Identitatea noastra este in Cristos

Nu sintem o nota in catalog sau o statistica in dosarele Ministerului (ne)Educatiei. Katie a explicat perfect:

katie

.
Toti elevii isi pot aminti de acele zile in care au luat o nota proasta. Insa este o diferenta intre cum au ales sa reactioneze; daca ei au ales sa se lase definiti de notele proaste sau nu.

Sint crestina, ceea ce mă face la fel de imperfecta ca fiecare dintre voi. Dar ceea ce face minunat sa fi crestin este sa stiu ca identitatea mea nu se afla in notele de la scoala. Notele sint doar niste numere inregistrate on-line. Si in timp ce acestea sint o mare parte din viata mea acum, fata de ceea ce Dumnezeu a planificat pentru viata mea, acestea sint echivalente cu un bob de nisip. Identitatea mea este in Isus Cristos, nu in niste numere. Nu conteaza cite note bune sau rele primesc, pentru ca daca nu reusesc la cel mai mare test din viata mea, acela de a fi un copil al lui Dumnezeu, atunci viata mea ar fi lipsita de valoare.

Cind voi muri si voi fi in fata lui Dumnezeu, El ma va testa. Acest test va fi daca numele meu este scris in „Cartea vieții Mielului” (Apocalipsa 13:8). Cind ma intilnesc cu Dumnezeu nu vreau sa aud despre cum mi-am folosit viata pentru a primi note bune si nu pentru El. Vreau sa-L aud ca spune, „Bine rob bun și credincios.” (Matei 25:21)

In timp ce cred ca a fi in scoala acum este planul lui Dumnezeu, nu vreau sa fiu atit de prinsa de scoala si de activitatile de zi cu zi incit sa-mi pierd identitatea de credincios si de copil al Dumnezeului cel Adevarat. Avem doar o viata de trait, de ce sa n-o traim pentru El? Desi identitatea mea nu sta in niste numere, zilele noastre sint numarate si putine. De ce sa nu le traim la maxim si in modul planificat de Dumnezeu. Noi toti cadem, dar multi nu au pe nimeni care sa-i ajute sa se ridice. Cind esuez, Dumnezeu este întotdeauna acolo pentru a rezolva și a repara toate piesele distruse. Identitatea mea este doar în Cristos Isus.

.

30 de gânduri despre „Identitatea noastra este in Cristos

 1. La noi de ceva vreme incoace se pare ca se incearca aplicarea doctrinei Kennedy:
  „Nu ma intreba cum am facut primul milion de dolari! Dar odata ajuns sus, in varful piramidei, dau la cap (citeste: ma apuc sa reformez) sistemul care mi-a permis sa ma imbogatesc!” 😉

   • Tocmai asta e interesant: nu numai Cioran a fost confuz… Ce zici de Heidegger!!! Chiar mult mai spectaculos decat Cioran!! Observa cum mari intelectuali ai vremii au fost contaminati de „virusul radicalismului utopic”, cum spune Tismaneanu. Si la ce a condus acest radicalism utopic nu numai in Europa acelor ani, dar ce ravagii a facut in toata lumea!

   • Hegel a fost primul om care sa deschida usa catre „disperare”. De la el la Kierkegaard la existentialismul secular si religios. Existentialistii francezi, ca Sartre si Camus, existentialistii germani ca Heidegger si Jaspers (elvetian?), cei englezi ca Huxley au pus anumite idei in partea de „non-reason” intr-o incercare disperata ca sa gaseasca optimism si „the meaning of life”. Asta se intimpla cind omul se departeaza de Dumnezeu. Cad in depresie si incearca sa inventeze tot felul de prostii utopice.

    In viziunea lor, optimismul nu este rational, rationalitatea=pesimism. Omul nu are insemnatate, scop.

    Omul modern a renuntat la speranta si traieste in disperare, disperarea ca ce a sperat omul nu mai este posibil de atins. Disperarea care vine cind esti fara Dumnezeu.

   • El a venit cu idea, acceptata mai tirziu de Cortina de Fier, ca adevarul trebuie sa fie cautat in sinteza decit in antiteza. Adevarul a murit, nu mai exista absolut.

   • Dar Cortina de Fier parca exprima tocmai antiteza dintre cele doua blocuri politice si militare, nu sinteza? Sinteza, daca doresti, a aparut dupa antiteza, adica dupa disparitia Cortinei de Fier…

   • eh, nu despicam noi acum filozofia in patru. Am citit despre cei „8 oameni care au schimbat vestul”. Am vrut sa am idee despre schimbarea care a avut loc in filozofie, teologie, psihologie, sociologie, etc si cum oamenii au trecut de la a pleca de la premiza ca exista DUmnezeu si a ajunge la relativismul moral care exista astazi. Iar Einstein nu a ajutat deloc. Cel mai surprinsa a fost sa aflu despre Thomas Aquinas, care trece de mare om in crestinism. Existentalistii astia seculari cum e Cioran si predecesorii sai sint de studiat si de tras concluzia: „asa nu”. Restul nu ma impresioneaza.

   • Nu stiu cine e Tismaneanu si nici de ce este Cioran ridicat atit in slavi. Adica imi imaginez, dar nu rezoneaza cu mine 🙂 Alt om care a avut nevoie de mintuirea lui Dumnezeu si nu e clar daca a a primit-o.

   • Dar fii atenta ce vremuri au fost acelea:

    „Cred că o cheie pentru înţelegerea acestei pasiuni este oferită de un text scris de Paul Nizan în 1934 încă îi compară pe André Malraux şi Martin Heidegger. Să nu uităm, la acea dată, Malraux era o vedetă a stângii antifasciste şi pro-sovietice, iar Heidegger acceptase să devină rectorul Universităţii din Freiburg, numit de regimul nazist. Discursurile revoluţionare ale lui Malraux sunau tulburător de asemănător cu faimosul discurs rectoral al lui Heidegger. Heidegger exaltă “grandoarea istorică a nazismului”, Malraux pe aceea a bolşevismului. Nizan observă că în opera lui Malraux, că şi în aceea a lui Heidegger, şi aş spune şi în gândirea lui Cioran, era vorba de angoasă, de disperare, de refuzul masificării, de “iremediabila solitudine ce caracterizează condiţia umană”.”

    dupa cum arata Tismaneanu. Ce sa intelegem de aici…? Ca totalitarismul nu a oferit omului vreo alta alternativa in acea epoca: ori socialist/comunist, ori fascist/nazist… Din distrugerea democratiei au rezultat doar aceste doua alegeri. Tragismul sec. XX…

   • Asa cum am explicat mai sus, asta a fost pe roti dinainte de Heidegger sau Cioran sau mai stiu eu cine. Cind s-a deschis usa ca Dumnezeu nu exista, aici se ajunge: la disperare. Disperarea cauta utopia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s