Detroit – atunci si acum

Detroit's mayors

.
Acestia sint primarii orasului Detroit din ultimii 50 de ani. Toti au facut parte din Partidul Democrat. Sa ne uitam la citeva date ca sa ne dam seama de impactul pe care l-au avut asupra Detroitului:

1. Detroit a fost odată al patrulea oras ca marime din Statele Unite, și au trait aproape 2 milioane de oameni. Conform recensămîntului din 2010 au mai ramas doar 713000 de oameni care trăiesc acum în Detroit.

2. Ultima dată cind populația Detroitului a fost asa scazuta a fost în 1910.

3. In 1960, Detroitul a fost al 4-lea mare oras din SUA, astăzi, Detroitul este doar al 18-lea.

4. În 1960, orașul Detroit a avut cel mai mare venit pe cap de locuitor din Statele Unite ale Americii.

5. Astăzi rata șomajului din Detroit este mai mare de 18%, mai mult decit dublu comparat cu rata nationala.

6. Aproximativ 60% din copiii din Detroit trăiesc în sărăcie.

7. Aproximativ o treime din cele 140 de mile patrate ale Detroitului sint abandonate sau vacante.

8. Primaria orașului Detroit a închis zeci de școli și a decis să taie servicile publice de la „zonele puternic dărăpănate”.

9. Potrivit unor estimari, astazi există 33500 de case goale și 91000 loturi vacante în orașul Detroit.

10. Pretul mediu al unei case in Detroit este de doar $ 9.000 și există unele zone din Detroit unde poti cumpara o casa cu 100 de dolari.

11. Din 85,000 de becuri pe strazi mai mult de jumătate dintre ele nu mai functioneaza pentru ca au fost furate cablurile de cupru. Primarul a anunțat ca va reduce numărul la doar 46,000.

12. In acest moment, 47% din totalul persoanelor care trăiesc în orașul Detroit sint analfabeți funcționali.

13. Rata crimelor din Detroit este de 11 de ori mai mare decit este în New York City.

14. În 2011 au fost 377 crime in Detroit. În 2012, acest număr a crescut la 411.

15. Rata omorurilor in caz de auto-apărare din orașul Detroit a fost de 2200% peste media națională.

16. Cu zece ani în urmă au existat aproximativ 5.000 de ofițeri de poliție în orașul Detroit. Astăzi, există doar aproximativ 2.500 și altii 100 sint programati ca sa fie concediati.

17. Din cauza reducerilor de buget, cele mai multe secții de poliție din Detroit sint acum închise pentru public timp de 16 ore pe zi.

18. La un moment dat, 100 de șoferi de autobuz din Detroit au refuzat sa conduca vehiculele pe rutele lor, deoarece le era teamă ca ar putea fi atacati pe stradă în plină zi. Șeful sindicatului șoferilor de autobuz, Henry Gaffney, a declarat că șoferilor le-a fost frica pentru ca viața lor este in pericol.

19. Detroit a fost o dată cunoscut ca si capitala masinilor din lume. Acum, acesta este cunoscut în întreaga lume ca un teren de aruncat morții.

20. Școlile publice din Detroit sint un cosmar absolut.

Se spune că Detroitul are doar „citeva săptămini sau luni”,pina rămine fără bani, și atunci cind Detroitul va declara faliment, va fi cel mai mare faliment municipal din istoria Statelor Unite. Trebuie sa ne uitam bine la Detroit, deoarece Detroitul este o metafora fata de ceea ce se întîmplă în America. În Statele Unite infrastructura de producție este sugrumata, sărăcia explodează și see apropie rapid de faliment național. Detroit ar putea ajunge primul la faliment, dar restul țării il va urma destul de curind.

.

6 gânduri despre „Detroit – atunci si acum

  • Majoritatea sint morti sau s-au mutat. Dar crezi ca cei de azi realizeaza ce se intimpla?

   Daca intrebi pe multi oameni cine tine cu saracii iti vor raspunde ca democratii. Dar uite ce au facut democratii in 50 de ani. Dovada ca politica lor nu ajuta nici „clasa mijlocie” si nici „saracii”.

   • Dar expune, te rog, mai pe larg cauzele acestui dezastru incredibil. Ce politica au dus democratii? Spune mai pe larg… Ce-i cu revolta aceea din 1967 care, din cate am inteles, a declansat declinul? Ce probleme rasiale au fost?
    Cum se explica asta:

    „While the complete 2010 U.S. Census data won’t be released until Thursday, enough of it is available to see which other cities were big losers in the first decade of the 21st century: Cleveland lost 17%, Cincinnati lost 10.4%, Pittsburgh lost 8.6%, Toledo lost 8.4% See a trend? Looks like more of the same as the American Rust Belt continues to fade.”?

    http://www.freakonomics.com/2011/03/23/detroit-is-dying-quickly/
    Dar asta:

    „Moreover, the growth rate differential between suburbs and cities narrowed considerably over the latter half of the decade (1.1 percent versus 1.0 percent in 2008–2009, compared with 1.3 percent versus 0.6 percent in 2004–2005), continuing a pattern identified in our recent State of Metropolitan America report. Of the 34 cities with populations exceeding one million, 19—including New York, Los Angeles, and Chicago—grew faster in 2008–2009 than the year before, and 23 grew faster than at mid-decade when many migrants were following the boom to suburbs, exurbs, and smaller places. Chicago, Dallas, Denver, Seattle, and Washington D.C. each exhibited their fastest growth of the decade in the past year.”?

    http://www.brookings.edu/research/opinions/2010/06/25-population-frey

   • Cind pierzi jumatate din manufacturing jobs atunci cind esti un manufacturing city nu te astepti la mai bine, nu?

    Plus, mentalitatea de entitlement produce un astfel de rezultat. Liberalismul democratilor nu ajuta pe nimeni, doar pe elita lor.

    Stii vorba lui Margret Thatcher, „The problem with socialism is that eventually you run out of other people’s money [to spend].”

    Na, cam asta s-a intimplat cu Detroit.

 1. Eu am inteles ca s-au inchis fabrici, o mare parte din oameni au plecat, a devenit un oras mort, iar cei care au ramas sunt fara joburi.
  Probabil majoritatea celor nu au nicio calificare
  Nu stiu de ce nu s-au redirectiorat catre agricultura, m-am uitat pe site-uri si am vazut ca e in nord si vremea destul de rece, dar nu mai rece ca in nordul Romaniei.

  • Nu stiu daca este loc pentru agricultura, dar si daca este, multi sint invatati sa primeasca bani fara ca sa lucreze. Exista generatii care nu au lucrat niciodata, ci au trait din ajutoarele sociale. Asta rezulta din politica liberala: dependenta de guvern.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s