Implicarea guvernului in educatie este SOCIALISM

Ce este socialismul?

DEX il defineste ca: SOCIALÍSM s. n. 1. Ansamblul doctrinelor social-politice care urmăresc reformarea societăților umane prin desființarea proprietății private asupra mijloacelor de producție și de schimb și punerea acestora sub controlul statului.

Dictionarul legal il defineste ca: un sistem economic în care bunurile și serviciile sint furnizate la nivel central printr-un sistem detinut de guvern. Nu există nici o competiție sau piata libera.

Deci pe scurt, socialismul poate fi definit ca “inginerie sociala mandatata de guvern”. Pentru cei de stinga, acesta implică în special controlul economic pină la și inclusiv proprietatea colectivă și operarea întreprinderilor comerciale. Inca de cind scolile publice au fost infiintate, diverse grupuri s-au folosit de acest sistem ca sa modeleze viitorii cetateni si astfel sa modeleze societatea in functie de propriile idealuri.

Prin impozitarea cetațenilor în avans, guvernul este în măsură sa susțina un monopol virtual in educație. Guvernul este cel care decide standardele in educatie. Guvernul este cel care decide manualele, forma de acreditare a profesorilor. Guvernul detine puterea finala de a decide cine primeste o diploma si cine nu. Guvernul decide si comanda la felul ideilor la care trebuie sa fie expusi copiii.

QED

Ca să aperi educația publică, trebuie mai întîi să demonstrezi că socialismul este superior capitalismului. Nu vei putea face asta. Fiecare afirmatie care o faci cu privire la unele detalii privind unele clase sau scoli va fi irelevantă, deoarece capitalismul poate face întotdeauna mai bine sau poate face același lucru la costuri mult mai mici. Întotdeauna.

Atunci cind guvernul detine monopolul in educatie, mijlocul prin care o persoana poate deveni independenta intelectual si financiar este distrus. Prin urmare, monopolul guvernului cu privire la formarea minților tinere este antitetic libertatii. Este socialism.

.

28 de gânduri despre „Implicarea guvernului in educatie este SOCIALISM

 1. Demonstreaza-mi dumneata faptul ca , capitalismul este cea mai superioara forma de organizare a speciei umane dar, rogu-te ….foloseste ideile dumitale si nu citate !!! Unde sunt totalmente de acord cu dumneata , este la chestia cu ” impozitarea cetatenilor in avans ” { evident ca nu sunt d e acord sa vina cineva care sa-mi ia din bani pentru….cine stie c e eveniment ce poate avea loc …dupa trecerea mea in nefiinta si asta ma scoate din minti !} , si aici ma refer strict la banii colectati de catre guverne de la cetatenii sai , care muncesc din greu { pentru a produce ceea ce Marx numea „plusvaloare ” } cate 30-40 de ani din viata lor si asa scurta ,pentru a fi folositi drept fond de pensii . Eu de exemplu ca proaspat pensionar { stai linistita ca inca nu mi-au sosit inca gologanii de pensie deci ….felicitarile si bairamul de rigoare trebuie sa mai astepte ! } , am senzatia ciudata ca statul , care mi-a bagat adanc mainile in buzunare timp d e aproape 40 de ani luandu-mi din gologani { si asta fara sa ma intrebe daca sunt sau nu de acord } ….a-mi face o mare favoare , a-si face o pomana cu mine …..PE BANII MEI !!!!! EI la chestia asta chiar achiesez cu toata inima !!!! Un NU HOTARAT IMPOZITARII IN AVANS !!!!

  • Capitalismul este forma cea mai buna unde omul este liber sa-si trăiască viața cum vrea. Din nou, aici vorbim despre scoli. Școlile private sint superioare celor publice. Produsele făcute in sectorul privat sint superioare celor făcute la comanda guvernului. Dar este ipocrizie ca cineva sa spună ca este împotriva socialismului dar își trimite copiii la școala. Sau accepta programe sociale.

   • Dumneata traiesti in capitalism . Poti spune cu mana pe inima ca esti libera sa-ti traiesti viata cum vrei ? lololololololo Ce zici urmez bine invatatura dumitale 😉 ? Cat despre ” produsele facute in sectorul privat ce sint superioare celor facute la comanda guvernului { vrei sa spui fireste in economia planificata de tip socialist }…..este de discutat mult pe tema asta . Si chiar nu inteleg , cum adica daca eu sunt impotriva socialismului { nu sunt dar …asa ca parexamplu 😉 } ….trebuie sa le refuz copiilor mei dreptul la invatatura ? Trebuie neaaparat sa-i tin la ….homescool deoarece ….altminteri ma considera cineva ipocrit ??? lololololo

   • Pai asta este problema, ca SUA este mai mult socialista decit capitalista. Din cauza asta ma pling eu, ca oamenii nu mai iubesc libertatea, ca imbratiseaza socialismul!

    Cine a spus ca daca sinteti impotriva socialismului trebuie sa le refuzati copiilor sa invete? Ce are una cu alta? Sau numai in socialism se invata, in libertate nu?? Socialismul nu este ca un bufet unde alegi ce-ti place. Nu poti spune vreau socialism in domeniul asta dar nu in domeniul celalalt. Cei care isi trimit copiii la scolile publice sint ipocriti daca se pling de socialism, pentru ca ei se pling de exact acelasi lucru de care profita in viata lor. Asa ca….

  • Dl Marian, e irelevant daca socialismul,capitalismul,comunismul etc etc sunat mai bune sau nu. absolut irelevant. in scoala, nu ar trebui sa se indoctrineze copiii sub nici o forma, in nici o directie. Daca e sa fie intr-adevar libertate, se invata toate partile unui subiect si copilul ala,cind va ajunge la virsta la care poate, va alege ,singur, dupa opinia lui. Dar vorba aceea, daca si cu parca,se plimbau in barca….

   • @ A,T. ba este foarte important si …relevant daca acele sisteme ce sint antagonice sant mai bune unul decat celelate ….pentru ca doar cunoscand despre c e este vorba poti discuta despre ele !!! 😦

   • pai tot acelasi lucru ziceti ca si mine atunci 😀 cunoscind despre ele, omul poate sa aleaga. Corect. Aia zic si eu. Dar ca sa aleaga de bunavoie si nefortat de nimeni,ca la cununie , trebuie sa fie invatat despre toate,nu numai despre unul,cu precadere. ca atunci aia se numeste indoctrinare. Sau nu?

 2. pt toti cei care spun ca scolile nu indoctrineaza, si ca toti astia care avem idei d-astea conspirationiste suntem dusi cu vaca la pascut, de ce nu se invata in mod egal toate lucrurile? adica daca este lectie despre socialism,sa fie si una la fel despre capitalism, etc ( si asa cu orice subiect) . NU este normal, ca o tara sa fie o Republica si copiii sa aibe o lectie de 7-8 pagini unde sa nu se pomeneasca nici o singura data acest lucru. Pur si simplu nu este normal. ( si asta am vazut cu ochii mei, de la „inside sources”)

   • frate este ceva fantastic….uneori imi vine sa-mi zmulg parul din cap, cind vad si aud asemenea lucruri. Nu stiu man…oi fi intr-adevar dusa cu vaca la pascut,pt ca NU mi se par normale lucrurile astea. Lumea ( in special tineretul de azi) e asa putoare, e greu sa pui mina sa cauti tu singur ,sa te convingi daca e sau nu e. toti acepta ce aud la tv sau la scoala si gata. pica para malaiata in gura lu’ natafleata si nu merge nici unul mai departe de acolo. E absolut ireal….

   • Pai aici intervine socialismul. Guvernul este cel care deține autoritatea in gindire. Nu ai voie sa gindesti de unul singur. Nu ai voie sa gindesti outside the box. Si dacă le spui asta, ai dreptate, spun ca ești dusă …..

  • @ A.T. iubita sora in Domnul dar cine spune ca scoala { si-n special cea de stat dar nu exclud nici pe cele private mai ales daca urmeaza cu sfintenie programa hotarata de catre ministerul raspunzator cu asta din statul respectiv } , nu indoctrineaza ? Eu niciatata , mai a les ca eu insumi sunt un adept al teoriei conspiratiei ?! 😦 Daca ar fi dupa mine …eu unul asi fi mai mult decat d e acord ca religia bunaoara sa fie predata d e preoti sau de specialisti in domeniu dar laici { or fi existand astfel d e specimene ? }, iar asta la cererea expresa a parintilor direct raspunzatori de educatia copilului lor !!!

   • in legatura cu indoctrinarea in scoli, nu m-am referit la dvs anume, ci in general. sunt multi care spun ca scoala publica nu indoctrineaza. foarte multi. era asa, o intrebare oarecum retorica, raspunsul meu.

  • @A.T Intrebare stimata sora in Domnul : pentru ce in lc sa va zmulgeti parul din cap nu parasiti imediat aceasta pseudodemocratie si sa va intreptati spre alte zari : Norvegia sau Suedia bunaoara ? Faptul ca sint regate va face pe dumneata si pe sotul dumitale circumspecte in alegerea uneia dintre ele ? Atunci ….Elvetia sau macar Louxemburg ce parere va fac deoarece una-i un fel de federatie iar cealalta un ducat ? Insa zic eu ca….poate ar fi mai potrivite pentru dumneavoastra o europeanca , in locul socialismului { asa da Christina d e inteles } propus de democratii lui Obama o monarhie oarecare cum ar fi cele enumerate mai sus . Sau chiar Belgia de unde tasteaza ” arakelian ” . Este si Bruxelles-ul aproape ….

   • eu nu vreau sa parasesc tara asta. imi place tara asta mult ( nu ceea ce vor sa faca uritii astia din ea, dar asta e partea a doua). Eu am spus ca imi vine sa-mi zmulg parul din cap ( ca expresie) cind vad putoarea oamenilor,care au devenit asa complacenti in viata de zi cu zi,incit ce aud aia cred, fara sa puna mina sa faca research sa vada pt ei insisi daca e sau nu e. la aia m-am referit.

   • Stiu ca va intelegeti bine dar nu uita ca ” arakelian ” tasteaza tocmai din Belgia unde-si duce traiul . Dupa umilele mele cunostiinte Belgia este inca …regat iar pe ” arakelian ” n-am auzit-o vreodata spunand cum ca….Regatul Belgian ar fi avnd tendinte spre socialism . Spre socialism nu spre ….social !

   • Cum sa nu? Nu ai citit ce a scris, ca a ales Belgia pentru ca ii place socialismul? In SUA nu era destul socialism pe cit i-ar fi plăcut, de aceea nu a vrut sa emigreze in America.

  • Christina Iubita sora in Domnul , pai cu exceptia Elvetiei toate acele tari au monarhii cu exceptia Louxemburgului ce-i …doar un ducat amarat ! Dracu a mai vazut o monarhie socialista 😉 …chiar si-n Europa ??? UK o fi si asta socialista sau o avea cumva tendinte de alunecare spre socialism ? Poate fi explcabil avand in vedere ca MSR Queen Elisabetha a II-a are varsta pe care o are si….probabil ca la acesti ani este atrasa mai mult ideile lui Marx decat ale lui Thecher ….. 😉

   • Socialismul este inginerie socială mandatata de guvern. Nu numai controlul asupra banilor sau a mijloacelor de producție înseamnă socialism, ci si controlul asupra ideilor. Spune-mi ce tara europeană nu controlează venitul oamenilor, precum si ideile lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s