America nu este o democratie

Ca sa intelegi forma de guvernamint a Americii ai nevoie de 3 documente: Declaratia de Independenta, Constitutia si Federalist Papers. De asemenea, pentru ca sensul cuvintelor se schimba cu timpul, este important ca sa avem un dictionar care explica sensul cuvintelor asa cum au fost ele intelese de autorii acestor documente si oamenii de atunci. American Dictionary of The English Language, Noah Webster (1828) este unul din cele mai potrivite.

1. Scopul Constitutiei este de a limita puterea guvernului civil:

… În Statele libere, Constituția este de o importanță capitală pentru statutul sau legile adoptate de legiuitori, limitind și tinind sub control puterea lor; în Statele Unite, legiuitorul este creat, iar competențele sale sint desemnate de Constituție. (Webster 1828)

2. Forma de guvernamint a Americii este federala: Constă într-un acord între părți, în special și în principal între state și națiuni, bazat pe alianța prin contract sau de comun acord, ca un guvern federal, cum ar fi cea a Statelor Unite. (Webster 1828)

3. Republica – O comunitate, un stat în care exercitarea puterii suverane este înaintată în reprezentanții aleși de popor. (Webster 1828) Această țară a fost stabilita ca o republică constituțională.

4. Democratie.

In Federalist NO 10, James Madison, al 4-lea presedinte al SUA si Tatal Constitutiei, a fost impotriva democratiei.

John Adams, al doilea presedinte, ne spune, „Amintiți-vă, democrația nu durează mult timp. Se iroseste, se epuizeaza, și se asasineaza pe sine insasi. Nu a existat niciodată o democrație care nu s-a sinucis.”

Benjamin Rush, un alt semnatar al Declarației de Independenta, a declarat, „O democrație este una dintre cele mai mari rele.”

De ce au spus asa ceva?

Sa vedem:

Democrația (în traducere literală „conducere de către popor”, din grecescul δημοκρατία – demokratia, de la demos, „popor” + kratos, „putere”) este un regim politic care se bazează pe voința poporului. aici

Ati inteles? Aici este problema!! Democratia inseamna un regim care se bazeaza pe vointa poporului!

Părinții fondatori ai Americii au instituit o formă de guvernare ghidata de principiile statului de drept, mai degrabă decit de dorințele alegătorilor aflati in majoritate. „Relele” vazute in democratie sint evidente atunci cind comparam baza de plecare atunci cind se vorbeste despre drepturi.

Într-o democrație, drepturile se obtin prin majoritate la vot, și fiecare drept – la detinerea armelor, la proprietate privată – este in functie de ce decide partidul care are majoritatea. În Republica constituțională, asa cum Fondatorii au destinat ca sa fie America, drepturile sint privite ca venind de la Dumnezeu, si din aceasta cauza, sint inatacabile de către guvern (indiferent de care partid este în majoritate). În Declarația de Independență aceste drepturi inatacabile au fost descrise drept „inalienabile” și au fost prezentate în mod clar ca drepturi de care guvernul nu are voie sa se atinga.

Exemplu foarte clar:

In Romania, oamenii, prin majoritatea de voturi si-au votat drepturile: dreptul la alocatie, dreptul la concediu de maternitate, dreptul la concediu de odihna, dreptul la educatie, dreptul la asistenta medicala, dreptul la ajutor de somaj, dreptul la un nivel de trai decent, etc. Democratia le permite ca sa-si voteze drepturile.

Constitutia SUA nu permite aceste lucruri. Constitutia SUA se aplica doar guvernului. Constitutia SUA limiteaza si restrictioneaza oficialii alesi. Singurele domenii în care guvernul federal poate acționa în mod legal sint cele enumerate în Constituția SUA. Nimeni nu isi poate vota drepturi, indiferent daca sint in majoritate de 51% sau de 100%.

De aceea America nu este o democratie!

Dovada ca sensul cuvintelor se schimba cu vremea se gaseste si in sensul frazei „general welfare” care se gaseste in Preambulul Constitutiei. Progresistii o traduc ca fiind „bunăstare, ajutor social”. Definitia din Dictionarul de atunci, Webster, 1828, o descrie ca fiind:

Exemption from any unusual evil or calamity; the enjoyment of peace and prosperity, or the ordinary blessings of society and civil government; applied to states.

.

8 gânduri despre „America nu este o democratie

 1. Cristina ….sarutari de maini !!! Respect !!! Probabil ca esti furioasa din cale afara daca te-ai hotarat sa dai explicatiile de mai sus . Acum am inteles si eu in sfarsit de ce esti tu basicata pe actiunile democratilor { si nu numai ale lor …ale tuturor politicienilor americani } si ale lui Obama in special . Intrebare : portretul lui Madison nu era pe bancnota de 5000 de $ prin anii ’40 ? 🙂

  • Nu sint furioasa, ma distreaza timpenia unora (http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2013/10/30/tolba-cu-timpenii-000071/)

   Ma deranjeaza nu numai actiunile democratilor, ci si ale unor republicani, care uzurpa Constitutia. Insa acest articol este o clarificare pentru acei care tot spun ca America este leaganul democratiei, ca in America democratia e la ea acasa si alte prostii de genul asta. Oamenii fac confuzie intre ce inseamna democratie si alegeri democratice. Parerea mea este ca oamenii sint lenesi in gindire si nu cerceteaza ce li se spune, ci inghit galusca indoctrinarii cu tot cu os.

 2. Parca nu ma simt bine daca nu-ti mai pun o intrebare draga Cristina 🙂 . Trebuie sa inteleg [mai ales dupa citirea cu mare atentie { asa cum o fac de obicei } a postarii dumitale ] , ca esti impotriva democratiei ?! 😦

   • Dar chiar asta inseamna in traducerea libera definitia termenului DEMOCRATIE : tirania cuiva …asupra altcuiva ! Si ca sa-ti raspund la intrebare ….eu DA ! Avand in vedere afinitatile ,ideile anarhiste pe care le am….fireste ca sunt fix pentru libertatea omului , libertatea totala a societatii si daca se poate singurul ce ar trebui sa troneze asupra oricarei societati in calitate de …simplu observator fireste trebuind sa fie , bunul Dumnezeu !

   • Cat despre acel Alin Cristea ….pai la cate nefacute fac fratii evanghelisti …una in plus sau in minus, chiar ca nu conteaza !

 3. Pingback: Problema clasei de mijloc | tudorvisanmiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s