Cum guvernul american imparte taxele contribuabililor

federal tax

.
Se vede foarte clar cum si unde se duc banii din taxe. As fi foarte interesata daca exista o astfel de explicatie privind taxele si in Romania.

.

Anunțuri

7 gânduri despre „Cum guvernul american imparte taxele contribuabililor

  • După cum vezi in poza, sint 3 taxe: social security care este 4.2% din salariu, un pic peste 3000 dolari (in cazul meu) apoi medicaire tax, care este 1.45%, cam $1000. Apoi este taxa pe venit, $7300. Din astia, 24.64% sau $1800 se duc la național defense. Deci un pic mai mult de jumătate de cit se duce la social security.

   La job and family intra:
   Unemployment insurance
   Food and nutrition assistance
   Housing assistance
   Making work pay
   Supplemental security income
   Child care, foster care, adoption support
   Temporary assistance for needy families
   Railroad retirement and additional income security

   Deci programele sociale, nici unul fiind constitutional. Ca si următoarea rubrica, educatia, ca si natural resources, energy and environment, ca si agriculture, si restul.

   • $1800 nu-i totusi cam mult pentru ….”defense” chiar daca-i vorba despre ….”National Defence ” ?Iar din acea taxa ” job and family” pe care esti obligata s-o platesti ca altminteri… sant asistati social si cei ce nu fac altceva decat sa sprijine gardurile ? Sa nu te superi insa aceeasi intrebari le-am pus si fetei mele si sotului ei insa….raspunsurile lor au fost…. ” adanci „. 😉 Si cum te descurci avand doar putin peste 35.000$ venit anual ? Oare aia ai mei ce au un venit anual mai mult decat dublul venitului dumitale se pot considera norocosi pur si simplu ?Nu de alta dar imi spunea Cristina { fata mea } ca platesc ipoteca la locuinta si poate dupa inca vreo 10-15 ani aceasta va fi in sfarsit a lor si-n plus depun niste bani in contul copiilor …pentru viitoarele studii pe care le vor face acestia . Spune-mi , acei bani pe care-i depui in viitorul incert al copiilor tai , tu cetatean american , acei bani ai vreo siguranta in privinta lor ….in sensul ca nu va venii peste niste ani un oarecare contabil si ti va ….matrasi ? La acei bani ….{ stiu ca platesti impozit la cam orice suma de bani pe care-o detii si chiar ca ….trebuie s-o si decalri } platesti ceva impozit…ai vreo garantie ca nu ti ia nimeni si eventual ca primesti macar jumatate din suma inapoi in cazul unei crize { ce nu s-a terminat inca } cum a fost aceasta care a facut milioane de americani sa ramana nenorociti ?!Si cei chestia aia cu „international affare ” ? Ce platesti taxe pentru ca unii sa faca afaceri internationale , ca banuiesc ca nu dumneata te ocupi cu chestii d’astea ?! Si ai mare dreptate : in Romania NICIODATA nu va apare public un astfel de document desii guvernantii n-ar risca absolut nimic sa fi sigura !

   • Nu ma deranjeaza ca platesc $1800 pentru defense, ma deranjeaza ca platesc pentru restul ce nu este constitutional. Exact asa cum ati spus, banii pentru „job and family” sint pentru a-i tine in spate pe cei ce profita de sistem. La capitolul „international affairs” intra ajutoare umanitare internationale si mentinerea ambasadelor.

    Sint mai multe feluri in care poti pune bani deoparte pentru scoala copiilor, nu stiu fiica dumitale ce a ales, dar cu administratia prezenta nimic nu mai este sigur, vor sa ia si banii din pensiile private, iau tot ce pot pentru ca omul sa devina dependent de stat. Alegerile au consecinte.

 1. america devine din ce in ce mai socialista…deacord cu Cristina, s-a ajuns cam 75-80 % ,la ora actuala. Foarte trist, pentru ca tara asta a ajuns o mare putere, tocmai pt ca NU au fost socialisti. Si se mira lumea de ce a decazut in halula sta…pai cum amar sa nu decada?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s