inseamna ca nu sint ajutoare sociale. Well, uite numai citi iau ajutorul de somaj:

    http://www.huffingtonpost.com/2009/12/16/detroits-unemployment-rat_n_394559.html

    Asa ca….NIMIC in lumea asta nu este scuza pentru a accepta etatismul!

   • Nu, sindicatul nu apara interesele muncitorilor, ci pe ale lor. Daca le pasa de muncitori, nu ducea GM si Crysler in faliment si atitia muncitori pe somaj, nu?

    PS. Nu m-as lua dupa filme, altfel si filmele lui Michael Moore ar fi declarate valide. 😉

   • Nu, eu nu ma refeream la scuze privind etatismul… Nu e vorba de asta. Nici de o lege dintr-un stat… Dar chiar treaba asta: 50% somaj in Detroit nu e oare ceva neobisnuit, mai ales intr-un oras industrial…? Acolo e o lege asa: poti sa fii sau nu de acord cu acea lege, inteleg asta. Dar asta e o alta problema. Tocmai, aici nu e vorba de o lege a statului. Sau… e vorba de o alta lege, de un alt gen de lege… Si apoi si Detroit se afla printre orasele periculoase din America. Nu stiu daca te-ai gandit, daca cineva s-a gandit ce consecinte sociale poate avea o astfel de rata neobisnuita a somajului… Si nu e vorba numai de o criminalitate de genul ca incep cativa descreierati sa traga cu pistolul pe strazi…

   • Ai spus:

    Si pentru ca sa fie (cat de cat) liniste in oras trebuie ajutoare sociale de tot felul pentru populatia nevoiasa, ca si cum ar fi vorba de un pact social

    Ti-am dovedit ca nu are legatura linistea cu programele sociale. Cred ca dimpotriva. Cu cit sint mai multi oameni cu un loc de munca, cu un venit, cit de cit educati, cu atit este mai multa liniste in acel oras.

    Rolul articolului meu este ca sa arat cit mai multor parinti ca daca au impresia ca isi trimit copiii la scoala ca sa fie educati se inseala amarnic. De la Dewey si pina la Ayers, democratii se folosesc de scoli ca rampa de plecare. Scolile sint lagarele de indoctrinare. Stii ce este trist? Ca le spui asa ceva parintilor si tot nu fac nimic. Chiar atit de neinteresati sa fie parintii in ziua de azi?

   • „Cu cit sint mai multi oameni cu un loc de munca, cu un venit, cit de cit educati, cu atit este mai multa liniste in acel oras. „

    Mi-e greu sa te contrazic… Dar… daca nu sunt locuri de munca… atunci…? Atunci… ajutoare sociale…! 🙂

   • Fiecare zona are partile ei interesante.

    Daca nu sint locuri de munca sa se analizeze problema si sa se gaseasca motivul. Dupa aceea sa se faca tot posibilul ca sa fie locuri de munca. Sa zicem ca sint de acord cu 3 luni de somaj, pina omul isi gaseste alt job. Dar nu 99 luni! Asta este furt la scara nationala!

   • Probabil asa e: fiecare zona are partile ei interesante. Numai ca zona asta e cea mai interesanta. Nu stiu daca e vorba numai de locuri de munca… Zici de Ayers si de declaratiile lui neobisnuite. Dar uite-te la Fischer, om tot din Zona:

    „Dear Mr. Osama bin Laden allow me to introduce myself. I am Bobby Fischer, the World Chess Champion. First of all you should know that I share your hatred of the murderous bandit state of „Israel” and its chief backer the Jew-controlled U.S.A. also know [sic] as the „Jewnited States” or „Israel West.” We also have something else in common: We are both fugitives from the U.S. „justice” system.”

    E foarte „obisnuita” scrisoarea aceasta, nu? 🙂 De observat ce spune:”[…]also know as the „Jewnited States” or „Israel West.” – Nu te lasa cu gura cascata? 😆

   • Da… dar chiar tu zici:

    „Conteaza ce se intimpla azi. Universitati ca cele din Oregon si New York isi deschid usile unui terorist/comunist ca Ayers. „

    Da… dar din cate am inteles, el a fost in fruntea unei organizatii care a facut atentate cu bombe, care a fost impotriva SUA, de Ayers vorbesc. Si acum el e profesor mare la Universitatea din Chicago, universitate privata, nu de stat!! O fi un om foarte destept… Nu e oare neobisnuit? Nu e cumva bizar…?

   • Foarte multi profesori universitari, cred ca am citit un studiu ci arata ca 80% dintre ei au declarat ca-s marxisti sau cu tendinte marxiste. Stiu cazuri destule care arata ca daca esti profesor crestin nu esti angajat, dar daca esti ateu si marxist, da. Deci nu trebuie sa fi chiar atit de destept….e destul daca esti marxist. La fel si cu Obama, a fost, cica, profesor. Daca asculti ce zic fostii colegi sau fostii elevi….nu era chiar atit de stralucit…dar a avut conectii bune.

   • Dar cum se explica aparitia viziunilor, tendintelor marxiste? Si unde? In SUA!! Care sa fie cauza? De ce asa o mare simpatie fata de teoria marxista? Si iata ca apare in mediul intelectual (spre exemplu la profesori, din cate zici tu). Da, vorba ta, de ce nu se analizeaza serios problema somajului si sa i se dea o rezolvare pozitiva. Este clar ca locul de munca e solutia, nu ajutorul de somaj sau ajutorul social. De ce nu se face lucrul asta? Krugman spunea ca aceasta problema e posibil sa se rezolve si ca US isi permit sa rezolve problema asta a somajului. Deci am putea fi optimisti. Interesant este ca si simpatizanti ai Partidului Democrat incep sa aiba o atitudine critica fata de Obama…

   • PS. Krugman spune ca sa se gaseasca joburi la oameni, chiar daca ar fi numai la stat. Dar asta nu inseamna „loc de munca” si economia nu se va redresa. Sectorul privat PRODUCE ceva, numai sectorul privat poate redresa economia, sectorul public nu. Deci cind borbim de locuri de munca trebuie sa specificam da trebuie sa facem in asa fel incit omul sa-si gaseasca de lucru in sectorul privat. Cred ca Coreea de Nord are rata somajului de 0%. Ce folos?

   • Dar SI la stat. Ceea ce nu este adevarat.Economia nu o sa se redreseze angajind la stat. Altfel, era de mult redresata, pentru ca angajatii la stat au crescut foarte mult de cind a venit Obama.

   • Eu n-as crede ca angajatii la stat au crescut foarte mult, din moment ce au fost reduceri bugetare importante (spre exemplu, in cadrul fortelor de politie). Chestiunea este alta: sectorul privat nu va angaja daca cererea pe piata se mentine redusa sau in scadere. De asemenea, sectorul privat nu va angaja atata vreme cat se manifesta lipsa de cash pe piata (la banci – daca creditarea nu va functiona bine, cu alte cuvinte daca imprumuturile vor merge greu). Daca ar face angajari la stat, n-ar fi lucru rau pentru ca ar crea cerere. Numai ca daca se mentin reducerile bugetare, lucrul asta – angajari la stat – va fi imposibil. Vorba lui Buffett – poate angaja 10.000 de oameni care sa faca mai nimica si PIB-ul va creste, si are dreptate. Deci chiar daca cei 10.000 de oameni nu produc ceva.

   • Ha ha ha. Nu conteaza cite miliarde de dolari sint cheltuiti in Detroit, tot nu se va rezolva pentru ca cei din Detroit nu au interesul sa rezolve problema.

   • Cite miliarde de dolari au primit ca ajutor? Ultima guvernatoare, democrata, a pompat miliarde de dolari. De ce nu e mai bine? Pentru ca cei din Detroit nu fac ca cei din New York, ei nu vor sa renunte la mariri de salariu, sau la diferite beneficii. Ei vor sa traiasca pe picior mare si lucrurirle sa se rezolve de la sine. De ce au plecat companiile din Detroit? De bine ce e?

    Apoi, asta se leaga si la subiectul nostru. Cind in scoli se invata o mentalitate de „entilement”, ce este de asteptat? De mici sint invatati ca sa stea cu mina intinsa la guvern si ei sa nu faca nimic. Ceea ce vezi in Detroit este rezultatul politicilor democratilor, rezultatul educatiei asa-zis progresiste.

   • N-as crede ca asta e cauza… O relansare a activitatii economice se poate realiza. N-are legatura cu maririle de salariu. Fata de New York mediana veniturilor pe gospodarie e foarte scazuta in Detroit. Si fata de Chicago e foarte scazuta. Dar se poate relansa economia si cu salarii mai mari. Oricum salariile trebuie sa creasca in Detroit pentru ca lumea s-o duca mai bine. Ele sunt prea mici si afecteaza consumul.

   • Aici vorbim despre maririle de salariu al functionarilor publici, nu a cetatenilor. Atunci cind orasul cheltuie mai multi bani decit ii vin in cont, nu te poti astepta la o activitate economica prea marita. De aceea au marit taxele, iar companiile si-au gasit locuri in alte orase care nu percep taxe. Atunci cind orasul nu are bani ca sa plateasca politia, de exemplu, si criminalii sparg firmele, acestea pleaca in alte orase. Sint multe chestii la mijloc, cert este ca politica democratilor a dus Detroitul unde este. In ultimii 50 de ani (daca nu si mai bine) Detroitul a avut primari democrati care l-au dus pe ripa.

   • Uite aici un grafic care arata adevarul:

    http://www.businessinsider.com/the-chart-public-sector-vs-private-sector-employment-2012-6

    Angajatii la guvern sint in crestere comparat cu privatul.

    Chestiunea este alta: se preconizeaza cresterea taxelor, plus regulamente extra din cauza lui obamacare. Companiile si oamenii nu pot ca sa investeasca pentru ca viitorul este nesigur. Cerere ar fi pe piata daca s-ar sti ca viitorul este stabil cit de cit. Dar regulametele pe care le da administratia prezenta omoara sectorul privat, ti-am dat link-uri acum citeva zile, ca sa vezi.

    PIB nu poate creste atita timp cit oamenii nu fac nimica. Altfel ar fi crescut pina acum….cu atitia oameni care nu fac nimic in prezent.

  • Este imposibil acest lucru. Stii de ce? Pentru ca parintele are puterea de decidere. Daca eu vad ca scoala respectiva este in business doar pentru profit, am libertatea ca sa nu-mi dau copilul acolo.

   Ce parere ai de faptul ca statul profita de pe urma invatamintului public in detrimentul elevilor? Nu te deranjeaza?

   • El vorbeste despre comunism… Este interesanta usurinta cu care vorbeste despre lucrul asta (si nu numai el). El nu a cunoscut comunismul… Inteleg ca e profesor la Universitatea din Chicago, o universitate privata. Ma uitam la ce dotari are aceasta universitate:
    http://en.wikipedia.org/wiki/University_of_Chicago
    in valoare de 6,51 miliarde US$. M-am uitat si la Universitatea din Michigan, universitate publica:
    http://en.wikipedia.org/wiki/University_of_Michigan
    cu dotari in valoare de 7,8 miliarde US$. In nicio tara comunista o universitate nu s-a bucurat de asemenea bugete si dotari. Acum, in Romania, cu astfel de sume echilibrezi bugetul de pensii. Insa nici pe vremea comunismului nu existau astfel de dotari si conditii. El vorbeste despre „Imperiu”, adica SUA, dar uite ca acest Imperiu asigura astfel de dotari si bugete universitatilor, ceea ce nu gaseai si nici nu gasesti in vreo tara comunista. In nicio tara comunista nu ai astfel de conditii de invatamant si cercetare, echipamente de ultima generatie cu care sa poti progresa in activitatea de cercetare si sa asiguri o pregatire de inalt nivel practic studentilor. Stateam si ma intrebam daca el se gandeste la lucrurile acestea…

   • Ai atins bine punctul. Nu cred ca cineva din SUA care vorbeste de bine socialismul/comunismul are habar cu ce se maninca. Michael Moore, Obama, Ayers, Jones, etc, sint niste ideologi care au interes sa faca propaganda ideilor. Daca le-ar place atit de mult comunismul s-ar muta in Coreea de Nord. Ei au impresia ca Utopia este un loc care exista.

 1. Daca tot vorbiti despre Detroit – iata aici inca un articol despre marele oras distrus de democrati…cam ceea ce o sa faca si Obama cu America.
  http://www.rootforamerica.com/webroot/blog/
  Si va rog, nu va mai pierdeti timpul citind prostiile lui Krugman; ce daca are un Nobel? Lately, asta nu mai inseamna absolut nimic (mai precis – de cind tot felul de ideologi, escroci, criminali si teroristi au inceput sa fie blagosloviti cu cite-un Nobel: Carter, Arafat, „Algore”, Obama etc. ).

  • Astea sunt povesti: Obama a distrus Detroit. Daca ar fi venit Romney, Detroitul ar fi inflorit! Trebuie sa fii tare naiv sa crezi in astfel de basme si in astfel de articole care chiar te prostesc in fata. Este clar ca interesul republicanilor este sa-l atace pe Obama din toate partile, mai ales pentru esecul de la alegerile prezidentiale, al doilea consecutiv! Si trebuie sa gaseasca tapi ispasitori, dupa ce s-au compromis in timpul lui Bush jr. Pentru ca acest partid – GOP – s-a compromis in fata electoratului american: de aceea a si putut Obama sa castige la scor a doua oara. Si se poate intampla ca democratii sa castige si urmatoarele alegeri prezidentiale… Dupa parerea mea, singura sansa a republicanilor este sa revina spre centru, la o conceptie de centru-dreapta. Conceptiile conservatoare sunt revolute si daca vor merge pe ideea asta s-ar putea sa piarda din nou…

   • Nimeni nu a spus ca DOAR Obama a distrus Detroitul. Politica liberala din Detroit din ultimii 50+ ani l-au adus in starea asta.

    Conceptiile conservatoare sint singurele care ajuta oamenii. Departarea de ele aduce mizerie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s