Karl Marx – gânditorul universal

Se pare ca romanii imbratiseaza familiarul….

Reclame

5 gânduri despre „Karl Marx – gânditorul universal

 1. Domnul Tudor iti citeaza din manualul de clasa a XI-a ce este studiat in scolile de STAT 😉 din Romania ! In manualul de sociologie pentru aceeasi clasa din USA , cum sant prezentati acesti ganditori ai secolului al XIX-lea : drept precursorii ai comunismului ? Se pare ca romanii , ca de altfel mai toate popoarele latine …” imbratisaza familiarul ” 😉 , asta ca sa-l citez pe domnul Tudor ! De altfel si-n Biblie scrie la un moment dat : ” Omul de unul singur …nu poate face nimic ” iar acelasi Marx adauga : ” Omul prin el insusi nu reprezinta nimic la nivelul unei societati , decat cel mult o entitate de munca oarecare ” . Gasesti acest citat in ” Capitalul ” sau daca doresti in …manualul de Economie Politica pentru clasa a XII -a a anului 1967…ca dupa ala am studiat si eu in anul 1980 cand a dat bunul DUmnezeu de am absolvit cu chiu cu vai ” seralul ” la liceul Gheorghe Sincai din Bucuresti .

 2. Nenenenenene !!!!!! Marx n-a spus NICIODATA ca ” nimeni nu poate face nimic fara STAT ” ! Te invit sa recitesti { fireste daca ai ” stomacul ” suficient de rezistent } „Capitalul ” si te vei convinge ca am dreptate . Multe ai poti reprosa lui Karl Marx insa in nici un caz debitarea unor asemenea gogomanii ! Apropo stiai ca Marx era adept al bisericii protestante ,el ce propovaduia comunismul dupa cum spui mereu mataluta ? Stiai ca in vasta-i biblioteca scrierile lui Luther ocupau un loc de cinste ? Nu-i rau pentru cel considerat drept ” parintele ” comunismului , nu ?

  • Principalele schimbari sociale pe care le prevede Manifestul Comunist (scris de Marx) sunt:

   1. Exproprierea proprietății funciare și întrebuințarea rentei funciare pentru acoperirea cheltuielilor de stat.
   2. Impozit cu puternic caracter progresiv.
   3. Desființarea dreptului de moștenire.
   4. Confiscarea proprietății tuturor emigranților și rebelilor.
   5. Centralizarea creditului în mîinile statului cu ajutorul unei bănci naționale cu capital de stat și cu monopol exclusiv.
   6. Centralizarea tuturor mijloacelor de transport în mîinile statului.
   7. Sporirea numărului fabricilor de stat, a uneltelor de producție, desțelenirea și ameliorarea pămînturilor după un plan general.
   8. Egală obligativitate a muncii pentru toți, organizarea de armate industriale, îndeosebi pentru agricultură.
   9. Îmbinarea muncii agricole cu cea industrială, măsuri avînd ca scop înlăturarea treptată a opoziției dintre sat și oraș.
   10. Învățămînt public gratuit pentru toți copiii. Interzicerea muncii în fabrici a copiilor, sub actuală ei formă. Îmbinarea educației cu producția materială etc., etc.

   http://ro.wikipedia.org/wiki/Manifestul_comunist

   Se pare ca i-a cam placut centralizarea puterii in mina statului….

   • Mai devreme sau mai tarziu { asa cum ai tastam si amicului Motanul Incaltat } TOT ceea ce ai tastat matale ceva mai sus ca fiind citate din ” Manifestul Comunist ” se vor intampla negresit , asta fireste daca omenirea nu doreste un nou razboi devastator . Atentie am tastat omenirea si nu Europa sau Asia sau …Australia . Voi americanii sunteti aparati in caz de razboi de acei doi ” generali ” , Atlantic si Pacific dar….la o chestie venita din interior { o aveti deja si se numeste Obama si Partidul Democrat } nu vad ce ” generali” va vor putea apara . Ti-am mai spus ca sint de acord cu argumentele dumitale atunci cand sustii ca America se indreapta cu pasi repezi spre socialism si-mi permit sa-ti reamintesc ca de la socialism la comuunism ….nu-i decat un pas !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s