Argumente logice împotriva avortului

1. Ceea ce este în creștere în pîntecele femeii este viu.

– Chiar si creaturile unicelulare sînt vii.
– Ceea ce este în creștere în pîntecele femeii este mai mult decît o celula unicelulara.

2. Ceea ce creste in femeie este de natura umana.

– Este produsul ADN-ului uman, prin urmare natura sa, esența sa, este incontestabil umană.
– Pentru că este de natură umana, dacă este lăsat să trăiască va rezulta un copil uman pe deplin dezvoltat.
– Oamenii nu sînt oameni pentru ca au picioare, mîini, merg pe jos si pe verticală, vorbesc, etc. Nu toți oamenii au picioare, mîini, pot sa mearga și sa vorbeasca. Ei sînt oameni din cauza naturii lor, nu din cauza abilităților fizice sau handicapurilor.
– O persoană născută fără brațe și picioare este tot o fiinta umana.
– O persoană care nu se poate vorbi este tot o fiinta umană.
– O persoană în comă, neajutorata, care nu știe de ea insasi, nemișcată, este tot o fiinta umana, prin natura sa, și este greșit ca o astfel de persoană să fie omorîta.

Ceea ce este în creștere în uter nu are natura unui animal, pasăre, sau pește. Ea are natura umană.

– În cazul în care nu este de natură umana, atunci ce fel de natura are?
– În cazul în care nu este de natură umana atunci are o natură diferită de om?
a) Dacă este așa, atunci de unde a ajuns sa aiba această natură diferită, deoarece singurele surse ale naturii sale sînt ovul uman și sperma umană?

Obiecție: O celulă din organism are ADN-ul uman și este vie și nu are nimic atunci cînd e omorîta. Deci, in omorîrea fatului nu este nici o diferenta.

– Deși este adevărat că o celulă din corpul uman are ADN uman si este vie, o celulă (celulă musculara, celule de piele, etc) are natura de a fi doar ceea ce este – nu un om. Cu alte cuvinte, o celula musculara este prin natura sa o celula musculara. O celula a pielii este prin natura sa o celula a pielii. Dar ovulul fertilizat al unui om este, prin natura sa, ceva ce va deveni un om pe deplin dezvoltat. Natura sa este diferită de cea a celulelor musculare sau a pielii, deoarece acestea nu cresc si devin oameni. De aceea, o celulă umană și un ou uman nu sînt același lucru. Un ovul uman fertilizat are natura umana și este viu. Nu se poate spune la fel si despre o celula musculara sau a pielii.

Pentru a avorta o viața, care este umana in natura sa, este să omori ceva ceea ce este uman în natură.

De aceea, avortul este uciderea unei vieți care este umană prin natura sa.
– De unde, atunci, are dreptul o femeie ca sa omoare ceva ce este uman??

O întrebare pentru cei care cred în avort, și că viața din uter nu este umana. Este bine să se ia un ou fecundat între un bărbat și o femeie, și sa fie pus în pîntecele unui cîine?

– Dacă spui nu, atunci de ce? Daca nu este om, atunci nu contează, nu?
– Dacă spui nu, deoarece va deveni un om, atunci recunosti că are natura umană și ca este în viață. Dacă este uman în natură și în viață, atunci nu ai dreptul de a-l avorta.
– Dacă spui că este bine, de ce este bine?

.

Reclame

5 gânduri despre „Argumente logice împotriva avortului

 1. Din pacate, problema avort nu se pune logic. Nu e logica. Se leaga de suflet, de maturitate, de decizie pe restul vietii. Si asta se formeaza din copilarie, copilaria timpurie, cu dragoste, cu responsabilizare, etc.

 2. Avortul nu este niciodată o soluţie pentru o sarcină nedorită.
  Avortul este uciderea brutală a unei fiinţe umane, deplină, unică, lipsită de apărare.
  ,,A ucide copilul este cea mai mare crimă, cea mai mare fărădelege si împotrivire înaintea lui Dumnezeu, Care l-a creat în pântecele tău si ti-a dat tie nastere, iar lui i-a dat suflet viu si cuvântător.
  . Aduceti-vă aminte, femeilor, de vulturii cei de foc si de copacii cei de foc care ard pe femeile care fac avort, ca si de balaurii cei de foc, care au să vă sugă pieptul! prea cumplită crimă este fată de constiinta ta, fată de Dumnezeu si fată de tara în care ne-am născut si trăim.” Parintele Cleopa
  Sufletele copiilor avortati stau într-un loc unde nu este nici întuneric, nici lumină. Nici nu se bucură, nici nu se chinuiesc. Si ei strigă la Dumnezeu: „Doamne, pentru ce suntem noi lipsiti de bucuria fetei Tale, căci noi nu am văzut lumina soarelui, nu am văzut frumusetile din această lume si nici nu am făcut vreun păcat?” Si atunci glasul lor se ridică la Dumnezeu, iar Dumnezeu va cere sufletele din mâna mamelor ucigase
  – Pentru un copil avortat 20 de ani n-are voie să se împărtăsească mama lui. El este viu de când s-a zămislit în pântecele maicii lui; de când era cât o sământă de cânepă. Dacă îi faci ceva de atunci sau bei niste otrăvuri ca să pierzi copilul, ucigasă de oameni esti.

  avortul este un macel, o crima brutala asupra unei fiinte umane inocente lipsite de aparare, copilul nenascut care simte durerea in acel moment.

  Fiecare fiinta umana fiind creata de catre Dumnezeu, poarta chipul lui Dumnezeu si primeste darul vietii pentru a-L slavi pe Dumnezeu si a se bucura de comuniunea vesnica cu El

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s