Cind scoala publica esueaza…

.
Districtul scolar din Highland park, Michigan, a cheltuit aproape $20.000 pe cap de copil, pe an. Nu se stie ce s-a facut cu banii, cert este ca nu s-au folosit pentru a crea conditii optime pentru invatare. Scolile au fost infestate de soareci si sobolani, tavanul statea sa cada, grupurile sanitare erau intr-o stare deplorabila. In anii scolari 2009-2010 si 2010-2011 nici un copil de clasa a 8-a nu a trecut testele necesare de matematica si doar 14% din ei au trecut testele de engleza.

Cu datorii imense si cu rapoarte educationale proaste, scoala publica nu a reusit sa-si tina promisiunile facute parintilor. Districtul scolar a fost preluat de o firma privata care a trasformat districtul in scoli de tip charter. Parintii au facut demonstratii neffind de acord ca „guvernul” sa fie detronat din puterea care si-a asumat-o neconstitutional. Ei, ca si multi altii, au fost conditioanti sa creada ca daca statul nu ofera „educatie”, lumea ramine analfabeta. Profesorii cu vechime in invatamint au fost ofensati ca li s-a luat interviu in urma caruia a existat posibilitatea ca sa isi piarda locul de munca.

Dupa o renovare rapida, firma The Leona Group a permis copiilor sa inceapa un an scolar in cladiri curate si ingrijite. Testele standardizate arata o imbunatatire in educatia oferita, iar viitorul este promitator.

Aceasta este inca o dovada ca guvernul nu are interesul sa rezolve o problema, crede ca daca arunca cu banii in problema aceasta se rezolva de la sine. Din nou se vede ca principiile de piata libera ajuta omul de rind mai mult decit orice alt sistem.

.

Anunțuri

Un gând despre „Cind scoala publica esueaza…

  1. Un Craciun Binecuvintat …bucurii, pace si sanatate, si toata dragostea care s-a revarsat din cer cu acest prilej, sa fie prezenta in casa voastra si sa va insoteasca intotdeauna. Love you guys…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s