O scoala crestina are dreptul sa angajeze doar persoane crestine?

O scoala crestina din sudul Californiei si-a intrebat profesorii 3 intrebari:

– Frecventeaza vreo biserica?

– Ce fel de biserica frecventeaza?

– Ce ar spune pastorul lor despre credinta lor?

Doua invatatoare au refuzat ca sa participe si contractul nu le-a fost inoit. Au dat in judecata scoala si au cerut $150,000 despagubire.

„Sintem o școală creștină,” a declarat Rev Rob McCoy, pastorul bisericii și directorul școlii. „Sintem la punctul de unde instituim un curriculum creștin. Am vrut să știu daca profesorii subscriu la această credință.”

Aici.

Reclame

8 gânduri despre „O scoala crestina are dreptul sa angajeze doar persoane crestine?

  1. deci in Be sunt scoli catolice. Crestine. Subventionate partial de biserica.
    Pt copii ( nu stiu daca si pt profesori) partea religioasa e optionala ( pitica are 3 colegi de clasa Muhamed, Yusuf, si icna un nume asa.. ), 2 China, japonia,etc. Parintii sunt intrebati daca sunt de acord sa mearga copilul la biserica(1 data pe an), sa participe la discutii religioase ( stiu cine e Jesus, si cum ii cheama pe parintii lui), iar ora de Etica e cu tenta religioasa.

    Ma astept ca regula sa fie si pt profesori. Eu cand am aplicat dosarul pt scoala catolica, am citit f. clar pe usa: CATOLIC. Adica are treaba cu biserica. In scoala sunt crucifixe, si mesaje religioase. La fel au vazut si profesorii… nu e scoala catolica devenita peste noapte.
    Pe mine ma amuza parintii care dupa 2 -3 ani in care copilul a fost dus 1 data pe an la biserica, ca incep sa protesteze contra religiei ( in general). Le-am zis direct: nu iti convine, e scoala comunala mai incolo. Lasa pe altii care chiar isi doresc acest ambient ( noi am asteptat peste 1 an pt un loc… ).

    • Ai dreptate! Ti se spune de la inceput care este situatia, adica nu se numeste scoala crestina degeaba. Trebuie sa te astepti ca sa fie cerinte biblice. Daca nu vor sa le urmeze sint scoli de stat cite vrei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s