Cum primesc notele elevii din America?

O mama a spus:

„Este o lume a Common Core. Astăzi, un licean mi-a explicat că la clasa lui de matematică fiecare întrebare are valoare două puncte. Dacă el da răspunsul corect și-l explică „corect”, el primeste doua puncte. Dacă el da raspunsul corect, dar il explica „incorect”, el primeste zero puncte. În cazul în care el raspunde greșit, dar il explică corect primeste un punct. Absurd. Pur și simplu absurd.”

Părinții care cred că pot sa le spuna copiilor sa „joace acest joc, sa profite de sistem” nu-si dau seama ca-i invata ceva … compromisul. Dacă vrei ceva cu adevarat se merita sa jertfesti adevărul pentru acel lucru. Cind spunem copiilor ca „da, tu trebuie sa stii care este raspunsul corect dar raspunde asa cum vrea profesoara”, ii invatam pe copii sa faca compromisuri de dragul notei sau a unei diplome. Dar care sint costurile pentru integritatea intelectuală a copilului? Nu este integritatea mai importanta decit o nota la matematica? Iar odată ce le spunem copiilor ca există anumite motive pentru care aceste compromisuri sint acceptabile le-am deschis ușa pentru a le permite să facă compromisuri oriunde cred ei ca este necesar. Scopul scuza mijloacele.

Și intr-o zi copilul tău, care acum are propriul loc de munca, poate dori o promovare, dar el trebuie sa faca ceea ce ii spune seful, chiar daca nu e corect. Un copil care a fost condiționat să facă compromisuri în lucrurile mici, va face compromisuri si in lucrurile mari.

Luca 16:10 Cine este credincios în cele mai mici lucruri este credincios şi în cele mari; şi cine este nedrept în cele mai mici lucruri este nedrept şi în cele mari.

Un profesor de la facultatea Hillsdale, Daniel Coupland, a spus:

„Atita timp cit studenților li se spune că la sfirșitul scolarizarii este un loc de muncă sau o carieră, ei vor fi pentru totdeauna slujitorii unui stapin …. Noi nu programam mașini. Noi educam copii. Noi nu sintem producători de funcționari sau fabricanti. Noi trebuie să formam mințile și inimile bărbaților și femeilor … pentru a fi ființe umane, pentru a onora ceea ce este bun și drept și pretuind ceea ce este frumos.”

Educatia nu se face prin pedepsirea copiilor care raspund corect, dar nu il explica conform dorintei profesorului, cel putin sa primeasca un punct. Dar ZERO? Chiar ca e absurd!

.

204 gânduri despre „Cum primesc notele elevii din America?

  • Da, din pacate familia asta nu ar fi votat cu democratii, deci nu avea nici un avantaj politic sa le dea azil politic. Restul 11 milioane de imigranti ilegali (majoritatea criminali) vor primi amnestie pentru ca majoritatea vor vota cu democratii. Si asta este mai important decit drepturile omului, nu?

  • Update:

   BREAKING NEWS!!! The Romeikes can stay!!!

   Today, a Supervisor with the Department of Homeland Security called a member of our legal team to inform us that the Romeike family has been granted „indefinite deferred status”. This means that the Romeikes can stay in the United States permanently (unless they are convicted of a crime, etc.)

   This is an incredible victory that can only be credited to our Almighty God.

   We also want to thank those of who spoke up on this issue–including that long ago White House petition. We believe that the public outcry made this possible while God delivered the victory.

   This is an amazing turnaround in 24 hours. Praise the Lord.

   Proverbs 21: 1 „The king’s heart is like a stream of water directed by the Lord, He guides it wherever He pleases.”
   ~~Michael Farris

   • Amen! We’ve been praying for the Lord of Lords to have mercy on the homeschoolers.

    Even if the election in Amerika is now a rigged selection dictated by the Bilderberg banksters, you still have the power of God involved 🙂

   • Acesta a fost un de de imigratie, nu de homeschooling. Intr-un fel e bine, dar v-om vedea ce se va intimpla de acum.

    Bancherii astia nu se inteleg si ei intre ei? Odata aleg un republican care isi iubeste tara, alta data un fascist care o uraste? CAre o fi dorinta lor?

   • It seems that until people are trapped in the left-right paradigm, the globalist banksters do not care because their Puppets are doing their will. So is the next big thing in 2016 would be Hltlery?

   • Pai daca bancherii astia au scop comun ar trebui sa se vada in alegerile lor, nu? Cum ai un scop comun si alegi 2 oameni total opusi? Nu stiu cine o sa fie in 2016, dar stiu ca daca oamenii nu se pocaiesc nu o sa fie bine.

   • Bancherii sustin amandoua marionetele – vezi donorii top.

    Eu cred ca Dumnezeu ne-a lasat alegerea personala, exact cum lasa si raul in lume, si marionetele sa stapaneasca lumea, etc

    Amin pentru pocainta, pentru ca El pare mai interesat de ceea ce se intampla in Imparatia Lui decat in lume.

   • Eu am raspuns la afirmatia cu Bilderberg. Daca ei sint cei care conduc lumea, trebuia sa iasa Romney la alegeri, pentru ca ei l-au sustinut pe Romney.

    Da, Dumnezeu ne-a lasat libertatea de a alege, dar poate sa impietreasca inimi atunci cind are un plan.

   • I would not rely just on an article made by someone outside of the group. Most info is misleading disinfo. Remember Bilderberg meetings are secret! Media does not have official access to it. Did you had a trusted insider?

    I know you liked Romney as leader. However I predicted in 2012 Obama will have the 2nd term http://relate4ever.com/movements-and-the-establishment

    Let us continue to pray and see true disciples of Christ influencing contemporary officials, as I laid the call into the 4th point at the University on Relate4ever Publishing site.

   • Nu, gresesti, nu l-am vrut pe Romney ca si lider, nu l-am vrut pe Obama presedinte. Si dupa cite se vede, nu exista lideri nici pentru alegerile care vin. Pina oamenii nu se intorc la DUmnezeu, El ne va lasa prada mintii noastre bolnave.

   • Da, dar daca e vorba de o demonstratie a unei teoreme? E vorba de liceu, de cunostinte de liceu. Poti sa stii o teorema, dar in matematica trebuie s-o demonstrezi. Si atunci, sigur, daca nu stii… nu iei cele doua puncte….

   • Nu, nu e vorba numai de liceu, ci începe de la clasa pregătitoare. Si nu, nu e vorba de teoreme, ca nimeni nu zice nimic daca ar fi teoreme. Unii părinți au întrebat o invatatoare despre exact aceasta operație: 3×4=? Invatatoarea a spus ca daca vin cu o explicație destul de buna cum au ajuns la 11, ea trebuie sa accepte ca răspunsul este corect. Apoi, se merge pe metoda invatata. Daca un copil învață sa inmulteasca intr-o forma, de ce sa il penalizeze ca nu a învățat aceea pe care a cerut-o guvernul??

    Uite, mai un pic fiica mea va fi inginera. Crezi ca vine cineva si o întreaba cum a inmultit 3 cu 4? Sau este important ca sa fie corect?

   • Dupa parerea mea, in cazul lui 3×4=12 elevul trebuie sa-si insuseasca operatia de inmultire, adica el trebuie sa stie ce inseamna 3×4. Si atunci trebuie sa explice ce inseamna. Sau nu inseamna nimic? Si e foarte simplu, spre exemplu poate explica astfel: adunam de patru ori cifra 3, deci 3+3+3+3=12. Sau de trei ori cifra patru, deci 4+4+4=12. Insa el trebuie sa inteleaga operatia de inmultire, nu s-o invete doar mecanic. Trebuie sa stie ce semnificatie are 3 inmultit cu 4. Deci invatatoarea are dreptate: elevul trebuie sa vina cu o explicatie destul de buna.

   • Nu ai înțeles. Nu vrea „o explicație”, ci dorește explicatia care o cere guvernul. Si sa fim seriosi, ce elev stie sa explice absolut toate operațiile matematice?? De multe ori doar aplici formula. Dar problema este ca:

    1. Nu exista doar o forma de rezolvare a problemei.

    2. Acela care „explica” cum vrea guvernul, chiar daca are răspunsul greșit ia un punct. De ce nu da si la cel care are răspunsul corect dar nu explica asa cum cere guvernul? De ce el primește zero?

   • Asta este o parte, sa dea explicație cum a ajuns la 11. Partea a doua este metoda. Ca daca ar explica ca 3+3+3+3=12, nu ar fi mare brinza. Ajung acasă in aprox o ora si o sa pun mai explicit.

   • Metoda care e expusa in manual se invata… Insa iti spun din practica un lucru: sunt manuale bune si manuale mai putin bune sau chiar proaste. Nu toate manualele sunt de aceeasi calitate. Nici chiar in comunism nu se intampla asa ceva. Deci pot fi si manuale proaste care nu explica cum ar trebui, sau poate chiar incomplet, sau poate la un nivel prea superior. Deci se poate intampla… Deci in ceea ce priveste metoda se poate discuta, desigur. Ar fi mai bine sa fie manuale alternative si nu unul singur pe tot statul sau pe toata tara… Cred ca trebuie stimulata diversitatea si nu uniformitatea.

   • Asa a fost, diversitate. Dar etatistilor nu le place. Si aceste standarde Common Core sint valabile pentru toată America. Nu au voie sa schimbe o virgula!

    Din nou revin la întrebarea, daca trebuie sa știi sa explici + răspuns corect ca sa primești doua puncte, de ce daca nu răspunzi corect primești un punct, dar daca nu știi sa explici nu primești?

   • Dar nu toți copiii sint la fel. Nu toți copiii înțeleg aceeași metoda. De ce nu lasa copilul sa explice conform metodei intelese de el.

    Întrebarea importantă este: de ce acela care a răspuns la jumate de cerinte nu primește un punct? De ce unul primește un punct, de ce altul primește zero?

   • @Cristina
    Nu te cred! 🙂 Ce vreau sa spun? E adevarat ca exista mai multe rezolvari la o problema sau pot exista mai multe demonstratii pentru o teorema. Aici nu e vorba sa explici cum vrea guvernul ci sa explici corect din punct de vedere matematic. Daca faci asta, indiferent de demonstratia pe care ai ales-o, este corect. Pentru ca e vorba de adevarul matematic, nu dupa cum ii place guvernului. Cred ca exagerezi, scuza-ma te rog…

   • Si un exemplu personal. Mi-am învățat fiica matematica cum am învățat eu. Romanii aduc la același numitor diferit decit americanii. Fiica mea a folosit regula de 3 simpla la anumite probleme. Chiar daca a ajuns la rezultatul corect, profesorul i-a tăiat din puncte si a spus ca nu a înțeles ce a făcut ea, ca nu arata corect! Asa ca nu sint mincinoasa!

   • Apoi, daca nu știi teorema nu ai cum sa ajungi la răspunsul corect. Doar faptul ca nu știi sa explici nu înseamnă ca nu știi sa înmulțești.

   • Asa e! Dar nu e in regula sa stii sa inmultesti dar sa nu stii semnificatia inmultirii! In cazul asta nici invatarea mecanica nu-ti ajuta la nimic. Or, profesorul asta doreste sa vada: daca elevul a inteles ce inseamna sa inmultesti trei cu patru, nu numai ca stie rezultatul

   • Copiii nu știu întodeauna pe moment Semnificația înmulțirii. Prima data inveti mecanic si mai tirziu începe sa aibă sens in capul tau. De exemplu eu știu sa rezolv integrale, dar nu știu sa explic cum. Asa cum am spus, se cere o anumită explicație si îți garantez ca patronii care ii vor angaja nu sint interesați ce metoda folosesc atita timp cit rezultatul e corect.

   • Ca nu stiu pe moment semnificatia inmultirii, de asta trebuie sa le explici si pe urma sa vezi daca au inteles. Matematica se bazeaza pe logica si demonstratie (logica, desigur). Chiar si in cazul integralelor sau, poate e mai clar, a derivatelor. Nu e in regula sa stii sa derivezi dar sa nu stii ce semnifica derivata unei functii. Inseamna ca nu stii… esentialul problemei. Pentru ca de baza e sa stii ce semnificatie are. E vorba de lucrurile de baza pe care un elev ar trebui sa si le insuseasca.

   • Întreaba un licean, filmează-l si postează-l pe blog. Vreau sa știu cum explica el/ea ce înseamnă derivatele si de ce faci ce faci.

    Am scris un post acum citeva săptămîni, „cum sa rezolvi o problema de matematica in 108 pași” da-i search si vezi o explicație.

   • Da. Acum trebuie sa explici conform Common Core. Doamne fereste sa gindeasca copilul altfel ca e penalizat!! Trebuie sa gindeasca in cutia impusă de guvern! Sa nu cumva sa iasă din linie! Ca instalator ajunge!

   • După ce ai vazut clipul de pe YouTube, explica-mi te rog cum a dovedit fata asta ca stie lectia folosind metoda respectiva, decit daca punea cele 3 numere unul sub altul si le aduna?? Răspunsul ei, chiar incorect, dar cu „explicatia” corecta primește un punct. Copilul care pune cele 3 numere unul sub altul si le aduna, chiar daca răspunsul e corect, pentru ca nu a „explicat corect” primește zero puncte.

    Îmi spui unde este explicatia logica?

   • Dar banuiesc ca i-ai intrebat si pe cei care promoveaza un astfel de stil. Ei ce spun?

    Nu stiu ce sa zic… Cred ca e exagerat… Adica ceva care se putea rezolva simplu sa-l complici in felul asta… Pentru ca se vede ca eleva stia ce inseamna adunarea, deci avea notiunea de adunare. Atunci de e trebuia complicata in felul acesta rezolvarea? De asta spun ca e exagerat!

   • Astea sint standardele impuse de guvern. Pe cine sa intrebi, pe Obama, pe Gates, pe ministrul educatiei??

    De ce crezi ca ei nu sint atit de interesati ca rezultatul sa fie corect pe cit sint interesati ca copiii sa gindeasca asa cum vrea guvernul?

   • In legatura cu scaderea „new way”. Deci avem de efectuat 32-12=… Putem lua si altfel, spre exemplu:
    12+2=14
    14+5=19
    19+1=20
    20+4=24
    24+3=27
    27+5=32
    Si acum daca luam 2+5+1+4+3+5=20
    🙂
    Deci putem gasi si alte numere, pe „coloana din mijloc”, care adunate sa dea 20. Chestiunea e ca la ultima adunare sa ne dea 32. Puteam sa iau si:
    12+19=31
    31+1=32
    Si deci 19+1=20 🙂 Era la fel de corect! 🙂

    Ii invata pe elevi sa rationeze!

   • Eu nu am spus ca e o metoda gresita. Am spus ca prima data inveti copiii simplu si ușor. Cind au înțeles asta, abia atunci ii complici cu alte metode. Apoi, lași la latitudinea lor care metoda vor sa o folosească, nu sa le dai zero pentru ca nu au rezolvat DOAR cu metoda impusă.

    Te intreb, de ce?? De ce vrea statul sa gindesti intr-un singur mod? De ce vrea statul sa rezolvi o problema intr-un mod complicat si care ia mai mult timp? Toate astea au un scop, nu e interesul lor sa învețe copiii, n-ai frica!

   • Da, bineinteles! In mod uzual o scadere nu se face in felul asta – „new way”…

    De ce vrea statul sa rezolvi asa o problema simpla…? Nu stiu… Dar matematica dezvolta gandirea logica si-ti ofera vaste posibilitati si nu numai „un singur mod” de a gandi.

   • Nu, daca nu ti se permite sa gindesti altfel decit ce este explicat in clasa nu ai cum sa ti se dezvolte gindirea logica.

    Apoi, gindeste-te, de ce comunistii nu au dat voie oamenilor ca sa circule liberi? Încearcă sa gindesti. E ușor răspunsul. Asta numai daca vrei sa accepti ca scopul implicării statului in educație nu are nici o legătura cu educatia.

    După cite se vede, ești penalizat daca gindesti altfel. Hmm, oare de ce? De ce cineva este penalizat daca gindeste altfel de cum ii este permis de guvern?

   • Adica tu vrei sa zici ca numai asa – „new way” – trebuie sa faci scaderea, altfel nu. Daca faci altfel, chiar daca e corect din punct de vedere matematic, se considera ca ai gresit. Asta vrei sa spui, nu?

    Daca e asa… nici eu nu inteleg de ce atata rigiditate.

   • Pai nu asa scrie in post? Ca daca si explici, si ai răspuns corect primești doua puncte. Daca ai rezultat corect dar nu ai făcut cu metoda lor ai zero puncte. Daca ai rezultat greșit dar ai folosit metoda lor primești un punct.

    De ce crezi ca e atita rigiditate? Care crezi ca ar putea fi un motiv?

   • Nu stiu… Nici eu nu inteleg… Adica de ce trebuie, spre exemplu, sa demonstrez Terorema lui Pitagora doar intr-un singur fel cand stiut este ca sunt mai multe demonstratii? Un profesor ar trebui sa fie multumit daca un elev vine si expune o alta demonstratie, cu conditia sa fie corecta din punct de vedere matematic. Numai si pentru faptul ca acel elev a cautat sa vada daca mai e o alta demonstratie si a cautat, profesorul ar trebui sa fie multumit. Inseamna ca e o preocupare la acel elev in acest sens.

   • Nu stiu… Insa democratia inseamna ca poti actiona impotriva unei asemenea stari nocive de lucruri. Ar trebui ca sa se implice cetatenii, parintii si sa „traga de maneca”, cum se spune, Guvernul. Asta inseamna democratie. Guvernul poate si gresi, dar asta nu inseamna ca societatea civila sa nu se implice! Dimpotriva, trebuie sa se implice si sa atraga atentia asupra acestor stari de lucruri…

   • Am fost la Lansing de citeva ori. Am fost in audiență la senator, la deputat. Nu numai eu, sute si mii de noi. Am făcut speech-uri, ne-am rugat de ei, le-am scris email-uri, si nu i-a durut nici in cot. Au fost plătiți sa voteze pentru asta. Deci? Intelegi ca reformele astea in educație nu au nici o legatura cu educatia?

   • Te rog. America nu a fost formată ca o democrație. Știi părerea mea a ce înseamnă democratia. Not good. Insa sintem intr-o tara post-constitutionala. O tara unde o elita face ce vrea pentru ca majoritatea este prea leneșă sa gindeasca si prea ignoranta. Dar asa cum ai spus tu, aripa asta radicala de Tea Party prea se impotriveste la multe.

   • @Cristina
    Ca eu iti spun ceva: pe majoritatea ii doare drept in… si nici macar acolo! De aceea daca un elev se preocupa, vrea sa cunoasca mai mult, eu cred ca e mare lucru…

   • Si eu cred asta, mai ales ca făcând școala acasă noi am fost preocupate exact cu acest lucru.

    Dar sint copii cărora li se cere in clasa intii sau a 2-a sa rezolve astfel de probleme cu astfel de metode. Multi vin acasă plingind. Deja s-au dat diagnostice de anexietate din cauza acestor standarde federale. Multi copii sint interesați, dar ce facem cind sint prea mici ca sa înțeleagă concepte sofisticate??

    Care ar putea fi cel mai plauzibil motiv pentru care guvernul face acest lucru? Daca tu vezi altceva decit indoctrinare, ingradirea gindirii, spune-mi si mie!

   • Eu asta iti spun: cetatenii trebuie sa reactioneze. Pentru ca e inadmisibil ca Guvernul sa abereze iar cetatenii sa spuna ca ce bine e! Nu se poate lasa Democratia si Libertatea doar pe seama Guvernului, adica Guvernul poate sa faca orice, cetatenii, in schimb, n-au nicio atitudine.

    Poate sa nu fie vorba de indoctrinare neaparat ci pur si simplu de greseli grosolane pe care Guvernul le face. Asta se poate intampla. Dar indiferent, indoctrinare sau greseli, lucrurile se pot remedia. Insa si cetatenii trebuie sa reactioneze, sa ceara explicatii, sa arate ca nu-i bine asa cum se procedeaza.

   • Fără democrație, thanks. Nu ai auzit? Oamenii au făcut totul posibil. Ce altceva ar mai putea face? Da-mi tu un sfat si eu il spun celor de aici.

   • Eu cred ca trebuie sa faca lobby, presiune pe astfel de probleme, pana se rezolva. Eventual sa apara si in presa astfel de probleme, in ziare de anvergura – The New York Times, Washington Post. Stiu ca nu-ti plac aceste cotidiane, dar ia sa apara o astfel de problema dezbatuta in, sa zicem, The New York Times, si rezultatul dezbaterii sa nu fie prea favorabil Guvernului…

    De asta am spus Democratie si Libertate, pentru ca in felul asta se exrcita Libertatea – prin Democratie. Altminteri ai sa ai alesi care, asa cum spui, sunt platiti pentru asta si nu e in regula.

   • Se face lobby. Dar lobby-ul făcut de Bill Gates are mai multi dolari decit niște mame care nu vor altceva decit copiii lor sa învețe. Acele ziare au scris despre asta. Televiziunile au transmis despre acest subiect.

    Nu ca o sa avem, ci deja avem aleși care s-au prostituat. Democratia e tirania majoritatii. Noi vrem libertate.

   • Atunci mergeti si vorbiti si cu Bill Gates! El poate nici nu stie ca nu e tocmai bine ce se face. El finanteaza si spune ca face opere de caritate. Insa tu crezi ca el stie toate aspectele astea de care vorbesti tu? Eu nu cred! El considera ca-si face datoria catre societate finantand diverse lucruri cu impact social insa gandeste-te ca nu le poate sti pe toate. El e doar finantatorul…

    Pai e mai bine sa fie „tirania” majoritatii decat TIRANIA minoritatii!! Ca tu vorbesti aici de tirania minoritatii, adica a acelora cu foarte multi bani. Care cred ca dau bani pentru cauze nobile, dar habar nu au ca se fac si lucruri proaste cu banii lor. Ei cred contrariu si poate ca sunt de buna-credinta…

   • Ești naiv. Si-a ales prietenii lui cei mai buni si i-a plătit ca sa facă aceste standarde, sa fie votate si implementate. Am pus n-spe clipuri cu el si acolitii lui tinind discursuri cum sa se implementeze cit mai repede!! Cauta mai jos si convinge-te singur!

   • Daca e o chestiune politica ar trebui ca celalalt partid mare, GOP, sa ia atitudine!

    Dar eu nu cred ca Bill Gates stie… El crede ca e bine ce face. El are foarte multi bani, finanteaza diverse proiecte, cauta sa ajute. Insa e posibil sa nu fie informat cum trebuie chiar de prietenii sai cei mai buni.

   • E frustrant sa spui ca nu stie cind sint mii de dovezi ca stie, ca el si prietenii lui au venit cu ideea. Înainte sa afirmi ca nu stie, cauta dovezi si abia atunci afirma asta.

    GOP e in minoritate. The establishment nu-i pasa. Tot la aripa aia radicala este ceva speranța. Dar se pare ca-s cam injurati de toți.

   • Cei care au foarte multi bani nu stiu toate detaliile sau cred ca fac bine. Dar sa presupunem ca ar sti, ar trebui sa spuna deschis ce au in vedere…

    Acum GOP e in minoritate. Lucrurile se pot schimba…

   • Au spus foarte clar ce au in vedere. Dar numai cine are de urechi de auzit, aude.

    Exemplu clar: biserica unde merg eu are peste 200 membri. Citi au fost in audiență la congressmen? 0. Doua persoane au făcut conferință telefonică, sa suni sa te informezi, ce sa faci, etc. Cine a sunat? Zero. Cine a fost la Lansing cind s-a votat? Nimeni. Indiferenta ma omoară!!

    Si ce-i daca GOP e in minoritate? Nu e nici o diferenta in privința asta. Michigan are guvernator REPUBLICAN, senat REPUBLICAN, house REPUBLICAN. Si s-a aprobat si Common Core si obamacare.

   • Exact asta spun: care e pozitia GOP in privinta Educatiei, Invatamantului? Ca daca nu are nicio pozitie atunci ceateanul ce sa mai zica. Tea Party e un grup small fata de GOP…

   • Exact. Poziția GOP e zero. Ce sa zică Cetateanul??? Pai cetateanul stie sa vorbească numai daca le spune partidul??? Ei nu-s in stare sa se informeze?

    Da, din păcate, Tea Party inca nu e destul de puternic. De aia se întîmplă ce se întîmplă.

   • Pai, Cristina, dar e normal! E normal: doar cetateanul voteaza partidul respectiv, nu?

    Tea Party ar trebui sa discute in interiorul GOP cu privire la aceste aspecte. Daca pe Republicani nu-i intereseaza… cineva ar trebui sa ridice problema.

   • Pai una e sa votezi cu un partid si alta e sa gindesti independent de partidul care l-ai ales. Eu am votat cu republicanii. Si? Asta înseamnă sa nu am nici o opinie pentru ca ei nu au una???

    GOP nu este interesat sa discute cu tea party, este interesat sa-l distrugă. Au apelat la IRS pentru ajutor. Le strica jocul. Trebuie distrusi.

   • Sau, in cazul in care Democratia slabeste, ai sa ai alesi care sa doreasca sa fie dictatori – apropo de steagul acela al US pe care era imprimat chipul lui Obama (tin minteai ca ai scris despre lucrul asta). De aceea cetatenii ar trebui sa fie mai implicati, presa de asemenea!

   • Ah, presa este in pat cu administrația. Vreau democratia sa slăbească. Vreau libertatea sa crească. In ultimii 5 ani, americanii au pierdut din drepturi, nu au cistigat nici unul. Obama este foarte aproape de a deveni dictator.

   • Pentru ca platforma partidului democrat s-a schimbat de mult in platforma partidului etatist. Termenii s-au schimbat. Asa cum i-a schimbat Europa, mai nou democrație = libertate. Dar nu e asa.

   • Sa stii ca pe vremea comunismului au existat si manuale foarte bune de matematica! Bine, asta nu inseamna ca nu era loc de mai bine. Eu cred ca acum, cu manualele alternative, e chiar mai bine! Ai o mult mai larga posibilitate si libertate de a alege, desigur.

   • Da, matematica. Si probabil chimie. Dar atit. Restul a fost propaganda.

    Si sa nu crezi ca numai la matematica sint aceste standarde stupide. Ai vazut ca sint si la engleză, la economie, au intrat peste tot. Ca riia.

   • Nu, sa stii ca erau manuale bune si la Literatura. Chestiunea de propaganda, care reprezenta propaganda, se vedea imediat si era intr-un fel pusa in evidenta ca sa-ti dai seama ca aia e propaganda. Gandeste-te ca nu aveai voie sa circuli liber dar in schimb aici s-au tiparit aproape toti, sa nu zic toti, clasicii literaturii universale. Inclusiv din SUA, din Europa Occidentala nici nu mai vorbesc…

   • Eh, eu nu am vazut asa ceva. Nu mi-am dat seama de nici o propaganda. Eu știu ce școala am făcut si ce școala fac fetele mele. Asa mi-am dat seama de propaganda. Cred ca prin literatura s-a făcut cel mai multă propaganda.

   • La noi nu a fost un comunism gen Coreea de Nord. Dupa perioada de inceput – mijlocul anilor ’40 – anii ’50 – lucrurile au inceput sa se relaxeze. Dupa care a esuat.

   • Erau edituri, spre exemplu Biblioteca pentru Toti, unde erau tiparite lucrari de la Oratorii Greci la cei mai mari si moderni romancieri. Cred ca e inutil si nu e la obiectul postarii sa dau exemple in acest mic comentariu. Insa se pot da foarte multe exemple de carti tiparite in acea perioada, ieftine, la indemana oricui…

    Sincer, pe mine ma mira cand citesc la tine pe blog despre astfel de probleme in America… Sau despre ce „viziune socialista” au Obama si Democratii: e ceva care mie mi se pare foarte ciudat! 😆

   • Acele cărți s-au tipărit pe vremea părinților mei. Si ei au avut multe numere. Dar ma refer ca in școala nu se studia asa ceva. Ca sa intelegi Oratorii greci trebuie sa ti-i explice cineva.

    Si mie mi se pare foarte ciudat cind știu ce gindire a fost in tara asta si in ce hal a ajuns. Si nu pot sa scriu tot ce se întîmplă, as scrie articole la fiecare 10 minute.

   • Ei, sigur ca era indoctrinare, iti dai seama… Doar vorbim de comunism, cultul personalitatii etc… Insa erau manuale bune (nu toate, as zice eu).

    Insa in USA care e ideea de baza a indoctrinarii? Sa-l faca pe om depedent de stat, de ajutoare sociale? Care e ideea de baza, fundamentala a acestei indoctrinari?

   • Uite ce a facut comunismul. Sa luam un om mare cum a fost acad. Victor Slavescu . Uite-te ce distinctii a avut! Si ce au facut comunistii:

    „Șeful organizației PNL din județul Galați, deputat în cinci legislaturi, senator.

    Ca urmare a activtății politice, a fost întemnițat la Închisoarea Sighet (06.1950 – 07.1955).”

    😦

   • Asta este partea care se vede. Mie îmi este sila de cum au lucrat la creierul oamenilor. S-a promovat morala ateista. Se vede si azi, la un sfert de secol. Daca nu ne da statul, daca nu ne face statul, ramine nefacut. Oamenii nu știu sa fie independenti. Au fost inundații, au chemat militarii sa scoată din case, iar ai căror era casa? Stăteau si se uitau la ei. Au fost tineri de aici din biserica care au mers in ro in misiune, au trebuit sa mature in fata caselor oamenilor, pe cit de mizerie era. Si oamenii ce făceau? Rideau de ei ca au venit americanii sa le mature trotuarele! Nici măcar nu a-au simțit sa pună si ei mina pe o matura!! Si sa nu încep, ca nu mai termin!!

   • Intrebare de un trillion de dolari. 🙂

    Pai individualii gindesc singuri, nu au nevoie de guvern. Poporul trebuie sa devina „common”, toti sa gindeasca la fel, exact ca in problemele din manuale. 😉

    Invatamint centralizat? Pai nu se vede? Obama a crescut cu marxisti/comunisti declarati, a cautat sa mearga la clasele profesorilor marxisti. Tot ce face in SUA este marxism/fascism/etatism. Orice, numai libertate nu. Se vede acest lucru in toate discursurile lui. Uraste libertatea din SUA, uraste capitalismul si piata libera, uraste valorile pe care a fost fondata America. Si tot Tea Party este radicala 😉

   • Apropo de articolul din Washington Post pe care l-ai pus in comentariu…
    Deci profesorii sa fie evaluati in functie de cati studenti au cazut sau nu la aceste teste standardizate. Dar inteleg ca este un dezastru: per ansamblu doar 35-40% dintre elevi trec aceste teste. In New York doar 30% au luat testele… Si atunci ce se intampla cu profesorii? Ca am inteles ca sunt dati afara…??
    Joel Klein and Condoleeza Rice – standardele Common Core sunt necesare pentru a proteja securitatea nationala (???!!!). Inteleg ca ideea este sa creeze o piata nationala „for book publishers, technology companies, testing corporations, and other vendors”… Apoi aroganta autoritatilor:

    „When New York state education officials held public hearings, parents showed up en masse to complain about the Common Core testing. Secretary Duncan dismissed them as “white suburban moms” who were disappointed to learn that their child was not as brilliant as they thought and their public school was not as good as they thought.

    „white suburban moms”… asta e rasism, nu?
    Cei care sunt bogati, mai arata articolul, isi permit sa plateasca sume fabuloase date meditatorilor pentru ca odraslele lor sa nu pice la teste. Dar cei saraci? Daca e asa atunci e o minciuna care mimeaza „egalitatea”, dar este de fapt in favoarea celor bogati, probabil de la upper middle class in sus. Gandeste-te ca un profesor nu are interesul sa fie dat afara. Cu toate acestea uite ce rezultate slabe la teste? Deci pui niste teste foarte grele ca sa le treaca putini. Atunci ideea e ca marea majoritate sa fie mai proasta decat e in prezent.

   • Ai spus multe in acest comentariu 🙂 da, profesorii trebuie sa învețe copiii ca sa treacă testele, pentru ca altfel isi pierd job-ul. Cei care stau in meseria asta nu-i interesează daca copilul înțelege, daca stie. Cel mai important este sa treacă testele. Se dau 3-4 pre-teste înainte de ziua testării. Îți închipui presiunea care este asupra copiilor??

    Asa cum ai scris, aroganta autorităților este de neimaginat!! Părinții sint arestați daca se ridica in astfel de ședințe!!

    Te intreb, e normal asta? Nu îți da de gindit ca altceva e dedesubt? Ca Common Core nu are legatura cu educatia?

   • Articolul din Washington Post, citat de tine in comentariu, spune, printre altele, asa:

    „Some states—like Kentucky–adopted the Common Core standards sight unseen. Some—like Texas—refused to adopt them sight unseen. Some—like Massachusetts—adopted them even though their own standards were demonstrably better and had been proven over time.”

    Sa adopti ceva fara sa stii despre ce e vorba, cum a facut Kentucky? Atitudinea statului Texas mi se pare mai logica, mai rezonabila in sensul de rationala. Insa altceva e grav, daca asa stau intr-adevar lucrurile… Ceea ce spune despre Massachusetts – adica ai standarde verificate in practica, demonstrabil mai bune, in schimb adopti niste standarde mai proaste, dandu-le pe cele bune la o parte(???!!). Asta nu mai e rational. Cel putin asa imi pare mie… Adica dau ceva bun la o parte, in schimb adopt ceva mai prost… Lucrul e contradictoriu. Inseamna ca se doreste o uniformizare a educatiei, dar sa se mentina la un nivel calitativ scazut. Daca profesorul nu are nicio marja de actiune, nu poate sa faca nimic, fiind amenintat cu pierderea slujbei, decat doar aplicarea unor standarde proaste, este limpede ca efectul asupra clasei nu poate fi decat unul negativ. Insa trebuie sa-l intelegi si pe profesor – el e amenintat cu pierderea slujbei daca nu aplica Common Core! In conditiile acestea el nu poate sa faca prea multe.

   • Da, Michigan a făcut la fel. Pentru bani. Obama a promis bani statelor si cine a vrut sa se prostitueze, a luat banii. De ce i-ar interesa pe guvernatori ce se întîmplă după ce pleacă ei?

    Doamna care a contribuit la standardele statului Massachusetts a verificat standardele Common Core si au spus ca sint foarte foarte proaste. Dar banii sint mai importanți, ceea ce dovedește din nou ca reforma educationala nu are nimic cu educatia.

    Nu, nu-i înțeleg pe profesori. Daca le pasa de copii nu ar accepta asa ceva si si-ar da demisia. Ce o sa facă statul fără profesori??

   • Insa problema este alta: guvernul nu are voie sa stabilească standarde educationale. Constitutia si 3 legi spun specific acest lucru. Standardele pot fi cele mai bune din lume, sint neconstituționale.

   • Da, dar din cate am inteles, nu e obligatoriu decat daca statul respectiv (si am inteles ca nu toate statele au adoptat Common Core) doreste sa participe la acest program federal pentru ca se aloca $5 miliarde, asa am inteles…

   • Cind ești amenințat de federal îți trebuie multă tărie de caracter ca sa te opui, mai ales ca sint dolari la mijloc si poate statele respective sint cu probleme financiare.

   • Nu știu care, vreo 3 sau 4, dar nu o sa aibă manuale nealiniate standardelor noi, deci chiar daca nu au adoptat oficial, copiii vor învața după aceleași manuale.

   • Si daca cineva doreste sa faca un manual nou, nealiniat, intr-un stat care nu a adoptat Common Core, si daca ar fi cineva cu multi bani care sa-i sustina publicarea acelui manual, tot nu se gaseste vreun publisher sa-i publice manualul…?

   • S-ar găsi, dar cine face? Pentru ca parintii nu vor accepta ca copiii lor sa nu poată sa intre la vreo facultate din afara statului lor. Iar daca Facultățile din statul lor primesc bani de la federal, vor fi obligate sa primească numai elevi cu testele Common Core la zi. De aia trebuie ca aceasta lege sa fie anulată.

   • Da, dar riscul poate fi destul de mare… S-ar putea ca, in urma acestei programe federale, Common Core, si in urma testelor aferente, sa iasa o generatie foarte slab pregatita. Daca se intampla asa? Articolul din Washington Post, citat de tine, spune:

    „All of this excitement was generated despite the fact that no one knows whether the Common Core will fulfill any of these promises. It will take 12 years whether we know what its effects are.”

    Daca efectele vor fi negative? Lucrul asta ar putea afecta grav economia US…Cine va raspunde in caz de esec?

   • După atita discuții tot nu te-ai convins ca asta se urmărește?? Pai normal ca generatiile viitoare vor fi mai slab pregătite si mai dependente de guvern. Asta este scopul Common Core si obamacare. Numai orb sa fi si sa nu vezi!!

   • America pierde. Elita care vrea control cistiga. Ce cistiga România ca educatia e centralizată si deciziile se afla in mina unor indivizi care azi vin, mîine pleacă?

   • Can you spell „drama queen”?? Serios? Fata merge la scoala ca sa invete, nu ca sa i se zimbeasca. Asa catalogam profesorii buni/rai? Profesorii pe care i-am angajat sa ma ajute au fost alesi pe baza stapinirii materiei, nu daca sint „sensibili” sau „zimbareti”. Prezenta profesoarei a devenit epuizanta? S-a intrebat eleva daca poate si prezenta ei la ore a fost epuizanta fata de profesoara? Ca profesor, sa te pregatesti, sa corectezi lucrari, si sa vi la clasa si elevii sa se tina numai de glume, sau nu fie interesati de materie? Te duci la scoala ca sa analizezi oameni sau ca sa inveti materiile necesare?

    Toata lumea se leaga de copiii educati acasa ca poate nu fac fata „in lume” dupa ce absolva liceul. Fata asta cum e? Ce o sa faca daca are un boss care nu zimbeste si care nu e sensibil? Profesorul sa lase materia deoparte si sa se apuce sa cunoasca elevii? Pai este platit ca sa ii intrebe lucruri personale sau ca sa predea materia? Cred ca fata asta confunda jobul profesoarei cu jobul mamei ei.

   • Apoi, testele nu sint neaparat grele, dar ce întreaba ei sa faci este confuz, fără sens, fără logica. Oricit de bogat ar fi cineva nu conteaza, pentru ca testele nu au scopul ca verifice cunostintele, remember?

   • Dupa parerea mea, modul clasic de expunere a unui subiect este cel mai bun, cel mai nimerit pentru a-l face pe un elev sa inteleaga subiectul. Spre exemplu, felul in care se face o scadere, cu numerele puse unele sub altele, sau o inmultire, cum s-a invatat pana acum din generatie in generatie, asa cum stim cu totii, reprezinta cel mai bun mod de a-l face pe elev sa inteleaga si sa invete sa efectueze o scadere sau o inmultire.
    Eu nu spun ca felul in care e prezentata scaderea – „new way” – nu e interesant. Dar e, oare, cel mai nimerit mod de a-l face pe un elev sa inteleaga si sa invete sa efectueze o scedere a doua numere? Intrebarea este, desigur, deschisa, dar eu nu cred… Pentru ca in exemplul acesta – „new way” – scaderea e prezentata ca o adunare si elevul, nu mai vorbesc la acea varsta, ar putea face confuzii grave intre adunare si scedere. Deci nu e clar. Deci modul clasic de expunere e mult mai clar!

   • Aha! Si ce vrea sa spuna…? Inteleg ca se coloreaza fiecare cub. Dar pe urma nu mi-e clar: „draw the cubes you colored in the number bond…” si pe urma „show the hidden partners…” , adica?

   • Tu vezi vreun „cube stick”??? Ca eu nu vad asa ceva desenat. Si ce înseamnă „show the hidden partners on your fingers”?? Pai daca noi nu știm, ca sintem Adulți, cum ai vrea sa stie un copil de 5 ani?

   • De ce nu mergeti pana la Guvernatorul statului sa-i aratati chestia asta? Daca unii din cei implicati in acest Common Core isi bat joc si iau o gramada de bani degeaba pentru „munca” (cu ghilimelele de rigoare, desigur) depusa? Nu se poate intampla asa ceva?

   • Ok, alea nu sint cuburi, sint patrate. Doi, n-am ce sa-ti explic pentru ca nimeni nu înțelege ce se cere. Exact asta e problema, nici adultii nu înțeleg, dar aștepti un copil de 5 ani sa înțeleagă?

   • Nu-i vorba de propaganda! E vorba ca celalalt mare partid nu are o viziune mai buna – chiar tu ai zis – nu o promoveaza, daca o are, nu vorbeste, daca o are, despre asa ceva. Atunci si cetatenii ar fi interesati. Ca si cetateanul care a votat cu Democratii, se uita si la Republicani. Iar daca GOP pastreaza tacerea… el ce sa mai zica. De aceea ar trebui sa vina o reactie si de la GOP, sa-si expuna parerea. Nu e bine asa si sa spuna cum vede lucrurile. Altminteri vorbesc numai Democratii… Cetateanul ce sa zica, ce concluzie sa traga?

   • Sistemul public de invatamint este controlat de democrați. GOP nu are absolut nici un cuvint. Ba da, e vorba de propaganda.

    Romanii știi ce spun? Si ei au mers la școlile comuniste si au ieșit ok. Rolul guvernului e sa ofere educație si lor nu le pasa.

   • Pai, tocmai asta spun: de ce GOP nu isi expune viziunea sa? Poate, bineinteles, sa critice actuala stare de lucruri, desigur! Dar trebuie sa-ti expui viziunea si sa critici ce e de criticat.

   • Apoi, multi oameni nici nu sint interesați de ce se întîmplă. Unii, exact asa cum am scris in articol, fac compromisuri. Ei vor copiii lor sa intre la o facultate prestigioasa, indiferent de metode.

    Ai vreun sfat pentru ce trebuiefacut?

   • Eu cred ca ar trebui sa fie interesati… Fac compromisuri? Adica? Da… dar daca acestea sunt metodele si sunt extinse la nivel federal atunci nu prea ai ce sa mai faci… Dar o atitudine poti avea! Si lucrul asta e important!

   • Pai si eu cred ca ar trebui sa fie interesați, insa ce sa fac daca nu asculta de mine?

    Am o atitudine. Si ramin cu atitudinea, pentru ca generația viitoare nici la McDonald’s nu o sa fie in stare sa lucreze.

   • Common Core s-a acceptat in 2010. Azi sintem in 2014, deci timp de 4 ani se tot gindesc fără sa facă nimic? Cind vor sa facă ceva, cind e prea tirziu??

   • Stii care e treaba cu acest „nou fel de multiplicare”? E chiar interesant! 🙂 Poti sa te joci si asa facand o inmultire. Asta e o chestie interesanta, mi-a placut! 🙂

   • Da, sa o faci de fun e una, sa fi obligat sa o folosesti e alta. Deci fata din clip a meritat un punct, chiar daca rezultatul e gresit, dar daca faci metoda obisnuita, cu rezultat corect, primesti zero puncte? Unde e logica?

   • Era atat de complicat modul de rezolvare incat nu e de mirare ca a gresit.

    Chestia cu scaderea – „new way” – nu mi-a placut… Desi e o treaba interesanta, recunosc.

    Noul mod de multiplicare mi-a placut!! Imi face impresia ca daca incepi sa te joci asa, facand inmultiri in felul asta, ai putea sa faci inmultiri complicate in gand si sa dai rapid rezultatul…

   • Exact asta spun! Fiecare copil este diferit! Ce merge la unul, nu merge la altul. De ce nu lasi copilul sa rezolve cum intelege el, de ce trebuie sa-l fortezi ca sa faca doar un anumit fel? De ce vrea guvernul ca copiii sa gindeasca DOAR asa cum li se spune?

   • Uite aici alta pagina de matematica. Este pentru clasa pregatitoare, deci pentru copiii de 5-6 ani. Trebuie sa ne amintim ca la virsta asta, copiii abia invata literele si sa citeasca. Cum crezi ca ei inteleg ce scrie aici, cum stiu sa rezolve problemele, care nici macar nu sint scrise corect?

    stupid

 1. Ma bag si eu in ”seama”, sper ca …nu ca musca in lapte…
  Daca m-ar intreba cineva in „public” ce parere am despre posibilitaea ca parintii sa-si asume RESPONSABILITATEA educatiei propriului copil…din respect pentru cei multi…as raspunde ca nu acord nici 10% incredere acestei posibilitati, cu toate ca acest fapt se petrece in proportie de 100% in ceea ce privesc cei 7 ani de acasa…ESENTIALI.
  Daca sunt intrebat intr-un cadru privat, intre prieteni…n-as acorda nici 1% incredere…
  Bineanteles, educatia institutionalizata este o contradictie in termeni.
  Pe mine ma ingrozeste ce „parinti” sau potentiali parinti vad in jurul meu.
  Cercul vicios este inchis de faptul ca PARINTII sunt depozitarii unei educatii OTRAVITE.
  Cum sa-si educe propriul copil…cand ei insisi sunt pe…miriste?
  Vorba lui nenea Iancu…”din aceasta dilema, nu putem iesi” (inca…sper).

 2. nu mă pot abține 🙂 – referitor la metoda new way de calcul matematic – fără să mă invete nimeni niciodată asta e metoda pe care am utilizat-o toată viața ca sa fac scăderi (nici acum nu stiu să le fac după metoda old way 🙂 )

  • Si eu o folosesc cind trebuie sa calculez din cap. Orice metoda e buna daca se ajunge la acelasi rezultat. Problema cu cerintele scolare este ca se cere o anumita forma si alta nu este acceptata. Daca un copil rezolva problema cu alta metoda primeste 0 puncte, chiar daca a rezolvat-o corect.

   Ce deducem de aici? Ca nu rezultatul conteaza atita timp cit gindesti cum doreste guvernul.

   Ai o alta parere?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s