5 oameni care conduc lumea din mormint

Daunele cauzate de acesti oameni nu sint discutabile. Ei au fost, si inca sint, responsabili pentru schimbari revolutionare in intreaga lume. Acesti oameni, chiar daca sint morti, duc mai departe propriul plan de schimbare; si fiecare dintre acesti oameni au modificat profund modul in care traim astazi. Sigur, familiile Rockefeller și Rothschild au fost, probabil, în spatele finanțării lor, dar acești oameni au fost în spatele ideilor.

.
darwin

.
Charles Darwin – Aproape toate dezbaterile privind Evolutia vs. Creatia isi au radacina in lucrarea sa, Originea Speciilor.Oricine a frecventat o institutie de invatamint a auzit de el. În lucrarea sa, Darwin a postulat că evoluția este în spatele originii omului, nu Dumnezeu. Pentru oamenii răi din acea perioada, această oportunitate de a rupe legatura între Dumnezeu și om nu putea fi trecuta cu vederea. În general, munca lui Darwin a deschis calea pentru Umanismul Secular și lumea nu a mai fost la fel de atunci.

.
marx

.
Karl Marx – Arhitectul comunismului modern. În cartea sa, Manifestul Comunist, Marx a pus în cuvinte ideea sa a statului socialist comunist. Dacă aveți orice îndoială că Karl Marx, inca influențeaza America de azi, a verifică această excelenta comparație. O mare parte a planului de a înlocui pe Dumnezeu cu statul a fost prezentat, în parte, in lucrarea lui Karl Marx.

.
3274654-sigmund-freud-portrait

.
Sigmund Freud – „Tatăl psihanalizei moderne” Influența și scrierile sale au atins viețile a milioane de oameni din întreaga lume. Un neurolog austriac, Freud a cîștigat faima în toată lumea cu tactica sa de pionierat de dialog între pacient și terapeut. Munca sa în ultimii ani a produs conceptele de Id, Ego și Superego. Valoarea și credibilitatea muncii lui Freud sint discutabile, dar nu există nici o îndoială că Freud a fost parțial responsabil pentru lipsa de responsabilitate personală, care este atît de răspîndită în timpurile moderne. Freud a crezut că cei care apartin unei religii sint slabi și a batjocorit pe Dumnezeu în diferite ocazii.

.
dewey

.
John Dewey – Oricine care a participat vreodata la o școală publică a simțit influența lui John Dewey. Punct. De ani de zile John Dewey a fost educatorul cel mai respectat din lume, iar ideile sale au fost luate ca „Evanghelie” de către contemporanii săi. Într-un cuvînt, Dewey a declarat că, daca tot avem copiii captivi, hai să facem mai mult decît să îi educam. Scoala sa le dezvolte abilitățile sociale, a recomandat el. Dewey a declarat odată că, „școlile au un rol – unul foarte important- acela de a produce schimbări sociale.” Programele implementate de Dewey si tagma lui, sînt în viață și astăzi. Dewey este în mare măsură responsabil pentru prostirea americanilor cu scopul de a deveni doar muncitori productivi. Dewey, ca și Freud, a crezut ca credința în Dumnezeu e doar o cîrjă.

.
keynes

.
John Maynard Keynes – cu dolarul american ca monedă mondială, un argument poate fi ca influența lui Keynes este simțita de fiecare persoană de pe glob. Munca lui este atît de populara și practicată pe scară largă ca o întreagă școală de gîndire economica este cunoscuta sub numele de „economie keynesiana”. Aproape fiecare membru al sectorului bancar, și, desigur, fiecare membru al Federal Reserve, poate pretinde ca Keynes este mentorul lor și ca a avut cea mai mare influență aspura lor. Vrei să știi cum economia keynesiană ne tratează aici, în America? Arunca o privire la ceasul indatoririlor . Bancherii susțin în continuare, chiar si azi, ca Keynes este un om mare și ca teoriile sale sînt bune. Desigur, ei spun asta pentru că ideile lui Keynes le-a umplut buzunarele lor cu banii noștri. Ideea de a cheltuieli in deficit, care va distruge America, a fost inventată de Keynes.

In mod colectiv, acesti oameni au adus daune ireparabile acestei lumi.

.

29 de gânduri despre „5 oameni care conduc lumea din mormint

 1. Buna postare! Printre cele mai bune postari ale tale!! 🙂

  Si nu are dreptate Keynes? Cam asa e… Prin continuarea procesului de inflatie Guvernul confisca in mod secret si neobservat avutia cetatenilor… Chiar ma gandeam ca Ponta nu numai ca face asta, dar a mai marit si introdus taxe si impozite noi, ceea ce Keynes nu a zis ca trebuie facut pe timp de criza… Ponta cica „lupta” cu deflatia…

  • Thanks 🙂

   Are dreptate Keynes, plus ca el este de acord cu acest lucru. El a crezut ca statul trebuie sa planifice economia unei tari si ca oamenii sint prea timpiti sa stie cum sa-si cheltuie banii. Si uite asa, prin ideile lui se ajunge la pierderea libertatii.

   PS. Ai vazut ce zice Marx despre democratie?

   • Nu, el nu a fost de acord cu acest lucru. El a aratat prin afirmatia asta ca prelungirea procesului inflationist si provocarea unor rate mari ale inflatiei reprezinta o cale prin care comunistii pot sa obtina Puterea si asa ceva s-a si intamplat, spre exemplu in Romania, imediat dupa cel de-al doilea razboi mondial. El a vazut in asta un pericol…

   • Cu doar o clasa in economie, se poate spune ca Keynes era cam confuz in cele economice. Pai inflatia poate manipulata de guvern doar daca acesta detine controlul. El a fost de acord ca economia sa fie planificata de o elita…Cum o dai si cum o invirti, Keynes nu a fost pentru libertatea omului, ci pentru ingradirea libertatii sale.

   • Guvernul are intotdeauna controlul macar asupra masei monetare. Ceea ce ii reproseaza neoliberalii, spre exemplu Ana Schwartz, este politica de control asupra preturilor (spre exemplu masuri de inghetare a preturilor) pentru combaterea inflatiei. Ea spunea, comentand solutia lui Milton Friedman, ca acesta a propus pentru combaterea inflatiei reducerea, diminuarea masei monetare, intrucat el vedea inflatia ca pe un fenomen monetar, cam in exclusivitate monetar…
    Insa ceea ce trebuie, cred eu, adaugat, este ca nu e necesar si nici nu se va ajunge la rate mari sau foarte mari ale inflatiei in SUA. De tot nu poate fi eliminata…

   • Ideea este ca ideologia keynesiana a adus distrugeri imense, mai mult ca sigur nerecuperabile. Din cauza lui, multi oameni si-au pierdut libertatea.

   • Pentru ca el a promovat o economie controlata de guvern, pentru ca multe guverne au imprumutat ideologia lui, acestea au taxat oamenii dincolo de a acoperi cheltuieleile legitime ale statului. Aceste guverne au facut legi care a distrus demnitatea oamenilor prin faptul ca oamenii au ajuns dependenti de guvern. Aceste guverne au furat ani din viata oamenilor care trebuiau sa lucreze pentru taxe impuse de ideologia lui Keynes. Ireparabil! Ani de zile din viata limitata a unui om sint pierduti si nu mai pot fi recuperati pentru ca guvernul fura banii respectivi ca sa-i redistribuie pentru a-si face jocurile politice.

   • Inghetarea preturilor nu cred ca se va aplica deoarece nu ai o inflatie galopanta sau o hiperinflatie… Deci nu trebuie sa se ajunga la astfel de fenomene pentru ca sa fie necesara o asemenea interventie din partea Guvernului. Nu cred ca se va ajunge la asa ceva in SUA… Lasa, ca stati destul de bine! 🙂

   • Da, inteleg… Atunci reformulez: nu sta rau! 🙂 Evident, inteleg lupta politica, e normal… Insa spune-mi un lucru: exista vreo sansa sa apara, sa zicem la viitoarele alegeri, un nou Ronald Reagan pe scena politica din SUA? Ce parere ai?

   • Din punctul tau de vedere, de acolo din Romania, da, poate nu sta rau. Insa exista destui in SUA care spun ca SUA sta foarte rau si se duce inspre mai rau. Ca vine Reagan sau nu. Societatea este atit de corupta moral, in mare parte din cauza celor 5 de mai sus, ca este aproape imposibil de schimbat.

   • Ca e „drumul spre socialism”? Comunimsul a avut in el insusi printre altele o contradictie majora si anume ca democratia nu poate coexista sub o forma dictatoriala. Ori e democratie, ori e dictatura. De aceea notiunea de „dictatura a proletariatului” e una echivoca. Pentru ca introduce dictatura in democratie, care ar fi a proletariatului adica a cuiva care nu e deloc bine definit… Dar daca vrei o tratare mai pe larg a chestiunii iti recomand sa citesti:
    http://motanulfilozof.blogspot.ro/2011/09/ideologia-comunista-pe-scurt-despre-o.html

   • Am citit mai demult faptul ca democratia este pasul catre socialism, ca democratie nu inseamna libertate, ci tirania majoritatii. Deci este o forma de tiranie. Nu am stiu ca Marx a vazut si el acelasi lucru.

   • Citeste, te rog, si ce-am scris pe blogspot… Inca de la inceputurile sale contradictiile din comunism au inceput sa se faca simtite… Pentru ca e o contradictie cel putin in termeni sa vorbesti despre democratie in dictatura sau dictatura in democratie…

   • Depinde de definitia folosita a termenilor. Daca folosim ca democratia = tirania majoritatii, nu mai pare chiar atit o contradictie, ci chiar adevarul.

   • Iti recomand sa citesti o carte, daca te intereseaza subiectul asta, este vorba de lucrarea marelui politolog britanic de origine romana, Ghita Ionescu, profesor la Universitatea din Manchester, intitulata „Investigarea comparativa a politicii comuniste” si a aparut la noi, in Romania, la Humanitas, Bucuresti, 1992. Deosebit de interesanta!! Iar una din contradictiile comunismului pe care le sesizeaza el este: „contradictia dintre o societate civila libera si un stat „fara opozitie””. El spune despre statul comunist ca: „in orice caz un asemenea stat anormal , nefiresc in structura sa, in orice caz nu ar fi putut dura”. Poate gasesti aceasta lucrare, foarte interesanta!

   • Atit cit a durat in Romania, China, Rusia, etc, a facut crime neimaginabile. Nu aceasta era ideea. Ideile celor 5 de mai sus au distrus lucruri care nu mai pot fi reparate.

   • Nu ma ajuta la absolut nimic cartea dinsului. Pentru mine este foarte usor sa accept sau sa resping idei si ideologii: incalca sau respecta drepturile omului? Sa studiez in amanuntime ceva ce incalca drepturile omului nu schimba faptul ca incalca drepturile omului. Nimic din ce zice dl. Ionescu nu imi va schimba parerea despre socialism/comunism/etc.

   • Eh, expune niște lucruri dar concluziile sint limitate. Comunismul, socialismul, marxismul, au mai multe nuanțe, au fost implementate diferit in locurile unde au fost implementate. Ideile care au stat in spatele acestor acțiuni sint periculoase, deci faptul ca unul defineste socialismul intr-un fel si altul in altfel nu are importantă majora, dacă ințelegem diferenta dintre libertate si tiranie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s