Lucruri care nu pot fi testate la examenul de bacalaureat

standarized test

.
persistenţă

curiozitate

entuziasm

curaj

creativitate

inventivitate

compasiune

incredere

motivatie

umor

empatie

smerenie

rezistență…

.

Reclame

13 gânduri despre „Lucruri care nu pot fi testate la examenul de bacalaureat

   • Da ai mare dreptate aici dar totusi consideri ca inteligenta unui om se reflecta in notele de la scoala , bac? Eu cred ca inteligenta nu are nimic de aface cu scoala si se poate observa foarte rapid un om inteligent chiar daca el nu are nici macar 10 clase

   • Notele de la scoala, de la bac reflecta capacitatea copilului/tinarului de a regurgita informatia predata, nicidecum inteligenta si cunostintele sale. Daca un copil sta la capul mamei sale bolnave inainte de bac, sau daca un copil isi ia ramas bun de la tatal care pleaca pe front….iar la bac e prea obosit/indurerat/ingrijorat, si nu ia nota de trecere, oare asta inseamna ca nu stie materia?

 1. Noul idol este statul omnipotent, statul global, care vrea să reglementeze totul. Educaţia, sau mai bine spus, instrucţia, este concepută, aşa cum bine spui, pentru a crea omul obedient, fără personalitate, omul nou, care trăieşte pentru satisfacerea instinctelor primare şi care nu are nici o nelinişte metafizică. România postdecembristă îmi dă un sentiment de deja vu, iar Uniunea Europeană, mi se pare o variantă soft a Uniunii Sovietice, dar, în acelaşi timp, mult mai perversă. În comunism, sau, mă rog,în aşa zisa societate comunistă sau socialistă pe care, spre nefericirea noastră, am trăit-o, individul era „educat” pentru a fi rob în marea întreprindere socialistă. Acum individul este educat pentru a fi rob în „măreţele” multinaţionale. Sunt interesante ideile pe care le susţii, însă nu îmi dau încă seama cât din ceea ce propui este utopie şi cât este antiutopie.
  îţi doresc numai bine! Mihai.

  • Cind nu a fost statul un idol? Europa nu a fost liberă niciodată, tot timpul a fost controlată de o elita. Am văzut unde duce „educatia” controlată de stat. De ce nu am încerca libertatea in educație?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s