10 motive pentru care guvernul uraste educatia acasă

cuteness
.

# 1. Libertate – Copiii educati acasa sînt liberi să aleagă ce să învețe copiii lor, de la cine sa învete, modul în care învata, unde si cînd. Homeschoolers sînt liberi să călătorească în orice moment al anului și nu sînt blocați în functie de calendarul școlii publice. Ei sint liberi ca sa-si controleze o parte sau toata atentia asupra unui anumit subiect sau activitate pe care o gasesc interesanta. Odata ce acesti copii gusta din acest tip de libertate exista sanse foarte mici ca ei sa doreasca sa se intoarca la sistemul de invatamint controlat de stat care înăbușă stilul lor de viata.

# 2. Timp. – Educația la domiciliu oferă mai mult timp de gîndire, de făcut planuri și de acțiune în interesele proprii. Fără graba de zi cu zi pentru a răspunde cerințelor unei vieți centrată pe școală, familiile au timp să se cunoască reciproc și să lucreze spre obiectivele de care beneficiaza impreuna, nu de care beneficiaza guvernul. Homeschoolers sînt în controlul timpului lor și pot alege să-l umple cum vor si cu ce vor.

# 3. Alegeri. – Copiii educati la domiciliu au mai multe opțiuni și sînt liberi să le aleagă pe care doresc. Daca programa aleasa nu se potriveste o pot schimba oricînd. Același lucru este valabil pentru orice altceva din viața lor. Pentru ca cei educati acasa au mai multe optiuni, ei se simt mai putin obligati ca sa urmeze turma.

# 4. Sănătate. – . Copiii educati acasa au tendința de a trăi un stil de viață mai sănătos. Prin studierea sănătății din proprie initiativa, ei descopera ceea ce constituie o stare bună de sănătate, pot explora beneficiile medicinei alternative si se ocupa de bunăstarea familiei lor.

# 5. Dragoste. – Cu mai multă libertate, cu perioade mai relaxante, mai multe opțiuni și o sănătate mai bună, tinde să fie mai multă iubire și încredere în familia unită. Educația la domiciliu funcționează bine, deoarece este vorba despre educatie și nu de școlarizare.

# 6. Bani. – Copiii educati acasa sînt liberi ca sa afle adevărul despre banii reali, banii discreționari, moneda și modul în care bancherii lumii au manipulat banii de secole. Școlile publice te învață cum să devii un consumator șiun angajat bun. Educația la domiciliu iti permite ca să deschizi o lume nouă de a trai. Copiii educati la domiciliu sînt liberi ca sa găseasca modalități mai bune de a crea bogăție și cum s-o folosească pentru a-si îmbunătăți viața. Cu cunoștințe despre sistemul monetar, ei pot fi mai puțin dependenti de guvern pentru nevoile lor și pentru supraviețuirea lor.

# 7. Mass-media alternativa. – Există mult mai multe canale de știri și de informații decît au existat acum 20 de ani. Copiii educati acasa sînt liberi ca să acceseze informații la orice oră din zi sau din noapte. Mulți copii isi creaza propriile resurse pentru informare și au un impact asupra altora care nu mai au încredere în ceea ce le spune mass-media sau guvernul.

# 8. Constituția Statelor Unite. – Homeschoolers pot studia Constituția Statelor Unite în profunzime. Ei pot petrece ore in sir studiind The Federalist Papers, The Bill of Rights, biografiile parintilor fondatori, înregistrările istorice privind dezvoltarea republicii, si orice altceva ce-i intereseaza. Homeschoolers sînt liberi ca să cerceteze istoria adevărată, și nu versiunea revizionista pe care o găsim în ziua de azi in sistemul politic corect din școala publică.

# 9. Amendamentul doi. – Odată ce copiii educati la domiciliu obțin gustul de libertatii nu există revenirea la cercul rigid pe care l-au experimentat în lumea artificială a școlarizării publice. Acest lucru se aplică la multe aspecte ale vieții americane, inclusiv industria medicala, industria alimentară, precum și sistemul monetar. Constituția oferă protecție împotriva tiraniei guvernului, si Amendamentul al doilea oferă mijloacele de a acționa.

# 10. Spirit. – Spiritul uman este uimitor. Este nevoie de un efort herculean pentru a-l zdrobi, dar guvernul a gasit modalitati de a o face prin programele sociale, prin drogarea copiilor, corectitudine politică, alimentele modificate genetic, avort, etc. Homeschoolerii sînt capabili de a menține sau restabili demnitatea si spiritul uman atunci cind ies de sub influenta si controlul statului. Fără lanțurile guvernului copiii educati acasa sint liberi sa exploreze lumea și să înțeleagă modul în care totul lucreaza împreună. Educația la domiciliu are capacitatea de a te duce departe, dincolo de nivelul gândirii raționale și poate duce spiritul uman intr-un domeniu nou de gindire care intrece orice imaginatie.

.

Reclame

Un gând despre „10 motive pentru care guvernul uraste educatia acasă

  1. Pingback: Conferinta “Educatia Acasa” – Cluj Napoca | Confesiunile mele - Augustin P.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s