Nu sintem pregatite ca sa ne educam copiii

Uneori am impresia ca multi oameni cred ca mamele care fac homeschool nu sint „normale”. Adica vor sa spuna ca ele sint scutite de dispozitiile normale ale feminitatii, ca nerabdarea, oboseala, administrarea proasta a timpului, hormoni, etc.

Am auzit multe scuze, „As vrea si eu sa fac homeschool, dar…” Cum poate crede cineva ca mamele care isi educa copiii o fac pentru ca le vine usor? Cine isi inchipui ca acele mame nu au nevoie de un timp privat, doar al lor? Ca ele citeodata nu se trezesc morocanoase? Ca nu se imbolnavesc niciodata sau copiii lor nu se imbolnavesc niciodata? Ca nu tinjesc dupa o conversatie cu un adult? Sau dupa un dus fierbinte, fara intreruperi?

Am o veste noua: mamele care isi educa copiii acasa sint „normale”. Ele gresesc ca oricine altcineva. Ele luptă aceleași lupte cu trupul lor ca orice altă mamă din lume. Diferenta dintre „as vrea si eu…” si „o fac” nu este determinata de nimic altceva decit de HAR – puterea si dorinta de a implini voia lui Dumnezeu. Harul se inoieste…in fiecare dimineata.

Sintem inconsistente.

Mamele care fac homeschool sint Super-Mame. Ele stiu cum sa le dea copiilor o educatie perfecta; isi mentin casa intr-o curatenie perfecta; prepara meniuri sanatoase; coase propriile haine. Dar nu este adevarat, nu putem face asa ceva tot timpul. Incepem…si poate sfirsim mai tirziu. Ne straduim ca sa mentinem o rutina.

Nu avem timp.

Sa fim seriosi, ce mama are timp sa-si educe copiii? Cine ar face curatenie in casa? Cine ar merge la cumparaturi? Cine ar pregati mincarea? Cine spala hainele? Toate astea in timp ce copiii sint educati? Adauga la asta rolul de a fi sotie. Si poate si faptul ca are un loc de munca…

Toate sansele si situatiile sint impotriva acestor mame. Nu ar trebui sa functioneze. Dar functioneaza. Nu pentru ca toate decurg perfect. Homeschooling-ul functioneaza pentru ca este facut ca sa functioneze. Este o prioritate. Este o convingere.

Pot sa-mi educ copiii doar o data in viata. A mea si a lor. Acum este acel moment. Depinde de parinti ca sa faca ca aceste zile sa conteze. Pentru eternitate. De aceea alegem ca sa ne trezim in fiecare dimineata, sa stam la masa din bucatarie si sa ne invatam copiii cum stim noi mai bine. Chiar daca uneori ni se spune ca nu sintem „normale”.

.

4 gânduri despre „Nu sintem pregatite ca sa ne educam copiii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s