Scolile sint laboratoare de psihiatrie

Multi oameni nu sint de acord cu predarea principiilor crestine in scoli. Cei care frecventeaza o scoala crestina sint vazuti ca fiind indoctrinati, impiedicati sa gindeasca stiintific si fara o educatie adecvata. Exista oameni si organizatii care lupta impotriva introducerii principiilor crestine in scolile publice. Ei spun ca nu doresc indoctrinare, fara sa isi dea seama ca guvernul supune copiii la o indoctrinare mult mai complexa si mai perversa decit ar putea face o denominatie crestina.

Sub motivul ca copiii au nevoie sa invete sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca, guvernul foloseste scolile pentru a conditiona copiii, deci viitoarea generatie, cum sa gindeasca si ce sa simta. Un numar de americani pasionati de aceeasi ideologie au vizitat Prusia secolului 19 si s-au indragostit de ordinea, supunerea, și eficiența sistemului de educație. Franz de Hovre a scris in 1917 ca educatia in Germania trebuie sa fie educație la stat, educație pentru stat si educație de catre stat.

The prime fundamental of German education is that it is based on a national principle…. A fundamental feature of German education: education to the State, education for the State, education by the State. The Volksschule is a direct result of a national principle aimed at national unity. The State is the supreme end in view.

Astfel, in scolile americane au inceput sa se implementeze principii pentru a se ajunge la acelasi scop. Exista documente care arata metodele folosite si obiectivele fiecarei activitati. Pe linga faptul ca masoara abilitatile de baza, obiceiurile sociale si cele privind sanatatea, s-au folosit metode pentru a observa cum reactioneaza fata de libertate.

Citeva din cele 10 scopuri propuse arata clar cum guvernul manipuleaza sentimentele copiilor:

1. Stima de sine – se propune ca scoala sa intareasca stima de sine a copiilor. Stima de sine este un atac al virtutii crestine: smerenia.

2. Toleranța față de alții – ei numesc „toleranta” intelegerea si aprecierea persoanelor din diferite culturi si cu diferite credinte. Asfel s-a ajuns ca crestinii sa aprecieze si astfel sa accepte ca avortul este admisibil, ca sexul in afara casatoriei este ok, ca relatiile homosexuale sint permisibile, ca redistribuirea averilor este de dorit.

3. Cetatenie – este mai mult decit iubirea de tara si participarea in procesul democratic. Onestitatea si integritatea sint in functie de situatii. Pentru a testa aceste lucruri s-au testat conditiile necesare pentru a produce răspunsurile dorite, stabilindu-se astfel pina unde se poate merge pentru a obtine un raspuns pozitiv.

4. Raportarea fata de schimbare – scolile trebuie sa ajute copiii sa se schimbe in functie de cum se schimba societatea. Nu se poate schimba un copil, fără a-i schimba valorile și credințele lor. Și asta nu se poate face fără condiționarea explicata de Skinner.

Școlile publice au fost de la început adversarul libertatii. De la Sparta la Prusia si pina in ziua de azi, arhitecții învățămîntului public au crezut că știu mai bine decît părinții cum sa creasca copiii. Iar noi le dam dreptate.

Reclame

191 de gânduri despre „Scolile sint laboratoare de psihiatrie

   • Vezi de ce am spus ca prima data trebuie definita stima de sine? Sunt atatea definitii ca te doare capul.

   • Nu te doare capul, orice nu arata smerenie, e stima de sine. Unde a spus Dumnezeu ca trebuie sa ne încredere in noi si in puterile noastre, ca noi putem face of we put our mind to it?

   • Si daca se incearca sa se amestece smerenia cu mandria si astfel sa-i spuna stima de sine?

    sentimentul de apartenenţă de exemplu, eu nu l-as pune ca si componenta al mandriei ci mai degraba al smereniei. Dar uite ca in articol e amestecat cu mandria pentru a crea stima de sine.

   • Kent hovind spunea odataca daca vrei sa faci o minciuna convingatoare trebuie sa o amesteci cu putin adevar. Cel putin eu asa vad stima de sine ca pe un mixt intre mandrie si smerenie.

   • Dar in the end, tot minciuna ramine. Smerenia este opusul stimei de sine. Smerenia este fata de Dumnezeu. Stima este fata de noi. Statul nu vrea sa te uiti la Dumnezeu pentru Răspunsuri in viața, ci la oameni. Sa te încrezi in oameni ca îți vor rezolva problemele. In fata lui Dumnezeu sintem un nimeni din cauza păcatelor, de ce sa ne credem noi cineva? Ce am făcut noi ca sa ne putem lauda in fata lui Dumnezeu?

   • Asa e. Deci esti de acord cu mine ca stima de sine e doar o tehnica de marketing pentru a vinde mai bine mandria? Ca eu asa vad lucrurile.

   • Normal, mindria ca oamenii pot sa facă orice le trece prin gind ca pot sa facă. S-au făcut studii si au arătat ca americanii au cunoștințe generale foarte scăzute, dar au o părere foarte buna despre ei. Totul arata ca indoctrinarea si-a făcut efectul. Tine cont ca documentul de mai sus e datat in 1973!!!!

   • Well it has. I don’t know. If it’s just my imagination or they are rewriting culture. Adica nu stiu. Inainte oamenii erau mandrii ca erau americani in sensul ca se vedea ca ei lasau ceva in urma lor. Nu uita de Edisson, Ford etc… Si milioanele de salariati(ca sa nu folosesc alt termen 🙂 ) care munceau din greu si care-si iubeau famillia.Aia aveau de ce sa fie mandrii. Acuma proud to be an american a fost pervertit in proud to serve the goverment sau loialitate fata de guvern. Nu stiu. Poate mi se pare doar mie.

   • Mindria de a fi american nu are nimic de a face cu stima de sine pe care o incearca statul s-o implementeze in fiecare elev.

    Daca deschizi documentul, vei vedea ca scopul lor este sa lucreze la sentimente. How do they feel about this or that?? Nu conteaza ce stiu la matematica, ci cit de bine se simt de ei.

    Plus, uita-te la citatul despre Germania. Vezi cumva ca se intimpla altfel in toata Europa??

   • Pai eu in Europa vad extremism peste tot. Si violente in SPania si Grecia si Italia. Chestia asta nu o sa le mearga. Astia incearca sa faca ce o facut Adolf Hitler cand a oferit si el panem et circus la germani numai ca Adolf Hitler a spus ca oamenii sunt dispusi sa creada o minciuna atata vreme cat efectele minciunii nu se vad. Ori degeaba ai self esteem daca mai devreme sau mai tarziu nu o sa ai paine pe masa. Nu stiu … dar nu cred ca o sa le mearga la astia pe termen lung.

   • Deja le merge de 100 de ani. Uita-te in ce data a fost scris citatul respectiv. Nu vezi ca educatia in Europa se face de stat si pentru stat?

   • In Germania da. In Grecia, Spania, etc.. nu prea. A mers cred eu pentru ca au reusit sa pacaleasca populatia. Cum au reusit asta? Pentru ca au reusit sa inalture efectele negative ale minciunii ca it’s okay to get it wrong as long as you feel good. Nu uita ca Statele europene s-au indatorat ca prostii ca sa mentina aceasta iluzie. Si SUA la fel. Ei bine, vine o vreme cand nu se vor mai putea indatora statele. Si atunci cred ca toata iluzia asta cu self esteem o sa se intoarcca impotriva lor.

   • Ba da. Dar acolo exista semne ca sistemul da rateuri.Vorbesc aici de Grecia unde nu mai pot inlatura efectele minciunii deoarece datoria greciei e prea mare si acolo oamenii umbla prin containare ca sa gaseasca de mancare.Deci grecii nu mai pot mentine iluzia ca educatia de stat e buna.

   • Nu este vorba ca educatia de stat e buna, ci grecii, ca de fapt toti europenii, cred ca statul este raspunsul la problemele lor. Toti europenii depind de stat si asteapta ceva de la stat.

   • Pai e exact acelasi lucru ca si educatia. Guvernele, prin obligatiuni, au reusit sa anuleze efectele negative ale dependentei de guvern.Insa obligatiunile au o limita. Si in Grecia acuma oamenii si-au dat seama ca degeaba protesteaza in fata guvernului deoarece si-au dat seama ca trebuie sa se descurce siguri. Ca dependenta de guvern costa. Si nu uitace a spus Margaret Thatcher: sooner or later you run out of other people’s money. IAr atunci cand se-ntampla chestia asta it’s bye bye self esteem si alte prostii.

   • Pai o parte nu mai asteapata dar datorita idiotilor de la FMI(scuze dar chiar nu stiu cum sa le spun altcumva) care au bagat un bailout, mai sunt unii care inca mai cred in guvern. Dar multe programe sociale si institutii au fost inchise deci dependenta nu mai e asa de mare. De aia am spus ca atata vreme cat poti sa elimini efectele iluziei, ai sanse sa pacalesti oamenii. Dar altfel, nu ai succes. Acuma asta depind foarte mult de PIMCO sau alte fonduri de investitii pentru ca astea cumpara obligatiunile grecesti si SUA. Eu zic ca ele sunt problema. Ca daca ele nu ar cumpara obligatiuni, atunci oamenii nu mai pot crede in guvern.

   • Dependenta nu mai e asa mare pentru ca guvernul nu mai are bani, nu pentru ca oamenii au realizat ca nu trebuie sa depinzi de guvern. Daca guvernul ar avea bani, iti garantez ca oamenii s-ar duce inapoi cu mina intinsa…

    Si un SUA sint fonduri de investitii, programe sociale, etc. CUm se face sint oameni care tot nu cred ca guvernul trebuie sa-i ajute? Aici este vorba de inima oamenilor.

   • Pai normal Crisitna. Tu cum crezi ca a reusit guvernul sa pacaleasca oamenii? Eu ti-am spus ca atata vreme cat fondurile de investitii cumpara obligatiuni , populatia continua sa creada in guvern. De aia parerea mea e ca trebuie criticat cel de la fondul de investitii, abia apoi guvernul respectiv omul. Cum am spus inainte: iluzia e mentinuta cata vreme nu se vad efectele. Ei bine trebuie sa se vada efectele ca oamenii sa inteleaga. Si nu uita ca pana si in SUA ta, cei care vor sa fie fara guvern sunt in minoritate.

   • Cum de guvernul nu a pacalit o gramada de oameni din America? Sint foarte multi care nu depind de guvern, cu toate fondurile prezente.

    Cei care depind de guvern sint bine indoctrinati de guvern, fara a fi nevoie ca fondurile de investitii sa cumpere actiuni.

   • Da. Sunt indoctrinati dar indoctrinarea merge bine atata vreme cat guvernul are de unde finanta programele sociale.

   • Chiar daca nu ar avea de unde finanta, oamenii indoctrinati tot la guvern apeleaza. Se poate trai in Romania doar din programele sociale? Uita-te in Africa, unde nu sint bani multi pentru programe sociale. Ca guvernul are sau nu are bani nu este important. Important este daca exista sau nu in inima oamenilor ideea ca trebuie sa recurga la guvern pentru ajutor.

   • Majoritatea nu. Sint oameni saraci lipiti, care maninca coji de copac si mai stiu eu ce…care mor netratati si care nu stiu sa scrie si sa citeasca. Ei nu fac mare lucru din proprie initiativa, ci asteapta ca altii sa aiba grija de ei. Este vorba de mentalitate.

   • Apoi nu stiu ce guverne mai exista si-n africa aia ca tot razboaie civile sunt pe acolo. Cred ca si asta e cazul. Degeaba incearca sa se descurce singuri africanii daca ei sunt in razboaie civile.

   • PAi ai o problema Cristina. Pentru ca degeaba oferi educatie unuia care momentan nu are nevoie de ea. Si o sa vezi ca nu o sa mearga pentru ca le o sa spuna ca nu-l intereseaza de vreme ce el poate sa ofere putere guvernului sa ia banii altuia si sa-i dea si lui.Cu astia ce te faci ca’s majoritatea? Poti sa-i educi pe astia? singura sansa e ca conservatorii sa isi educe in primul radn copiii lor si sa faca multi copii ca apoi sa puna mana pe putere. 🙂 Ceea ce la mine e o problema deoarece sunt intr-un oras mic iar fetele au plecat in strainatate sau la orase mari din ROmania. 🙂

   • Eu spun sa desfintam scolile de stat si sa-i educam pe copii de mici sa fie independenti de stat. Dupa ce au trecut 20 de ani prin indoctrinarea din scoala e mai greu sa-i schimbi omului mentalitatea. De aceea ma zbat sa fac oamenii sa intelegeaga ca „a kid’s mind is a terrible thing to waste”

   • IAr scolile de stat se desfinteaza infometand guvernul Cristina. Alta cale nu ai. Pentru ca doar in vreme de stramtoare pot isa faci asa ceva. Daor atunci poti sa iei astfel de masuri.Deci convinge oamenii sa nu mai dea banii la fondurile de investitii si atunci nimeni nu mai cumpara obligatiuni iar asa o sa poti elimina scolile publice.

   • Si sutele de milioane indoctrinati, care sunt regula, nu exceptia, crezi ca nu o sa si-i trimita la scoli publice? Degeaba tu nu-i trimiti al scoli publice. La urma urmei, ei deja au banii tai luati prin taxe si pot sa-i trimita pe alea sute de milioane pe banii tai. Daca milioane de parinti isi retrag copiii, pentru stat nu o sa fie o problema. Numai daca sute de milioane isi retrag copiii, o sa se desfinteze scolile publice. Ori sutele de milioane, regula, nu o sa faca asta niciodata. Decat daca sunt infometati.

   • Nu neaparat. Cind s-a luptat pentru Razboiul de Independenta, crezi ca majoritatea a luptat, de aia a fost cistigat?? NU! Sint dovezi clare ca au luptat impotriva Marii Britanii cam o treime!! Ai inteles?? Cu o treime s-a cistigat independenta. Deci nu intotdeauna ai nevoie de majoritate ca sa cistigi.

   • Au castigat independenta si datorita frantei SPaniei Olandei etc, care au profitat de ocazie si au declarat razboi Angliei. S-au facut scenarii simulate care au demonstrat ca daca Anglia nu ar fi fost nevoita sa lupte pe mai multe fronturi, ar fi castigat razboiul. Factor these things in.

   • Treimea a fost scanteia. Dar eu pun intrebara cine o sa-i ajute acuma? Cine de pe planeta e antiobama si sa fie si sef de stat? O sa va ajute PUTIN? 🙂

   • Uite ca incet, incet se incearca. Se dau afara rinocerii si se cauta oameni care respecta Constitutia. Se fac trieri si alegeri. Nu este nevoie de nici o tara din afara, este suficient ca oamenii sa se trezeasca.

    Ajutoarele sociale au crescut, dar de aia tot mai multi oameni se trezesc si vad ce se intimpla. Asa ca nu foamea este solutia in aceasta privinta.

   • Ca de obicei, multi oameni s-au infiltrat si isi spun ca-s in tea party ca sa discrediteze miscarea. Celmai important lucru de tinut minte este ca sint oameni care vor libertate, ca e tea party sau nu si acestia vor incerca sa lupte pentru asta.

   • Pai vezi. Astea erau datele mele. De ai ti-am spus ca damm mainstream. Gallup are totusi credibilitate asta daca nu se demonstreaza ca si pe ei i-a cumparat cineva. Incet cu incet daca va educati copiii vostriii si daca va inmultiti mai mult decat asistatii(care la noi si la voi se inmultesc intr-una) atunci aveti o sansa. pentru ca de data asta chiar sunteti singuri.

   • Deci gallup e de incredere sau nu? Pentru ca astia au totusi o reputatie ca nu’s de azi de ieri.

   • Ideea ca omul trebuie din inima lui sa invete sa nu depinda de guvern e gresita. Sa speri ca asta osa se intampel e utopie. Numai daca guvernul e falimentar, poti sa spui oamenilor sa se descurce singuri.Deci infometarea guvenrului e singura sansa. Tot asa cum in al doilea razboi mondial nimeni nu s-a revoltat impotriva lui hitler atata vreme cat castiga razboiul. Dar in momentul in care aliatii au inceput sa schimbe cursul si l-au batut, germanii si-au dat seama ca Hitler e nebun si ca idiologiile lui nu sunt bune.

   • Nu este gresita pentru ca este posibila. Guvernul nu a fost chiar asa de falimentar cind am venit in America, dar de aia ne-am descurcat singuri, fara ajutorul sau si fara „infometarea” sa.

    Oamenii din vremea lui Hitler au fost indoctrinati ca sa accepte ce zice statul. Citatul din articol este din 1917, plus ca sistemul lui Bismarck a fost pus in aplicare cu mult inainte. Prima data se lucreaza la mintea copiilor pentru ca sa accepte dependenta de stat.

   • Din experienta proprie iti spun ca inima omului e indreptata spre pacat si ca atata vreme cat cineva ii finanteaza pacatul omul o sa continue sa faca pacat indiferent ce o sa spun eu sau tu. Nimeni nu va accepta educatie conservatoare atata vreme cat guvernul o sa-i ofere bani ca sa stea degeaba.

   • De ce sint atunci milioane de parinti care nu accepta banii guvernului si isi cresc copiii fara mentalitatea de a fi dependent de stat?

    Crezi ca milioanelor de parinti nu se puteau folosi de finantarile statului? Nu le putea statul sa le finanteze „pacatele”?? Cum de refuza acest lucru?

   • PEntru ca ei sunt doar milioane, pe cand ceilalti sunt SUTE DE MILIOANE. De aia. Acele milioane sunt nesemnificativi. Decat daca se inmultesc si devin majoritari.

   • Nu ai inteles. Spui ca daca statul finanteaza, oamenii continua sa traiasca in pacat si dependenti de stat. Ti-am dat exemplul a milioane de oameni care nu se folosesc de finantarea statului, chiar daca este oferita, si nu traiesc in pacat si dependenti de stat. Deci cu banii pe masa nu traiesc in dependenta si pacat. daca e posibil la milioane, de ce nu ar fi posibil si la sute de milioane?

   • Pentru ca tu esti o exceptie, nu o regula Cristina. 🙂 Intotdeauna exista exceptii. Doar ca ei nu sunt regula.:) Sutele de milioane sunt regula de care vorbesc eu si care pot fi schimbati doar prin infometare. Milioanele de care vorbesti tu sunt exceptia . Care exceptie totdeauna e in minoritate. 🙂

   • Daca nu erati exceptii, erati in majoritate. Erati sute de milioane nu milioane. DAr daca va inmultiti, atunci aveti toate sansele ca in 100 ani sa va recuperati tara. eu cred insa ca o sa v-o recuperati mai repede. In curnad, economia tuturor o sa ia o intorsatura urata iar atunci o sa fie bye bye department of education.

   • Da.Dar cine mai tine minte valorile alea? Nu uita ca SUA e o tara de IMIGRANTI. CAre imigranti sunt straini de valorile de baza si care s-au cam inmultit.

   • Sint destui care le tin minte sau care pot citi despre ele. Nici etatistii nu au fost in majoritate la inceput, dar au facut planuri, strategii si au inteles ca indoctrinarea copiilor ii va ajuta sa-si puna planurile in actiune.

   • De la mai bun la mai rau se paote ajunge usor dar de la mai rau la mai bun se ajunge mai greu. Desigur ca educatia e solutia dar asta o sa prinda radacini doar daca lucrurile o sa mearga rau in tar. AIr voi o sa aveti noroc in privinta sta.

   • Degeaba. Daca o sa loveasca inflatia pot sa tipareasca si mai mult. 🙂 Conteaza nu cantitatea de bani ci puterea de cumparare.

   • Pai o s-o simta cand o sa le chioraie matele 🙂 Lasa-i sa tipareasca. HAHAHA. SI-o gasit si prilej bun petnru a tiparii :tocmai cadn e conflictul cu RUSIA. Conflict in care Rusia poate sa dea o lovitura dolarului ca rezerva internationala.

   • PAi vor astepta. Dupa care guvernul o sa spuna ca nu poate ca nu mai are bani. Iar atunic osa vedem haos. O sa fie ceva lege martiala, dar armata, care e pro republicana daca nu ma insel , o sa instaureze ordinea si o sa inceapa niste reforme serioase. Deci no worries.

   • Ba da. Pentru ca atunci cand o sa vada ca guvernul e neputincios, atunci voi o sa vedeti ca o sa le puteti schimba mentalitatea. atunci va fi oportunitatea voastra. Numai sa fitit pregatiti si sa nu va scape momentul.

   • Da. Dar ei nu au avut US constitution. In cazul vostru, voi trebuie sa va intoarceti la constitutie.

   • Pai trebuie incercat doar in cazuri de CRIZA.Si numai dupa ce GUvERNUL se face de ras. Adica atunci cand nu mai are bani.

   • Guvernul s-a facut de ris in ultima suta de ani si oamenii nu realizeaza. Nu, invatatul nu se opreste niciodata. Criza sau nu, oamenii trebuie sa inteleaga ce se intimpla.

   • Guvernul a stiut sa arunce vina pe altii. De aia nu s-a facut de ras. De regula spunea ca unii nu-si platesc fair share of taxes sau alte astfel de lucruri.Numai ca de data asta nu o sa-i mai mearga deoarece milionarii se cam muta din SUA in alte tari.TOtusi, trebuie sa fiti precauti asupra unui lucru: De regula, when all else fails they take you to war. ADica, de multe ori guvernul, atunci cand vrea sa abata atentia si sa se scapa , inventeaza un razboi sau ceva si-atunci oamenii nu se mai gandesc la criza. Dar cu cine sa mai lupte acuma SUA?

   • Pai in Romania e infometat prin evaziune fiscala. La voi insa, trebuie infometat prin evitarea de catre cetateni a fondurilor de investitii care se ocupa cu achizitia de bonduri americane.

   • Cum adica? Fi specific. Eu ca cetatean, ce ar trebui sa fac ca sa infometez statul? Sau vecinul meu ce ar trebui sa faca? Sau cei de la mine din biserica?

   • Unde va tineti economiile? Vi le tineti intr-o banca care se ocupa cu achizitia de bonduri? DAca da, atunci sa retrageti banii vostrii. Cu privire la evaziiune, nu stiu cat de bun e fiscul vostru dar la noi se poate face evaziune.

   • Evaziunea este ilegala. Nu vreaus a ajung in puscarie, mai am inca o fata de crescut…

    Economiile??? Cine mai are economii pe vremea asta? Si de unde poti stii daca o banca se ocupa cu bondurile?

    Apoi, nu pot convinge pe nimeni ca sa-si retraga copiii din scoli, crezic a-i pot convinge sa-si retraga banii din banca?

   • PAi de aia v-am spus ca nu puteti face evaziune deci ramane doar sa va retrageti economiile din pension funds sau alte astfel de institutii.
    Dar in cele din urma , guvernul insusi o sa se infometeze prin cheltuieli iresponsabile. Asa ca s-ar putea ca voi sa nu fiti nevoiti sa faceti nimic.

   • PAi atunci inseamna ca ati castigat. Atunci inseamna ca guvernul nu o sa mai poata fi finantat in caz de criza. You have nothing to worry in this case.

   • Ce am cistigat? Nimic! Tara tot de duce in groapa. Guvernul inca tipareste bani si inca tarile straine cumpara bonds. Eu vreau sa stiu ce pot sa fac ca sa readuc tara la COnstitutie si la Dumnezeu.

   • SA profiti de ocazie cand vine criza. Asta trebuie sa faca tea party. Iar Rand Paul cel putin, stie treaba asta si this time around you may win.

   • ASta nu e criza Crisitna. Criza e atunci cand guvernul efectiv nu mai are bani si indiferent cat ar tiparii, nu poate sa faca fata.Ceea ce nu-i cazul acuma. Dar o sa vina momentul ala cand nimeni nu o sa mai cumpere T BONDS. Acuma e drept ca guvernul s-a pregatit deja. Homeland security si NSA-ul cred ca pentru asta a fost creat. Dar daca tea party o sa fie pe faza, atunci poate sa explice electoratului ca :UITE MAI BAIETI ca nu se mai poate. Trebuie sa END THE FED, si sa eliminam scolile publice si alte chestii. Atunci o sa vedeti cum mentalitatea oamenilor o sa fie schimbata cand o sa vada ca solutiile guvernului sunt inutile si ca poate voi aveti dreptate.PAna si idioti precum john stewart si Al sharpton o sa fie de partea voastra.

   • Oamenii sint prea indoctrinati ca sa vada adevarul. Orice ar spune tea party nu o sa asculte.

    Apoi, eu vreau sa se faca ceva ca sa nu se ajunga acolo unde spui tu.

   • Din pacate, asa ceva nu se poate ca sa se faca ceva pana nu se atinge fundul. Oamenii sunt dispusi sa asculte alternative doar cand le ajunge cutitul la os.

   • Margareth thatcher a ajuns la putere in Marea BRitanie. OAmenii nu erau dispusi sa asculte altcevadecat keynsian economics. Dar atunci cand guvernul a ajuns la fund, ei au ascultat.

   • Da. Vreme de 10 ani. Si si-ar fi revenit complet daca ea nu ar fi fost sapata de propriul partid. Laburistii nu au reusit sa o dea jos dar a dat-o John Major. Dar daca tea party o sa curete partidul republican de rinoceri atunci nu cred ca voi trebuie sa va temeti. In cazul britanicilor, partidul conservatorilor nu a fost curatat de rinoceri.

   • Asa a fost Reagan. Dar aici vorbim mai mult de atit. Ai spus ca trebuie sa se ajunga la fund, apoi oamenii revin la ideile bune. Nu am vazut nici un exemplu in istorie pina acum.

   • Da, s-a facut ceva mai mult ca in alte tari, dar tot nu e cum trebuie sa fie. De exemplu au asigurare medicala de stat si educatia e tot de stat.

    Astea sint niste lucruri la care oamenii nu vor renunta usor.

   • Pai balcerowicz era economist nu educator. DAr daca pe vremea aia ar fi existat un reformator si-n educatie, atunci ar fi functionat.

   • Pai nu am nevoie de reformator in educatie…America nu are nevoie de reformatori in educatie…”

    Nu asta ai spus? De ai m-am mirat ca Tea party nu are reformatori in educatie. Dar apropo. Vezi ca daca vrei fara scoli publice trebuie sa vrei si schimbarea sistemului monetar si intoarcere la aur.

   • Simplu. Se da o lege ca nu se mai da nici un ban de la guvern pentru scoli si toti angajatii ministerului sint concediati. Pentru ce trebuie reformatori? Ce sa faca?

   • SA convinga oamenii ca educatia publica e o pierdere de timp si de bani. ASta e scopul reformatorilor. 🙂

   • Sau poate ai auzit de rascoala din 1907 de la noi. Asta i-a facut pe politicieni sa ia niste masuri si sa ridice taxele de pe popor si bineneteles sa-i improprietareasca.

   • Ba au fost. Ca in perioada interbelica nu existau pensii. IAr scoala publica era obligatorie doar 4 ani cred. Liceele si facultatile erau pe bani.

   • Pai prin faptul ca era „obligatorie” arata ca nu erau liberi. Dar e mai mult la libertate asta. Atunci era rege Carol 1, nu? Nu poti fi liber cind ai rege. Esti supus.

   • Era monarhie constitutionala. NU era rege Carol I. Era Ferdinnad iar apoi a fost o regentie si apoi carol al doile iar dupa aia mihai. Deci regele nu era sef peste tot. Si sa nu uitam ca regele a fost bun pentru ROmania pentru ca a putut sa fie obiectiv si a avut interesul tarii inaninte de interese de partid. Dar oricum atunci nu exista curiculum obligatoriu ca acuma. Erau toate formele de invatamant prezente de la scoli publice pana la scoli private si homeschool(insa doar bogatii il faceau). Cam cum e la tine in Michigan. Insa ideea era ca 4 clase sa fie pentru toti ca oamenii sa invete sa citeasca. DAr…. SI vreau sa fac aceasta subliniere ca sa intelegi de ce pe vremea aia era cum era iar acuma nu mai e asa, aia aveau alt sistem monetar. Tu ai spus ca socialismul a venit acum 100 ani si s-a instalat. Dar eu te intreb: de ce i-a mers si de ce a crescut? Raspunsul e simplu: FEDul a fost creat iar aurul a fost abandonat. Acuma de aia am spus ca RAND Paul stie ce trebuie facut deoarece el stie ca daca vrea sa desfinteze scoala publica, prima data trebuie revenit la gold standard.

   • Pai fara gold standard oricand se paote revenii la big goverment. Insa gold standard te cam pune la respect.

   • La ce e privat, ca numai cu asta putem lucra:

    Depository institutions
    U.S. savings bonds
    Pension funds – private
    Pension funds – state and local governments
    Insurance companies
    Mutual funds
    State and local governments
    Foreign and international institutions
    Other investors

    In afara de banci, prin care ne scriem facturile…restul nu facem. Deci nici gind sa pot face ceva in privinta asta. Si ca mine sint foarte foarte multi.

    Dupa cum vezi, asa ceva este aproape imposibil de facut.

   • Stiu. Dar cum am spus in comentariul anterior, no worries. Pentru ca nenea guvern e tot timpul lacom si o sa se infometeze singur prin cheltuieli iresponsabile. Iar atunci candn se va atinge o limita a datoriei, nimeni nu va mai fi dispus sa cumpere T BILLS.

   • Pai e worries, ca nu vreau sa trec prin criza. Nu vreau ca viitorul copiilor si nepotilor mei a fie distrus. Nu vreau sa stau cu mina in sin.

   • Pai cand e criza, sa profitati de ocazie si sa preluati puterea. SI atunci nimic nu se va intampla. Ar fi optiunea sa cumparati aur, dar guvernul va paote confisca aurul asa cum si roosevelt l-a confiscat in 33′. Ar fi emigrarea in alta tara dar si asta e exclus. Inca un lucru. Criza, in ciuda a ceea ce spune guvernul, e personala, nu nationala. Daca esti prudent scapi. Dar daca esti dependent de guvern o incurci.

   • Pai e criza de 6 ani, cel putin! Cum am putea prelua puterea?

    Guvernul a acapart destula putere ca intr-un fel sau altul sa depinzi de el. Numai curentul sa-l taie la toata America…ce mai poate face un om?

   • Un om nimic. DAr voi aveti tea party. SI cand se va atinge fundul, ei ar trebui sa stie ce-i de facut. DAr din nou, criza nu e la toata lumea.De exemplu, tu ai datorii la banci? Tu traieste o viata de excese prin consumerism? Eu cred ca nu. Si-atunci de ce sa-ti faci griji? Tu esti protejata.

   • Pai nu vreau sa se ajunga sa se atinga fundul! Vreau ceva facut pina nu e prea tirziu! Ce ar putea face tea party in cazul asta? Ca daca se face partid nu rezolva nimic!

    Da, casa inca nu este achitata. Asa ca nu-s protejata! Plus ca trebuie sa maninci, sa ai unde sa stai…nu e chiar asa de simplu!

   • Pai alta situatie nu aveti Cristina. Pentru ca numai la fund, guvernul isi pierde puterea. Este demonstrat istoric. Cand se atinge fundul, conservatorii sunt ascultati. I know it sucks but that is the case. There is no other way.

   • Apropo. sa-ti dau un exemplu practic. Se potriveste aici. E vorba de un conflict intre mine si o invatatoare de la grupa mare din biserica noastra. A fost acum 5 ani o tabara in biserica noastra. Iar copiii nu s-au purtat frumos . De ce? Pentru ca indiferent ca erau cuminti sau nu,acestia mergeau in tabara. De ce? Ca asa a vrut invatatoarea. Acuma eu le-am spus la copii ca nu o sa mai aiba tabere daca invatatoarea o sa primeasca derbedei. Ei bine a trecut anul si a venit vorba de tabara. Si tabara nu s-a facut. Copiii au mers la invatatoare dar invatatoarea le-a spus ca nu se poate pentru ca nu a primit bani si ca a incercat sa le fca rost de tabara . De ce nu a primit bani? Pemtru ca eu nu i-am dat. Ei bine, de atunci, autoritatea ei a disparut. Deci asa cum copiii au inteles ca invataoarea nu are putere daca nu are bani, asa o sa inteleaga si asistatii ca daca guvenrul nu are bani, nu o sa dea ajutoare iar atunci credibilitatea guvernului o sa fie distrusa.

   • Numai ca asa cum ai spus tu, adultii se vor rascula si vor iesi in strada si vor cere ca guvernul sa faca ceva. Deci tot la guvern apeleaza.

   • Da. Dar asa cum ai vazut in exemplul meu, cand au inteles baietii ca puterea era la mine, nu la invatatoare, credibilitatea ei a disparut si a mea a crescut. Iar atunci le-am explicat copiiilor cum e cu stanga si dreapta. Adica le-am putut face educatie. De ce? Pentru ca acuma erau mai receptivi de vreme ce au inteles ca guvernul nu are putere. AS aca eu zic no worries. Desigur ca initial o sa mearga la guvern dar guvernul vostru nu o sa aiba bani.

   • nu se compara pentru ca daca nu a avut invatatoare, tu ai avut si ai umplut golul. Atunci cind nu o sa mai fie bani de la guvern, nu va fi nimeni care sa umple golul si tot la guvern vor apela.

   • Pai eu am umplut golul si le-am dat invatatura capitalista Cristina. Ei aveau impresia ca e dreptul lor sa mearga in tabere oricum si oricand in orice conditii. Adica eu i-am educat. Am fost pe faza si am umplut vidul. De aia spun ca si voi, cand o sa fie criza(si o sa fie) poate chiar in anul asta o sa fie, sa fiti pe faza.

   • Da. Dar trebuie sa ai oportunitatea ca el sa fie dispus sa invete. Iar criza o sa-i faca dispusi sa invete. YOu’ll see. Numai sa fiti pe faza. Desigur ca guvernul o sa incerce totul. Prima data o sa incerce bailout, dar de data asta nu o samearga. http://www.youtube.com/watch?v=GPYLJoq_40Y

    Era un film numit rollover care spunea ce o sa se intample intr-o criza de proportii si cum guvernul o sa fie neputincios.

   • Oamenii nu sint dispusi sa invete. Eu nu cred ca criza o sa-i faca dispusi sa invete, nu exista nici o dovada ca o criza ar putea face asta.

   • Apropo. I-a pacalit si pe aia. Cum? Pai guvernul ii taxeaza pe cei care nu depind de guvern ca sa-i finanteze pe cei care depind de guvern. Daca asta nu-i pacaleala, nu stiu ce e.Eu cred ca infometarea guvernului e singura solutie de a trezii oamenii la realitate.

   • Nu, singura solutie este ca oamenii sa fie educati si sa iasa de sub sclavia statului. Da, statul ii vrea sclavi, ca sa-i poata controla mai usor. Statul i-a indoctrinat in scoli, timp de generatii. Exista si multi oameni bogati care cred ca guvernul este raspunsul la toate. Deci nu finatarea te face dependent de guvern, ci mentalitatea pe care o ai.

   • Mentalitatea se schimba prin foame.Pentru ca foamea o sa-i faca sa isi doreasca educatia capitalista.Altfel degeaba incerci sa-i educi.

   • Cum se face ca africanii nu si-au schimbat mentalitatea de atitia ani? Cum se face ca americanii au avut alta mentalitate acum 200 de ani? Mentalitatea se formeaza de mic copil, de aceea toti dictatorii au pus mina in primul rind pe scoli si pe mintile copiilor. Cind au crescut mari erau deja formati ca sa fie dependenti.

   • Razboaie civile. Acolo functioneaza alte reguli. Si sa vrei sa nu depinzi de guvern, tot ai probleme. Africa nu trebuie bagata in oala asta.

   • Ca ideologie trbuie. Arata ca nu banii sint problema aici, ci mentalitatea oamenilor. Ca sint bani sau nu, daca oamenii gindesc ca guvernul trebuie sa aiba grija de ei, problemele sint aceleasi.

   • Mentalitatae nu o poti schimba decat atucni cand vine un necaz. nu uita cartea judecatorilor. Cand s-au intors evreii la Dumnezeu? Nu in vreme de stramtoare? Si-atuncii de ce crezi ca aici s-ar aplica alte reguli? Oare nu se aplica aceleasi reguli?

   • Tu esti exceptia de la regula. Sau poate a venit peste tine necazul urmator: Tu ai vazut programa scolilor publice, ai vazut ca sunt ateiste, si atunci te-ai dus pe homeschool. Daca nu a venit peste tine necazul de care am vorbit eu, atunci ramane valabil ce am spus inainte si anume ca tu esti exceptia, nu regula.

   • Nu sint exceptia. Sint milioane de astefel de parinti. Inainte de a intra guvernul in educatie toti parintii au gindit asa.

    Nu, eu nu am vazut nici o programa ateista pentru ca am fost dresata sa nu o vad.

   • Nu conteaza. Chestia este ca aceste milioane sa lupte si sa nu se lase invinse. Dar nu poti ca sa spui ca daca statul finanteaza, necesar oamenii vor profita, pentru ca nu este asa.

   • Ba in cazul sutelor de milioane asa e. Tu te bazezi pe exceptii, eu ma bazez pe realitati. Dar ti-am mai spus sa stai linistita. Cand vine a doua criza, dorinta ta si a mea va fi indeplinita iar soclile publice o sa dispara

   • De dresat i-a dresat dar daca nu le da paine, tot dresajul lor s-a dus pe apa sambetei. IAr violentele din Grecia, Spania, Italia ne indica exact acest lucru.

   • Exact, de dresati ce sint au inceput sa fie violenti. Deci tot de la guvern se asteapta sa-i ajute. Deci dresajul a functionat. A functionat pentru guvern, nu pentru oameni, pentru ca guvernul ii are in mina si ii joaca ca pe niste marionete.

   • Foamea are darul de a distruge dresajul cristina. Acuma sunt violenti, dar pe masura ce trece timpul o sa inteleaga ca nu se poate cum i-a dresat guvernul.

   • Pentru ca nu au avut cazuri de foame. Mai putin in tarile romane unde taranii s-au revoltat impotriva proprietarilor de pamant iar apoi au primit pamanturi iar apoi salutii tutii. Staul nu le-a mai dat nimic pana in 1946 cand au venit comunistii si a inceput dresajul. Si apropo. Vezi ca te inseli cand spui ca in Europa se face indoctrinara de sute de ani. Pai in Marea Britanie abia pe vremea lui Clement atley a inceput problema.La fel si in alte tari. Dar pentru ca oamenii nu au murit de foame, au apelat la guvern.

   • Come on, in vremurile medievale erau multi oameni infometati. Regii Frantei au tinut mult timp populatia infometata. Nu, Europa nu a fost niciodata libera, nu stie sa fie libera, nu vrea sa fie libera pentru ca a fost indoctrinata sa nu vrea.

   • APi nu-i chiar asa. Rascoala de la BObalna, Rascolile taranesti din Anglia. Numerosii brigandzi si haiduci. Acestia erau oameni care au vrut sa fie liberi. Si sa nu uitam de cazacii din RUSIA. Deci erau rascoale numai ca Europa e mica si au putut fi inabusite usor. SUA pe de alta parte e mare, de aceea erau mai greu de controlat.

   • Pai aia care o avem fata de Dumnezeu.
    Nu asta am vrut sa spun doar ca astia au o groaza de definitii diferite dar mie unul imi miroase a contopire intre mandrie si smerenie. Un fel de spalare a mandriei.

   • Spre deosebire de ego – care se referă la felul în care ești văzut(ă) de alții – aici e vorba strict despre relația pe care o ai tu cu tine…

    Stima de sine a mai fost numită şi „sistemul imunitar al conştiinţei” – ea nu garantează că nu te îmbolnăveşti, însă îţi creşte vertiginos şansele de recuperare dacă se întâmplă ceva cu stabilitatea ta psihică.”

    Vezi. Aici incearca sa spuna ca e o diferenta intre egoism si stima de sine . Cel putin eu asa inteleg. Ca vor sa cosmetizeze mandria ca sa o vanda mai bine.

   • Iti dau cazul meu. Eu sunt practicant de arte martiale(dar nu dinalea blande gen shotokan si karate ci ninjutsu). Iar asta ma face sa fiu in siguranta si-mi da si curaj.

   • Pai sunt situatii in care sunt smerit. Situatii n care cu toate artele martiale din lume iti dai seama ca smerenia e cea mai buna cale de a castiga un suflet. Dar altfel, noi in ROmania nu avem dreptul de a purta arme. Asa ca eu consider artele martiale arma mea.

   • Pai stiu, dar noi in ROmania nu avem voie sa caram arme asa ca mainile mele si picioarele mele sut folosite in acelasi scop pentru care tu folosesti pistol.

   • Well, it helps at negociations. 🙂 And it keeps other people in line. SI iti da curaj. Ceea ce nu cred ca e neaparat rau. SAu? E rau sa ai curaj?

   • Nu de alta dar am vazut multe definitii pe internet printre care si optimismul. Asa ca am vrut s fiu sigur ca sa nu mai fac greseli din repezeala. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s