De la lume adunate

Care este cel mai surprinzator lucru pe care l-ai intilnit in educatia copiilor tai? Faptul ca ii vezi crescind si invatind sub ochii tai? Proiectele pe care le realizeaza? Sau cometariile fara rost pe care le spun aceia care habar nu au despre ce inseamna educatia acasa, sau homeschooling? Citeva lucruri nu ar trebui spuse niciodata!

1. Faci homeschool pentru ca apartii vreunei secte religioase radicale? Da, unii parinti aleg homeschooling din motive religioase. Dar sint foarte multi parinti care au alt motiv.

2. Esti calificata sa-ti inveti copiii? Cine spune ca parintele este singurul care preda toate materiile necesare? Sint grupuri care invata impreuna, sint profesori care le pot preda materia, parinti care pot ajuta.

3. Oare va sti copilul tau sa interactioneze in societate daca il tii in casa ca intr-un glob de sticla? Este homeschooling, nu inchisoare. Sau poate ar trebui sa isi reformuleze afirmatia. Poate vrea sa spuna ca doreste ca copiii sai sa fie putin influentati de lume, ca sa nu devina prea crestini.

4. Cum poti sa suporti ca sa petreci atit de mult timp cu copiii tai? Niciodata nu este prea mult timp ca sa petreci timp cu copiii tai. Dar, chiar imi pare rau ca nu-ti place sa petreci timp cu copiii tai.

5. Cum o sa mearga la facultate? Sau o sa faci homeschool si in timpul facultatii? In prezent, copiii educati acasa au o rata mai ridicata de intrare la facultate decit cei din scolile publice….

6. Eu trebuie sa lucrez, nu pot sta acasa cu copiii. Daca chiar ai vrea sa faci homeschool ai gasi si metoda. Homeschooling nu este un lux care isi permit doar bogatii, ci dorința de a sacrifica bunăstarea materială pentru o relatie cu familia.

7. Si cea mai tare: Cum ramine cu socializarea? Ce e cu socializarea? Lumea din jurul nostru nu este destula pentru a o explora si invata? Trebuie neaparat ca sa stea inchis intre 4 pereti timp de 6 ore ca sa fie socializat? Asociere fortata nu se poate numi socializare.

Eh, ar mai fi si altele, va las pe voi sa completati lista 🙂

5 gânduri despre „De la lume adunate

 1. mie mi s-a spus: da stii ca ai sa le distrugi viata copiilor tai,nu?
  sau: stii ca la un moment dat o sa se plictiseasca sa ii predai numai tu? ( de parca la scoala nu are aceiasi profesori )
  La fel, am auzit si eu aia cu socializarea de N ori,de m-am saturat de intrebarea aia,pina peste cap. 🙂
  O cunostinta a auzit ca : homeschoolingul e pt oameni puturosi,care nu vor sa se trezeasca dimineata sa-si duca copiii la scoala.

  • LOLOLOL Ultima e totala 🙂 Deci daca iti bati capul cu ce manuale sa cumperi, sa-ti pregatesti lectia in fiecare zi, sa corectezi temele, etc, o fac numai oamenii puturosi, nu? Aia care-si arunca copiii in scoli nepasindu-le de nimic, nu, aia sint tare harninici 😉

   • si eu am ris cind am auzit aia cu puturosii LOOOL Citisem undeva ca pe o tanti au intrebat-o ” how are they gonna learn to take orders? ”

   • Or stay in line? Cum poti sa duci o viata productiva pentru societate daca nu sti sa stai in linie dreapta, iar cind vrei la toaleta sa ridici doua degete si sa primesti aprobare? Pai se poate? Sotul tau nu cere aprobare de la seful cind ii trebuie la baie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s