Botez in Biserica din Detroit

botez 2014

Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe cei 4 care au marturisit public credinta lor in Hristos!

42 de gânduri despre „Botez in Biserica din Detroit

 1. @Cristina

  „Credinta ii apartine omului in aceeasi masura ca si ratiunea. Libertatea sa consta, tot atat de mult in a fi liber in alegerea credintei, ca si in faptul ca vointa sa nu-i fie controlata de putere. Nici preotii si nici augurii Romei sau ai Greciei n-au avut niciun drept sa-i ceara lui Cicero sau lui Socrate sa creada in plasmuirile absurde ale multimii. Niciun imam n-are dreptul sa-i ceara unui pagan sa creada ca ingerul Gabriel a dictat Coranul profetului Mohamed. Toti brahmanii care au trait odinioara, adunati intr-un conclav asemenea cardinalilor, n-ar avea dreptul sa impuna unei singure fiinte umane sa creada in cosmogonia hindusa.

  Niciun om sau multime de oameni nu pot fi infailibili si imputerniciti sa hotarasca in ce ar trebui sa creada ceilalti, sau ce doctrina religioasa ar trebui sa accepte. Exceptandu-i pe oamenii care si-au primit credinta la inceputuri, fiecare religie si adevarul tuturor scrierilor inspirate depind de marturia omului si de dovezile interioare pentru a fi judecate de ratiune si de analogiile intelepte ale credintei. Fiecare om trebuie in mod necesar sa aiba dreptul sa judece adevarul pentru sine insusi, fiindca niciun om nu poate avea vreun drept mai bun sau mai indreptatit sa judece decat altul la fel de bine informat si inteligent.” (Albert Pike)

  Cum comentezi?

   • Da, dar uite, in lumea asta exista o diversitate de religii. Spre exemplu in fosta Iugoslavie, care era un stat federal, coexistau, ca sa zic asa, trei religii importante: crestinismul ortodox, cel catolic si mahomedanismul. Este oare justificat sa se creeze o realitate politica de asa maniera incat dintr-o unitate statala, fie ea si federala, sa rezulte state bazate pe religie, fiecare cu religia lui: musulmanii cu a lor, ortodocsii cu a lor, catolicii cu a lor si fiecare cu evolutia sa independenta? Sau nu e justificat in virtutea faptului ca „Niciun om sau multime de oameni nu pot fi infailibili si imputerniciti sa hotarasca in ce ar trebui sa creada ceilalti, sau ce doctrina religioasa ar trebui sa accepte.”? Si atunci daca admitem cu totii lucrul acesta, de ce toti n-ar putea foarte bine sa traiasca intr-un acelasi stat, fara granite intre ei, chiar daca adevarul, asa cum zici, nu e relativ? Deci nu e problema de limba vorbita, ca in Iugoslavia toti vorbeau aceeasi limba, ci de religia fiecaruia (acolo era diferenta).

   • Normal ca nimeni nu are dreptul sa faca pe altcineva sa creada ce vrea. Dar daca oamenii de o anumita religie se string intr-un loc si vor sa traiasca conform acelei religii, de ce sa nu o faca? Dar, ce facem cind religia unora cere sacrificii umane? Oare restul oamenilor nu trebuie sa sara si sa apere acei oameni? Eu vreau sa existe granite, nu-mi convine ca musulmanii sa vina si sa ma omoare cind si cum vor ei.

   • La noi? Spune-mi unde nu este in lumea asta?? Peste tot unde incep sa se inmulteasca nu e bine. Dar problema e mai grava. Coranul lor le porunceste sa omoare crestinii si evreii acolo unde ii gasesc. Deci eu vreau sa traiesc intr-o tara cu granite care opreste pe cei care vor sa ma omoare. De aia zic, nu toate religiile sint adevarate, nu toate sint egale.

   • Dar poti sa traiesti conform acelei religii, cum zici tu, in acelasi stat cu altii de alta religie. De ce nu? Libertatea religioasa, libertatea de constiinta trebuie sa faca posibil acest lucru, nu?

   • Nu poti, daca religia acelora ii cheama sa ma omoare. Nu ai auzit de femeia insarcinata din Sudan? Cine nu are loc de crestini? Ai auzit asa ceva sa se intimple din partea crestinilor? Doar o singura religie recunoaste libertatea religioasa si libertatea de constiinta: cea crestina. Unde nu este crestinism, acest lucru nu este posibil.

   • Ba da, conform islamului, esti obligat sa omori crestinii si evreii si pe cei care nu vor sa se converteasca la islam. Coranul cere si sa violezi femeile celor de alta religie, sau baietii. Asa ceva nu scrie in Biblie.

   • Da, in razboi e plin de femei si de copii, nu? Nu, scrie clar in Coran ca trebuie sa omori pe crestini si pe evrei ORIUNDE II INTILNESTI, sa le tai gitul. De ce s-a intimplat 9/11? Cine a fost in razboi cu cine? Si toate atacurile musulmanilor pina si de atunci?

   • Da, dar gandeste-te ca si in trecut cruciadele, care nu au fost pornite de musulmani (ceea ce nu inseamna ca n-ar fi fost justificate intr-un fel sau altul – cel putin nu aspectul asta, daca au fost justificate sau nu, vreau sa-l aduc in discutie) s-au soldat cu un esec total. Se spune ca in cruciade au pierit, in total, 6 milioane de oameni. Fara sa se vada alt rezultat decat:
    1. Decaderea feudalitatii. Mai exact spus poate saracirea extrema a acesteia intrucat feudalii purtasera luptele pe socoteala lor si au fost nevoiti sa-si vanda castelele si averile pentru a se putea intretine. Ajunsesera sa prade si la drumul mare. In timpul Interregnului, oamenii trebuiau sa se uneasca si sa tina armata contra lor.
    2. Decaderea Puterii papale, pentru ca luptele fusesera zadarnice si oamenii incepusera sa-si piarda increderea in cuvantul Papei. In plus de asta mai pune si dusmania dintre Papa si Imparat..
    Cine a iesit in castig? Culmea a fost ca de pe urma esecului cruciatelor a crescut Puterea regala. Oamenii si-au indreptat increderea spre regi. Papalitatea si Feudalitatea nu mai inspirau incredere!!

   • Exista putine dubii ca nu musulmanii au inceput cruciadele…

    Insa papii s-au folosit de necunostinta Bibliei a oamenilor ca sa-i faca sa lupte. Papii s-au folosit de „crestinism” sa acapareze putere. Dar nu asta este crestinismul, nu asta este Biblia.

    In schimb, Coranul cheama musulmanii sa omoare pe toti cei care nu se convertesc la islam. Diferenta totala.

 2. Islamul e foarte pasnic. HAHAHA. Asta-i buna. Cu toate astea, eu cred ca e tolerat pentru ca cineva, undeva doreste ceva. Nu stiu. Poate suna a teoria conspiratiei insa eu cred ca in mod intentionat islamistii sunt lasati ca sa faca probleme, ca populatia sa-i urasca din tot sufletul, iar apoi ,cineva sa vina sa spuna ca o sa porneasca un razboi sfant impotriva islamistilor dar pentru asta oamenii trebuie sa renunte la drepturile lor constitutionale.

   • Nu stiu ce sa zic Cristina. Imi vine greu sa cred ca politicienii vostrii sunt chiar asa de idioti incat sa-i lase pe astia sa faca ce vor fara sa aiba un motiv ascuns.

   • Pai atunci voi de ce nu-i platiti mai bine? In felul asta o sa lucreze pentru voi.

   • De unde sa-i platim? Jumatate din populatie nu cistiga nici cit sa plateasca taxe….Apoi, te pui cu regele Arabiei Saudite si restul care au miliarde de dolari? E imposibil….

   • Pai cum ramane cu evreii? Ca musulmanii au boala pe ei ori evreii ar putea zic eu sa-i plateasca mai bine pe senatorii si deputatii vostrii.

   • Majoritatea evreilor sint democrati. Dar de ce sa umbli cu mita? Oamenii sint alesi si trebuie respectata Constitutia. Cum vine asta, sa-i mitui ca sa o respecte??

   • Vremuri disperate, cer masuri disperate. Eu spun sa contribuiti mai mult, nu sa-i mituiti. Si apropo. Evreul o fi el democrat dar e evreu inainte de toate iar pentru evreu, musulmanul va fi totdeauna un dusman.

   • Cand oamenii lor o sa fie atacati, o sa reactioneze. nu-i subestima pe evrei. Nu uita ca i-au batut pe arabi de 3 ori. O data la fondarea ISRAELULUI, apoi in razboil de 6 zile, dupa aia in YOm Kipur. Evreul isi iubeste tara, nu ca romanul. Puteti avea incredere in ei.

   • Aici vorbesti despre evreii din Israel, care sint diferiti de cei din SUA. Imi pare rau, dar majoritatea evreilor de aici nu le pasa de ce se intimpla cu Israelul. Altfel nu ar vota cu democratii.

   • Cand vine vorba de ISrael, aici am observat ca atat republicanii cat si democratii gandesc la fel. Asa ca eu zic sa incercati. Vorba aia: incercarea moarte n-are.

   • In SUA nu este asa, din nou vorbesti in necunostinta de cauza. Nu, cind vine vorba de Israel, democratii spun lucruri total opuse de republicani.

    Si tot nu ai spus, cum trebuie sa le trimitem bani? Sa incepem sa le scriem cec-uri la senatori?

   • Si tot nu ai spus, cum trebuie sa le trimitem bani? Sa incepem sa le scriem cec-uri la senatori

    Da. Huge campaign contributions.

   • M-am referit la congresmen. Ei sint alesi sa faca un lucru. De ce trebuie sa ii platim de doua ori ca sa faca lucrul pentru care sint alesi? Oamenii nu sint alesi ca sa faca jocul celor care ii platesc mai bine. Asta este ilegal.

   • Vremuri disperate cer masuri disperate. Eu zic sa le luati daca nu vreti sa va inchinati la Alah.

   • Oamenii de rind nu au banii musulmanilor. A avut grija regimul obama de asta. Orice s-ar intimpla, noi nu ne vom inchina lui allah.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s