Obama mituie statele ca să adopte Curriculumul Național pentru Educație

Administratia Obama utilizeaza banii contribuabililor pentru a mitui guvernele statelor în a accepta un curriculum național de învățămînt dubios cunoscut sub numele de Common Core, care pîna acum a cam zburat sub radar. Acest curiculum este orientat spre standardizarea cerințelor educaționale într-o mișcare în care criticii spun ca reprezintă un atac asupra controlului local asupra sistemului școlar.

Cu sprijinul lui Bill Gates și al Departamentului de educație, administrația Obama vrea sa se asigure că toți elevii învață același material,Common Core va efectua si va impune teste naționale, ceea ce face mai dificila evitarea sistemului.

Inspectorul școlilor din Indiana, Tony Bennett, este doar unul dintre oficialii de stat și parlamentari care vorbesc impotriva curriculumui national. „Această administrație are un apetit insațiabil in depasirea puterilor federale. Implicarea guvernului federal în aceste standarde este greșita.”

Există, de asemenea, si probleme juridice implicate. În afară de lipsa autoritatii constitutionale, mai multe legi federale interzic în mod specific orice direcție federala, control, supraveghere a programelor, programe de instruire, precum și orice materiale de instruire în școli.

Heritage Foundation si-a exprimat îngrijorarea avertizînd în mod repetat faptul că acest plan este o idee rea din mai multe motive. Heritage spune ca trebuie ca controlul asupra educației sa se întoarca acolo unde apartine: in comunitățile locale și la state. „Un control federal marit asupra educației nu este soluția pentru îmbunătățirea calității educației. Statele conduc prin modul în care aplica reforme inovatoare, prin împuternicirea liderilor locali și al părinților cu o autoritate mai mare asupra educației copiilor lor”, a continuat organizatia Heritage. „Aceste feluri de reforme, nu standarde naționale, vor asigura cel mai bine că nevoile unice ale fiecărui elev sînt îndeplinite. Statele ar trebui să se opuna puternic împotriva implicatiei neconstitutionale a guvernului federal în sistemul de învățământ pentru a se asigura că eforturile lor în reformele propuse nu sînt erodate.”

De asemenea, criticii arata legătura între Common Core și diverse programe ale Organizației Națiunilor Unite care urmaresc ca să adopte sisteme internationale de curriculum la nivel mondial extrem de controversate. Departamentul american al Educației chiar admite în mod deschis în rapoartele sale că coopereaza cu grupuri, cum ar fi ONU, adesea numit „clubul dictatorilor”, pentru a „îmbunătăți” educația în America. Bill și Melinda Gates Foundation, un promotor puternic al inițiativei in „educație” condusa de ONU, si-a aratat sprijinul planului Common Core contribuind la finanțarea, dezvoltarea și punerea în aplicare.

Este un vis progresist, aka etatist, ca prin programul „de la școală la locul de muncă” Guvernul sa aiba, în cele din urmă, toate instrumentele necesare pentru a planifica forța de muncă pentru piețele viitoare. Acesta viziune avanseaza modelul unei economii la comandă și cu guvern nelimitat. Prin școlile noastre, următoarea generație va fi condiționată ca să accepte că guvernul are dreptul de a-i direcționa pentru a servi prioritățile economice ale națiunii, sau orice alte priorități pe care guvernul le considera cele mai bune. Cu alte cuvinte, guvernul nu va mai fi servitorul lor, dar va deveni stăpînul lor.

.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s