Oamenii in virsta ar trebui sa se grabeasca ca sa moara – spune Ministrul japonez

Cam asa arata un sistem medical controlat de guvern.

„Doamne ferește să fi nevoit să trăiesti atunci cînd vrei să mori. M-aș trezi cu senzație de rău, știind că [tratamentul]este plătit de guvern”, a spus Ministrul Japoniei în timpul unei reuniuni a consiliului național privind securitatea de reforme sociale. „Problema nu va fi rezolvată decît dacă-i lasam sa se grăbeasca sa moara.”

Foarte indignat el intreaba: De ce ar trebui să plătesc pentru persoanele care doar mananca și beau și nu fac nici un efort?

Nu auzim noi ca programele sociale aduc bunastare oamenilor si sint un lucru minunat? Cum se impaca cele doua?

Aici.

Anunțuri

5 gânduri despre „Oamenii in virsta ar trebui sa se grabeasca ca sa moara – spune Ministrul japonez

 1. Am discutat cu 2 colege japoneze despre asta.
  Si mi-au poestit cateva lucruri care pt mine, roman, sunt socante, si mi-a fost rusine de subiectul adus in discutie. Deci in primul rand aceasta idee amandoua au avut o reactie de genul 10-20 sec. nicio grimasa! ( pt o fata japoneza, f. calma, e impunator) ; au pus articolul sub semnul intrebarii asupra veridicitatii ( pt ele, cine a declarat asta, e un nebun, un rasist, si e un caz izolat). Japonezii sunt educati si crescuti in ideea de respect pt ceilalti, mai ales pt copii dar si pt cei batrani, in ideea de sacrificiu ( vezi cazurile de pensionari ce s-au dus voluntar la Fokushima sa munceasca), in ideeea de munca ( pensionarii au activitati de voluntariat).

  Gardian este vazut aici ca un ziar de duzina, de proasta calitate cu ziaristi care nu fac ancheta propriuzisa, ci comenteaza pe langa subiect fara sa incerce sa caute surse si informatia curata.

  • Ministrul lor a afirmat asa ceva. Nu am gasit nimic care sa spuna ca nu este adevarat. O fi el rasist si un caz izolat, dar e ministru, cu ceva putere si influenta.

   Mie imi vine sa cred ca a spus asa ceva pentru ca noua lege medicala din SUA are cam acelasi principiu. Au facut un fel de formula care sa arate daca se merita sa se plateasca pentru anumite tratamente ale pensionarilor. Daca statul considera ca nu merita, pensionarii vor fi lasati fara tratament. Intr-un fel, lasati sa moara. Deci exista oameni care cred acest fel de lucruri.

 2. si ca sa iti dau un singur exemplu, pe wiki, in 10minute, am gasit ca in momentul asta 20% din populatie este la pensie. Ca in Franta, Belgia,etc. Ca in multe alte tari, care umbla la pragul de varsta de pensionare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s