Decizia administratiei Obama ameninta drepturile celor care fac homeschooling

Aparatorii celor care fac homeschooling sînt ingrijorati pentru ca Procurorul General (ministrul justitiei) al lui Obama, Eric Holder, a susținut că interdicția privind educația acasă nu a fost o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului și că, astfel, familia Romeike ar trebui să fie deportata în Germania. Familia Romeike a fugit de autoritatile germane care le-au interzis ca sa isi educe copiii la domiciliu si au cerut azil politic in SUA. Experții spun că deportarea lor ca să se confrunte cu autoritățile germane barbare – cunoscute în întreaga lume pentru ca răpesc copiii educati acasa și aresteaza părinții – este un lucru destul de rău. Deosebit de tulburator, insa, este faptul că acest caz ar putea crea un precedent periculos pentru libertatea parintilor din SUA, care isi educa copiii la domiciliu.

Cu toate acestea, pentru administrația Obama și seful căzut în dizgrație al Departamentului de Justiție -precum si în ciuda numeroaselor acorduri internaționale care consacră drepturile părintești , precum și, desigur, Constituția SUA și hotărîrile Curții Supreme – interzicerea educației acasă este perfect acceptabila. După decizia de acceptare al azilului politic, administrația a sărit imediat în acțiune pentru a ajuta guvernul german sa zdrobeasca familia Romeike și pentru a se asigura că viitorii refugiați care incearca sa fuga din aceleasi motive vor trebui să-si găsească locul în altă parte. Cele mai multe dintre victimele germane au fugit în țările vecine, care permit educația acasă.

Departamentul de Securitate Internă – care, în mod ironic, lucreaza cu febrilitate ca sa ofere amnistie pentru milioane de imigranți ilegali, doreste ca aceasta familie sa fie expulzata.

Ceea ce este incredibil de acceptat este ca Departamentul de Justitie a susținut că astfel de politici nu constituie o încălcare a drepturilor fundamentale ale omului, cel puțin nu atîta timp cît drepturile fiecaruia sînt încălcate în mod egal. Cu alte cuvinte, guvernul Statelor Unite de fapt spune că interdicția totală privind educația la domiciliu nu încalcă drepturile fundamentale. Holder a susținut că nu exista nici o persecuție religioasă, deoarece nu toti cei care fac homeschool sînt religiosi și nu toți creștinii aleg să își educe copiii acasă.

Acest argument demonstrează o altă formă de periculoasa de gindire de „turma” de către propriul nostru guvern. Problema centrală aici este faptul că guvernul SUA nu înțelege că libertatea religioasă este un drept individual„, a explicat avocatul HSLDA Michael Farris, un expert respectat la nivel internațional în domeniul dreptului omului și educația acasă. „Cineva nu trebuie să fie parte dintr-o biserică sau grup religios pentru a fi în măsură să dorescă libertate religioasă. Concret, cineva nu trebuie să urmeze poruncile unei biserici pentru a solicita libertatea religioasă – ar trebui să fie în măsură să urmeze poruncile lui Însuși Dumnezeu”.

Acest argument înseamnă în mod necesar că guvernul Statelor Unite este de părere că nu ar încălca drepturile tale dacă guvernul interzice homeschooling în totalitate„, a remarcat Farris. „La urma urmei, ti-ai putea învăța copiii tăi propriile valori după ce au avut 22-26 de ore de îndoctrinare la școala publică care vizează contracararea opiniilor religioase și filosofice neacceptate de guvern.”

Este ca si cum guvernul ar spune parintilor evrei ca copiii lor vor fi obligati să mănînce produse de carne de porc 22-26 de ore pe săptămînă, deoarece în restul timpului îi pot hrăni cu mîncare koșer.

Dacă președintele și aliații săi extremiști obțin ceea ce vor si nationalizeaza cresele si gradinitele si mituie statele ca sa accepte standarde nationale educationale drepturile părintești ai tuturor americanilor ar putea fi în pericol.

.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s