Vreti ca sa invatati fizica quantica la Universitatea Columbia?

Daca stati in campus trebuie sa platiti peste $60,000 pe an. Apoi, veti avea un profesor care se dezbraca si se imbraca in fata clasei. Dupa care arata clipuri anumitor evenimente.

.

.
Asta este educatia primita la una din facultatile cele mai prestigioase. Se merita banii?

.

Anunțuri

6 gânduri despre „Vreti ca sa invatati fizica quantica la Universitatea Columbia?

 1. În primul rand, vreau sa precizez ca am vizionat filmul pe mut din cauza copilului care e pe aproape, asa ca scuze că nu stiu si ce se vorbeste/aude. Pe de altă parte, ne daţi chiar dumneavostră un exemplu pentru ce înseamna libertatea necenzurată de nicio autoritate. Pe de altă parte, deci tot hăumsculingu-i mai bun.

  • Faceți niște erori grave. Părinții au dreptul sa-si educe copiii. La facultate ii trimiti ca sa se pregătească pentru o meserie. Dacă clasa respectiva nu este ca sa-i pregătească pe studenti pentru a deveni stripteori ceea ce a făcut profesorul este de prost gust si nepotrivit. Clasa era de fizica cuantica nu de porno. Profesorul este plătit ca sa predea fizica, nu sa se dezbrace in fata altora ca la un club. Cei care lucrează din greu ca sa plătească școala sint inselati de astfel de clovni.

 2. Pai eu ce am scris? Vi se pare că empatizez cu strip-teasul la ore? Păi pe vremea mea respectivul îşi pierdea şi serviciul şi libertatea pentru a merge fie la puşcărie, fie la casa de nebuni.
  Apropo, la facultate te pregăteşti pentru o profesie, nu pentru o meserie.
  Dar oricum, până la urmă, dacă le daţi singuri diplome de liceu copiilor, de ce nu le-aţi da şi diplome universitare? Doar n-o să stabilească statul ce aveţi voie şi ce nu.

  • Nu intelegeti care este scopul educației acasă. Le dau diplome de liceu pentru ca educatia este completa. Nu este de datoria parintelui ca sa-l prepare pentru o meserie/profesie. Asta este alegerea fiecăruia ce dorește ca sa profeseze. Cunostintele de baza trebuie predate de către părinți, cele profesionale de cadrele specializate. Un părinte prepara si echipeaza copilul pentru a face fata cerintelor necesare pentru a deveni ceea ce dorește ca sa devină.

   • Doamnă, a fi profesor e o profesiune, dacă mi-e permis să mă exprim aşa. În liceu cunoştinţele predate sunt destul de avansate, cel putin pe vremea mea în România.
    Poate oi fi eu „mai deştept decât statul”, dar nu sunt mai deştept decât profesorul de matematică (fie el şi particular la meditaţii) care va trebui să-i predea fiului meu logaritmi, derivate, integrale, inducţie matematică, matrici şi multe altele.
    Poate m-aş descurca (dacă aş avea timp) la disciplinele umaniste şi ştiinţele sociale, având în vedere profesiunea, înclinaţiile şi mediul familial din care provin, dar ca să predau matematică sau fizică de liceu ar trebui să mi se predea din nou mie mai întâi.
    Nu ştiu cum o mai fi acum în şcolile româneşti, încă n-am ajuns acolo, suntem la grădi. Din câte am auzit şi la noi s-a degradat situaţia.
    În opinia mea, problemele învăţământului actual derivă tocmai din erodarea autorităţii. În universităţi putem face strip-tease la ore sau în şcoli americane se poate impune imnul ăla mexican datorită autonomiei, pentru că instituţiile de învăţământ sunt lăsate să facă ce vor. Dacă erau acreditate puteau fi cel puţin închise.
    Evaporarea autorităţii statului asupra învăţământului se reflectă şi în erodarea autorităţii profesorului asupra elevului, de aceea se ajunge la enormele probleme de disciplină din şcoală, fie ea românească sau americană.
    Tot ce prezentaţi dumneavoastră ca exemple de probleme ale învăţământului nu reprezintă altceva decât simptome ale degradării autorităţii.

   • De unde are statul autoritatea asupra invatamintului? De unde își ia aceasta autoritate? Cine i-o da?

    Dimpotrivă, as putea spune ca statul încalcă si uzurpa autoritatea părinților, de aceea sint problemele prezente. Acele scoli sint acreditate, deci ce folos?

    Aici nu este vorba de a fi „mai destept decit statul” ci de autoritatea parintelui de a directiona educatia propriilor copii. In homeschooling este de înțeles ca parintele decide standardul educației copilului sau. Asta nu înseamnă neaparat ca parintele va preda toate materiile, ci alege manualele si profesorii necesari. De exemplu, la mine nu este o problema matematica ci compunerea, așa ca am căutat un profesor care sa mă ajute. Diferența este ca eu am ales profesorul si materia, nu statul, pentru ca eu am acesta autoritate.

    Dacă nu-mi place profesorul sau materia respectiva le schimb oricind. Sau poate materia care s-a potrivit la fata cea mare nu se potriveste la cea mică pentru ca au stiluri de invatare diferite. Eu pot personaliza educatia copiilor mei in funcție de talentele lor, de tipul de invatare, de interesele lor. Dacă mi-as da copiii la centrele de indoctrinare ale statului nu as aceasta posibilitate si ar trebui sa înghit un profesor mediocru sau chiar slab impus de stat. Dacă vrei ca copilul tau sa învețe, ce poti sa faci in acesta situație?? Nimic. Explica-mi cum asta e mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s